SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/12/23) στη Δημοσιογραφική Εστία η ημερίδα της Αστυνομίας Κύπρου με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Προώθηση της Ισότητας και καταπολέμηση των Διακρίσεων» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την υιοθέτηση της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Εκ μέρους του ΠΔΣ παρευρέθηκαν στην ημερίδα η Εκτελεστική Διευθύντρια κ. Κούλια Βάκη και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αλεξία Κουντουρή.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Οι ομιλητές δρ Κωνσταντίνος Φελλάς ανώτερος αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και πρόεδρος της Βιοηθικής Κύπρου, η δρ Χάρις Ξιναρή αναπληρώτρια καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, ο δρ Άρης Κωνσταντινίδης αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τμ. Νομικής του Πανεπιστημίου, ο δρ Κώστας Παρασκευά πρόεδρος του Τμ. Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο δρ Αλέξης Αλεξόπουλος αθλητικός κοινωνιολόγος, συντονιστής του προγράμματος Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανέπτυξαν αντίστοιχα τις ακόλουθες θεματικές:

«Οροθετικά άτομα στην Κύπρο σήμερα. Ανθρώπινα Δικαιώματα, Προώθηση της Ισότητας και καταπολέμηση των Διακρίσεων»
«Έμφυλες διαφορές, (αν) ισότητες και διακρίσεις. Δημιουργώντας ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων»
«Η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους, σύμφωνα με τη Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»
«Τα καθήκοντα και οι ευθύνες διαδικτυακών ειδησεογραφικών πυλών αναφορικά με τα διαδικτυακά σχόλια χρηστών στη Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»
«Ο αθλητισμός ως καθρέφτης της κοινωνίας: Εκφάνσεις Ρατσισμού μέσω του Κυπριακού Ποδοσφαίρου»
Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο κ. Κώστας Γαβριηλίδης, ειδικός σύμβουλος διαφορετικότητας και συμπερίληψης.

IMERAWWW.jpg

IMER.jpg