SIGNUP
  LOGIN

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 διοργανώθηκε με επιτυχία από την Agora Dialogue, εκδήλωση προς τιμή του George Bizos, ενός εμβληματικού Έλληνα δικηγόρου, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Νέλσον Μαντέλα και ταυτίστηκε με τον αγώνα για υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι στο καθεστώς Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής.

Ο νομικός ακτιβισμός του Bizos αποτελεί παράδειγμα για όλη τη νομική κοινότητα και μας υπενθυμίζει ότι οι δικηγόροι έχουν κεντρικό ρόλο να διαδραματίσουν στον αγώνα για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στην Κύπρο, που είναι θύμα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής για σχεδόν 50 χρόνια.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Δικηγορικόυ Σύλλογου, εκ μέρους του οποίου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας, κ. Νικόλας Κωνσταντινίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «George Bizos ICON», για τη ζωή και τη δράση του George Bizos, στην παρουσία του γιου του, Alexis Bizos και της σκηνοθέτιδας του ντοκιμαντέρ, κα Jane Lipman.

Για τη βιντεογράφηση της εκδήλωσης πατήστε ΕΔΩ

BIZOS_B.jpg