SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε χθες (20/12/23) η πρώτη συνάντηση του Προέδρου κ. Μιχάλη Βορκά με τους Προέδρους των 31 Επιτροπών του ΠΔΣ στο πλαίσιο της οποίας αντηλλάγησαν απόψεις για σημαντικά θέματα, τα οποία εμπίπτουν στον τομέα δραστηριότητάς τους.

Ο Πρόεδρος, επεσήμανε τον ουσιαστικό ρόλο και τη δυναμική συμβολή που έχουν οι Επιτροπές στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο αναφορικά με την αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων που συνδέονται με τον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης, υπηρεσιών του δημοσίου, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον διάλογο με την κοινωνία, την αύξηση της δικηγορικής ύλης, την αναβάθμιση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος, την εποπτεία, την εκπαίδευση κ.ά.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, ότι οι Επιτροπές μέσω του έργου τους θα λειτουργήσουν ενισχυτικά για προώθηση ενεργειών για την προστασία του επαγγέλματος, την ανάπτυξη νέων τομέων δραστηριοποίησης για τους δικηγόρους και ταυτόχρονα τη διασφάλιση και πραγμάτωση του κράτους δικαίου.  

Προς την κατεύθυνση αυτή, τονίστηκε η αναγκαιότητα της διαμόρφωσης στρατηγικού πλάνου για κάθε Επιτροπή, το οποίο θα καταθέσουν στο ΔΣ το αμέσως επόμενο διάστημα οι Πρόεδροι των Επιτροπών.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Επιτροπών και την ανάπτυξη συνεργειών και παρότρυνε σε εντοπισμό προβλημάτων και κενών σε όλα τα επίπεδα καθώς και σε διάλογο με θεσμικούς φορείς και την κοινωνία, ούτως ώστε να προτεραιοποιηθούν και να δρομολογηθούν οι ανάλογες δράσεις.

Τέλος, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλές εργασίες, καλά Χριστούγεννα, καλή και παραγωγική νέα χρονιά.

ep1.jpg

ep5.jpg

ep3.jpg