SIGNUP
  LOGIN

Έχει παρατηρηθεί ότι ο Έφορος Εταιρειών έχει αποστείλει σε πολλές εταιρείες ειδοποιήσεις για μη καταχώριση ετήσιων εκθέσεων για  παλαιότερα έτη (μέχρι και 20 έτη), καλώντας τις εταιρείες να προβούν σε καταχώριση, αλλιώς θα διαγραφούν.

Διαφαίνεται ότι πολλές εταιρείες αδυνατούν να συμμορφωθούν λόγω απώλειας ή/και καταστροφής τόσο των οικονομικών καταστάσεων όσο και των απαραίτητων στοιχείων για τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων τόσο παλαιών ετών. Σημειώνεται σχετικά ότι υφίσταται κατά νόμο υποχρέωση για τήρηση των προαναφερόμενων εγγράφων και στοιχείων για τουλάχιστον έξι χρόνια.

Ο ΠΔΣ σημειώνει και τονίζει ότι η καταχώριση της ετήσιας έκθεσης συνοδευόμενης από τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις συνιστά, από το 2004, κατά νόμο υποχρέωση. Παρά τούτου,  σε περιπτώσεις εταιρειών όπου η συμμόρφωση με τον νόμο είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη για τους λόγους που αναφέρονται πιο πάνω ή/και για άλλους λόγους, οι συνάδελφοι θα μπορούσαν να εξετάσουν την πιθανότητα όπως συμβουλεύσουν τις εταιρείες που είναι πελάτες τους να προχωρήσουν σε καταχώριση της σχετικής ετήσιας έκθεσης έστω και χωρίς να συνοδεύεται από τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις, αλλά συνοδευόμενη από σχετική επιστολή της εταιρείας με την οποία να εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι οικονομικές καταστάσεις είναι τώρα αδύνατο να καταχωρισθούν. Με τον τρόπο αυτό, θα υφίσταται έστω και μερική συμμόρφωση με τον νόμο.