Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και του ΠΔΣ στη Βουλή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί κοινών θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών παρίσταντο οι βουλευτές κ. Άριστος Δαμιανού, Πρόεδρος της Επιτροπής, και τα μέλη κα Μαρίνα Νικολάου και κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Εκ μέρους του ΠΔΣ παρευρέθηκαν μέλη του Συμβουλίου και οι Προέδροι των Επιτροπών Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Εκσυγχρονισμού Διαδικασιών Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, και Επιχειρηματικής Μετανάστευσης.

Ο κ. Διαμιανού εξήρε τη συμμετοχή του ΠΔΣ στις εργασίες της Βουλής τονίζοντας ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι συνυφασμένο με το κράτος δικαίου και ότι η συμμετοχή του ΠΔΣ είναι ιδιαίτερα σημαντική και υποβοηθητική στο έργο της Βουλής. Περαιτέρω, εξέφρασε τη δεδηλωμένη βούληση της Επιτροπής Εσωτερικών για πιο διευρυμένη συνεργασία με τον ΠΔΣ εντός και εκτός Βουλής.

Εκ μέρους του ΠΔΣ επαναλήφθηκε η διάθεση για συνέχιση της στενής συνεργασίας και παροχή επιστημονικής υποστήριξης στις εργασίες των επιτροπών της Βουλής, εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή της.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, περιλαμβανομένου των προβλημάτων που προκύπτουν από λανθασμένες αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τους πιστοποιούντες υπαλλήλους, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον κλάδο της ακίνητης ιδιοκτησίας, ως αποτέλεσμα αδυναμιών στις διαδικασίες του Κτηματολογίου και του Τμήματος Φορολογίας, τη μη επαρκή συνεργασία  και υποβοήθηση των τραπεζικών Ιδρυμάτων στην ολοκλήρωση συναλλαγών ακίνητης ιδιοκτησίας.

Έγινε, επίσης, αναφορά στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλαισίου ασφάλειας για επενδυτές, και στα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί η μη εξέταση, από το 2019, αιτήσεων για άδεια παραμονής (Category F). Αντηλλάγησαν απόψεις για αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων και συμφωνήθηκε συγκεκριμένο πλαίσιο για συνεργασία με την Επιτροπή για προώθηση προτάσεων προς αντιμετώπισή τους.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Δαμιανού και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών για τη δεδηλωμένη τους βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας με τον ΠΔΣ, και το χρόνο που διέθεσαν για τη σημερινή εποικοδομητική συνάντηση.

IMG 50c01ea4f15fd3d2936073a21c9aadd2 V