SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Εκπαιδευτική Ημερίδα Δικηγόρων για την προώθηση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ
Tuesday 30 January 2024, 11:00am - 05:30pm
Hits : 905
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων / Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, συμμετέχει ως εταίρος, σε περιφερειακό Έργο (Project) που χρηματοδοτείται από τα ταμεία EEA and Norway Grants, και έχει ως γενικότερο στόχο τη στήριξη των Εθνικών Αρχών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΑΑΔ) χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), στον έλεγχο εφαρμογής των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε εθνικό επίπεδο και των σχετικών με τα θεμελιώδη δικαιώματα πτυχών του κράτους δικαίου (Supporting National Human Rights Institutions in monitoring fundamental rights and the fundamental rights aspects of the rule of law).

Το εν λόγω περιφερειακό Έργο χρηματοδοτείται από τα ταμεία EEA and Norway Grants, και σε αυτό συμμετέχουν: ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.E. (FRA), ως επικεφαλής εταίρος (lead partner), και, οι ΕΑΑΔ της Κύπρου και άλλων 6 χωρών της Ε.Ε., ως δικαιούχοι εταίροι (beneficiary partners).

Στα πλαίσια εφαρμογής του Έργου,  το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 29/2/2024, μεταξύ άλλων δράσεων, θα διοργανωθούν αριθμός εκπαιδευτικών σεμιναρίων που στοχεύουν στην ενίσχυση της γνώσης και της ικανότητας συγκεκριμένων ομάδων-στόχων που έχουν προσδιοριστεί, για την εφαρμογή του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ στους αντίστοιχους τομείς εργασιών και αρμοδιοτήτων τους, ένα εκ των οποίο απευθύνεται σε δικηγόρους και ως εκ τούτου καθορίστηκε όπως διοργανωθεί σε συνεργασία με τον ΠΔΣ.

 

 

Εκπαιδευτική Ημερίδα Δικηγόρων για την προώθηση του
Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

30 Ιανουαρίου, 11:00-17:30

Ξενοδοχείο Cleopatra, Λευκωσία

Δρ. Κατερίνα Καλαϊτζάκη, Λέκτορας Ευρωπαϊκού Δημόσιου Δικαίου, UCLan Cyprus

Δρ. Δήμητρα Λοΐζου, Λέκτορας Διεθνούς Ποινικού και Ανθρωπιστικού Δικαίου, UCLan Cyprus

Πρόγραμμα Ημερίδας:

11:00-11:10  Προσέλευση / Εγγραφή

11:10-11:20  Χαιρετισμός Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), κ. Μιχάλη Βορκά

11:20-11:30  Χαιρετισμός Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού Λοττίδη

11:30-11:40  Περιφερειακό Έργο και Εκπαιδευτική Ημερίδα

11:40-11:50  Διάλειμμα

11:50-13:20  Εισαγωγή στο σύστημα θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε και τον Χάρτη

13:20-14:10  Διάλειμμα - Θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα

14:10-15:30  Εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και προκλήσεις

15:30-15:50  Διάλειμμα

15:50-17:20  Ο Χάρτης ενώπιον των Δικαστηρίων: Υπεροχή του δικαίου της ΕΕ, Άμεσο αποτέλεσμα και η Αρχή ευθύνης του κράτους

17:20-17:30  Καταληκτικά σχόλια / Συμπεράσματα

Για την εγγραφή σας πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=gEfqDn9VhsmbzbGlwVdzvQ%3d%3d

Τελευταία ημερομηνία εγγραφής η Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στις 15:00

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Δικηγόρων και μοριοδοτείται με 5 πιστοποιημένες μονάδες, οι οποίες θα καταχωρηθούν από τον ΠΔΣ στους δικηγόρους που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στην ολότητά του, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  1. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=gEfqDn9VhsmbzbGlwVdzvQ%3d%3d
  2. Μονάδες θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο στην ολότητα του.
  3. Για Εγγεγραμμένους Δικηγόρους: Οι μονάδες του σεμιναρίου θα καταχωρηθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους Δικηγόρους.