Events Calendar

Διαδικτυακό σεμινάριο ‘Γενοκτονία και διεθνές δίκαιο’
Tuesday 05 March 2024, 06:00pm
Hits : 1338

Η Επιτροπή Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο ‘Γενοκτονία και διεθνές δίκαιο’, το οποίο θα λάβει χώρα την Τρίτη 5/3/2024 και ώρα 18.00.

Το ζήτημα της γενοκτονίας είναι ένα δύσκολο ζήτημα, με το οποίο η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη πολλάκις. Σήμερα είναι και πάλι επίκαιρο, ενόψει της προσφυγής της Νοτίου Αφρικής κατά του Ισραήλ στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να προσφέρει βασική νομική κατανόηση και γνώση επί του θέματος στους συμμετέχοντες.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης και οι θεματικές που θα αναπτύξουν είναι οι εξής:

-         Δρ.Μιλιτάδης Σαρηγιαννίδης (Αναπληρωτής Καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ‘Η γενοκτονία ως απαγόρευση και ως ισχυρισμός στο διεθνές δίκαιο’.

-         Δρ.Δημήτριος Κούρτης, (Εντεταλμένος διδασκαλίας και μεταδιδακτορικός ερευνητής Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ‘Η νομοτυπική υπόσταση και τα προβλήματα της γενοκτονίας: Η ειδεχθής μάστιγα και το διεθνές ποινικό αδίκημα’.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δρ.Νικόλας Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής, και τον συντονισμό θα αναλάβει η Δρ.Σαλώμη Γιάλλουρου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων και μοριοδοτείται με 2 πιστοποιημένες μονάδες. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον ΠΔΣ σε όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο στο σύνολό του και δεν θα εκδοθούν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και ζωντανά στη σελίδα στο facebook του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Για την εγγραφή σας παρακαλώ όπως πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=8cTXZ562opnAoJeYqVfP8A%3d%3d

Τελευταία ημερομηνία εγγραφής είναι η Κυριακή 3/3/2024 και ώρα 23.59.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.
  1. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής, το ποσό δεν είναι επιστρεπτέο. Άκυρη θα θεωρείται η εγγραφή, η οποία δεν έχει πληρωθεί.
  2. Ο σύνδεσμος για τη διαδικτυακή σύνδεση σας θα αποσταλεί με την πάροδο της τελευταίας ημερομηνίας εγγραφής.
  3. Μονάδες παρακολούθησης θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην ολότητά του.
  4. Για Εγγεγραμμένους Δικηγόρους: Οι μονάδες του Σεμιναρίου θα καταχωρηθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους Δικηγόρους.