Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η εξ αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΔΣ στην οποία παρευρέθηκαν 170 δικηγόροι.

Κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα, οι εισηγήσεις κυρίως της Επιτροπής Δεοντολογίας για κάποιες τροποποιήσεις στους προτεινόμενους κανονισμούς, ως αυτοί έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο του ΠΔΣ μετά από διαβούλευση με το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Παρατίθεται το κείμενο των Κανονισμών Δεοντολογίας με tracked changes των εισηγήσεων/τροποποιήσεων.

Συζητήθηκαν κεχωρισμένα όλες οι συγκεκριμένες προτάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας, τις οποίες παρουσίασε το μέλος της Επιτροπής, κ. Κυριάκος Σκορδής. Στη Συνέλευση παρίσταντο, επίσης, και άλλα μέλη της Επιτροπής, τα οποία παρέθεσαν με τη σειρά τους επιπρόσθετες εξηγήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ, δρ Χρίστος Κληρίδης, ανέπτυξε τις απόψεις του Συμβουλίου του ΠΔΣ, δίδοντας αιτιολόγηση για τους συγκεκριμένους κανονισμούς και στη συζήτηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός δικηγόρων με εποικοδομητικές απόψεις και εισηγήσεις.

Η Συνέλευση αναβλήθηκε για να συνεχίσει τις εργασίες της στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, οπότε αναμένεται μέχρι τότε η Επιτροπή Δεοντολογίας να επανεξετάσει, και υπό το φως των όσων ακούστηκαν, τις εισηγήσεις της, αλλά παράλληλα θα εξετάσει και εισηγήσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί γραπτώς από αριθμό δικηγόρων:

κ. Παντελή Χριστοφίδη

κ. Αντώνη Κεφάλα

κ. Νικόλα Κυριακίδη

κ. Λουίζα Πρωτοπαπά

κ. Τζένιφερ Σαββοπούλου

κ. Παντελή Χριστοφίδη

κ. Χρίστου Π. Κινάνη

Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ θα βρίσκεται σε διαβούλευση με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, με στόχο, μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2023 να υπάρξει ένα πιο ολοκληρωμένο και συμπληρωμένο κείμενο υπό το φως των εισηγήσεων που έγιναν μέχρι σήμερα.
Για τον σκοπό αυτό, ο δρ Κληρίδης προγραμματίζει να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής προσεχώς, προκειμένου να ενισχυθεί ο διάλογος.

Καλούνται, επίσης, όλοι οι δικηγόροι, αφού μελετήσουν τα κείμενα των Κανονισμών Δεοντολογίας, όπως υποβάλουν περαιτέρω απόψεις και εισηγήσεις μέχρι την 31η Αυγούστου 2023 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.