SIGNUP
  LOGIN

 

ΑΡ. ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

 

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 598/2015

Για Ενάγοντες: Τσίβικου Ε. μαζί με Μανουλίδου Α. για Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Ε. Θεοδώρου για Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 08.11.2022 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 717/2016

Για Εναγόμενο 1/Αιτητή: Ι. Νεοφύτου (κα) για Μούζουρου & Νεοφύτου ΔΕΠΕ, για Ενάγοντα/Καθ’ ου η αίτηση: Α. Κορακίδου – Μακρίδου (κα) για AristiKorakidou-MakridouLLCκαι Π. Μαρίνος

Αίτηση ημερομηνίας 02.09.2022 για ενδιάμεσες θεραπείες και προσωρινά διατάγματα ημερομηνίας 05.09.2022

Δίδεται επιφυλαχθείσα απόφαση. Για τους λόγους που εξηγούνται στο κείμενο της απόφασης, η αίτηση απορρίπτεται και τα προσωρινά διατάγματα ακυρώνονται, με έξοδα υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον του Εναγόμενου 1 όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο. Για τους λόγους που εξηγούνται στην απόφαση, η ημερομηνία ακρόασης της αγωγής 26.01.2023 ακυρώνεται. Η αγωγή ορίζεται για Προγραμματισμό την 24.11.2022 ώρα 08:30. Εκείνη την ημερομηνία και ώρα, όλες οι πλευρές να τοποθετηθούν για το θέμα της παραπομπής στο Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων Λεμεσού-Πάφου, βάσει της υφιστάμενης αναγνωριστικής/δηλωτικής απόφασής του ότι η σχέση των διαδίκων είναι «θέσμια ενοικίαση».

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 19/2018

Διαχειριστής: παρών (ηλεκτρονική επικοινωνία)

Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 25.04.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 4 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας, και με τους οποίους να εξηγείται στο Δικαστήριομε επαρκή λεπτομέρειαγιατί δεν συμπληρώνεται η διαχείριση, και οι ενέργειες που δρομολογούνται για να συμπληρωθεί.Στην τελευταία περίπτωση, εάν ο διαχειριστής κρίνει ότι υπάρχει κωλυσιεργία στο Τμήμα Φορολογίας και ότι εξυπηρετεί κάτι τέτοιο τη διαχείριση, μπορεί να κλητεύσει τον/την αρμόδιο/α λειτουργό να εμφανιστεί στο Δικαστήριο κατά τον έλεγχο, να δώσει εξηγήσεις.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1317/2019

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Μ. Φοίβου για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 30.09.2022 για απόφαση v. 1 λόγω παράλειψης εμφάνισης

Εκδίδεται απόφασηυπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης 1 ως η παράγραφος 15(Α)(α) της Έκθεσης Απαίτησης, πλέον για τα έξοδα της αγωγής όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο. Για τα έξοδα που είναι κοινά με τα έξοδα εναντίον της Εναγόμενης 2 βάσει της απόφασης ημερομηνίας 17.02.2020, ένα σετ εξόδων να πληρωθεί. Εκδίδεται απόφαση με την οποία αναγνωρίζονται τα ακόλουθα: (1) Δυνάμει συμφωνίας εκχώρησης ημερομηνίας 30.12.2009, η Εναγόμενη 1 εκχώρησε προς όφελος της Ενάγουσας όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν από το πωλητήριο έγγραφο ημερομηνίας 11.05.2009 μεταξύ της Εναγόμενης 1 και της Εναγόμενης 2, δυνάμει του οποίου η Εναγόμενη 1 είχε αγοράσει από την Εναγόμενη 2 το ακίνητο τα στοιχεία του οποίου περιγράφονται στην παράγραφο 15(Α)(β) της Έκθεσης Απαίτησης («το ακίνητο»), (2) Η Ενάγουσα, ως η αποκλειστική δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων της Εναγόμενης 1 δυνάμει του προαναφερόμενου πωλητηρίου εγγράφου, έχει όλα τα δικαιώματα που θα είχε και η Εναγόμενη 1 βάσει αυτού, περιλαμβανομένων, μη εξαντλητικά: (i) του δικαιώματος να αποσύρει την κατάθεση του πωλητηρίου εγγράφου από το Κτηματολόγιο οποτεδήποτε επιθυμεί, (ii) του δικαιώματος να προβεί στην ακύρωση του πωλητηρίου εγγράφου (iii) του δικαιώματος να πωλήσει το ακίνητο υπό οποιουσδήποτε όρους και με οποιονδήποτε τρόπο και όπου επιθυμεί, (iv) του δικαιώματος να ζητήσει από την πωλήτρια τη μεταβίβαση του ακινήτου στο όνομά της ή στο όνομα οποιουδήποτε προσώπου υποδείξει μετά την έκδοση ξεχωριστού πιστοποιητικού εγγραφής γι’ αυτό (v) του δικαιώματος να λάβει την κατοχή του ακινήτου. Νοείται ότι, οποιαδήποτε δικαιώματα της Εναγόμενης 1 βάσει του πωλητηρίου εγγράφου προϋποθέτουν την εκτέλεση υποχρεώσεων από μέρους της Εναγόμενης 1 έναντι στην Εναγόμενη 2, η Ενάγουσα μπορεί να επιλέξει να ασκήσει η ίδια τις εν λόγω υποχρεώσεις, για να δυνηθεί να ασκήσει τα αντίστοιχα δικαιώματα. (3) Η Ενάγουσα, για σκοπούς εκτέλεσης ή εφαρμογής των πιο πάνω αναγνωριστικών αποφάσεων, μπορεί να υπογράφει, μέσω οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου από αυτήν προσώπου, οποιοδήποτε έγγραφο θα μπορούσε να υπογράψει και η Εναγόμενη 1 ως αγοράστρια του ακινήτου βάσει του προαναφερόμενου πωλητηρίου εγγράφου. Εκδίδεται διάταγμα με το οποίο η Εναγόμενη 1 διατάσσεται όπως, εντός 30 ημερών από την επίδοση σε αυτήν του παρόντος διατάγματος, παραδώσει στην Ενάγουσα ελεύθερη την κατοχή του ακινήτου που περιγράφεται στην παράγραφο 15(Α)(η) της Έκθεσης Απαίτησης της Ενάγουσας. Εκδίδεται διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στην Εναγόμενη 1, εκτός εάν εξασφαλίσει έγγραφη συγκατάθεση της Ενάγουσας, από το να πωλήσει ή να αποξενώσει με οποιονδήποτε τρόπο ή να επιβαρύνει με οποιονδήποτε τρόπο το ακίνητο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 908/2020

Για Ενάγουσα: Νίκος Παπακλεοβούλου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Πολύκαρπος Φιλίππου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Συνδέεται με διαχείριση και η φύση της διαφοράς είναι τέτοια που το Δικαστήριο χρειάζεται να προβεί σε μνεία και να ζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες, ιδίως εφόσον θα γίνει χρήση μαρτυρίας εμπειρογνωμόνων, ως προς την οποία το Δικαστήριο δεν έχει σαφή εικόνα της διαφοράς. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 24.01.2023 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι και σε κάθε περίπτωση οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης να είναι παρόντες. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα και έγγραφα, να δηλωθούν μέχρι τότε, προς περιορισμό της προφορικής μαρτυρίας, μαρτύρων που περιλήφθηκαν στους ονομαστικούς καταλόγους.  Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1367/2020

Για Ενάγουσα: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: AristiKorakidou-MakridouLLC

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 11.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1507/2020

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ε. Ιωάννου για Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ

Αίτηση για υποκατάστατη επίδοση ημερομηνίας 13.10.2022

Εκδίδεται διάταγμαδια του οποίου επιτρέπεται η υποκατάστατη επίδοση του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής στους Εναγόμενους 1 και 2, με ταχυδρόμηση, με συνηθισμένο ταχυδρομείο, του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής, μαζί με την αίτηση και το διάταγμα επίδοσης, στη διεύθυνση των Εναγόμενων 1 και 2 που αναφέρεται στην παράγραφο Α της αίτησης. Οδηγίες: Ο χρόνος εμφάνισης των Εναγόμενων 1 και 2 στη διαδικασία ορίζεται στις 30 ημέρες από τη διενέργεια της επίδοσης σε αυτούς με τον καθορισμένο τρόπο. Σε περίπτωση παράλειψης εμφάνισης των Εναγόμενων 1 και 2 στην αγωγή, η διαδικασία θα προχωρήσει στην απουσία τους, και κάθε μεταγενέστερη αίτηση ή ειδοποίηση ή έγγραφο που χρήζει επίδοσης στους Εναγόμενους 1 και 2 θα θεωρείται πως έχει δεόντως επιδοθεί σ’ αυτούς, εάν η επίδοση γίνεται σύμφωνα με το παρόν διάταγμα. Τα έξοδα της αίτησης και της επίδοσης να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της αγωγής.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 237/2021

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γεωργίου Γ. μαζί με Γεωργίου Σ. για GiorgosLandasLLC

Αίτηση ημερομηνίας 29.09.2022 για απόφαση v. 1 λόγω μη εμφάνισης

Η αίτηση παραμένει για απόδειξη την 04.11.2022 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 529/2021

Για Ενάγουσα: Χρ. Περικλέους για MichaelKyprianou& CoLLC, για Εναγόμενους: Λ. Αλεξανδράκης για Στυλιανός Ν. Χριστοφόρου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 24.01.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 639/2021

Για Ενάγουσα: Σ. Σοφοκλέους για Ε & Μ Κωνσταντινίδου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Γ. Σιαηλής

Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 10.10.2023 ώρα 10:30. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Ισχύουν οι ενδεικτικοί χρόνοι της Δ.30,κ.8(γ), εκτός εάν το Δικαστήριο ορίσει διαφορετικά. Για ζητήματα λογαριασμών, το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα με βάση το άρθρο 36 § 1 Ν.14/60. Τυχόν παραδεκτά έγγραφα/γεγονότα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Σε περίπτωση εξώδικης διευθέτησης, το Δικαστήριο να ενημερωθεί έγκαιρα, για να διαθέσει τον χρόνο του.

 

  1.  

ΕΤΑΙΡΕΙΑ 18/2022

I-JUSTICE

Για Αιτήτρια: Γεώργιος Γ. Γεωργίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Hένορκη δήλωση επίδοσης στον Έφορο εταιρειών έχει ελεγχθεί. Εκδίδεται διάταγμαμε το οποίο διατάσσεται η επαναφορά της επωνυμίας της εταιρείας που αναφέρεται στην παράγραφο Α της αίτησης στο Μητρώο Εγγραφής Εταιρειών. Επίσημο αντίγραφο του παρόντος διατάγματος να παραδοθεί στον Έφορο Εταιρειών για εγγραφή εντός 15 ημερών από τη σύνταξή του. Η σύνταξη να ζητηθεί εντός 2 ημερών από σήμερα. Με την παράδοση επίσημου αντιγράφου του διατάγματος στον Έφορο Εταιρειών για εγγραφή, η εταιρεία θα λογίζεται ότι εξακολουθούσε  να υπάρχει ωσάν η επωνυμία της να μην διαγράφτηκε και όλα τα πρόσωπα κατατάσσονται στην ίδια θέση ωσάν η επωνυμία της εταιρείας δεν είχε διαγραφεί. Δεν τίθεται οποιοσδήποτε πρόσθετος όρος. Όσον αφορά τα έξοδα της αίτησης, ο πιστωτής θα μπορούσε να υποβάλει ένσταση στη διαγραφή της Εταιρείας, και εφόσον η Εταιρεία δεν ακούγεται (ούτε χρειάζεται να ακουστεί υπό τις περιστάσεις), δεν θα επωμιστεί τα έξοδα της διαδικασίας αυτής. Καμία διαταγή για έξοδα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 488/2022

I-JUSTICE

Βάσει επιστολής των δικηγόρων των διαδίκων, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα. Καμία διαταγή για έξοδα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 538/2022

I-JUSTICE

Για Εναγόμενο/Αιτητή: Θ. Δρυμιώτου για Σιαηλής & Σιαηλή ΔΕΠΕ, για Ενάγουσα/Καθ’ ης η αίτηση: Α. Ευαγόρου για Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 19.09.2022 για απόρριψη της αγωγής λόγω μη προώθησης

Εφόσον λαμβάνεται γνώση της αίτησης, δεν χρειάζεται, προς αποφυγή δημιουργίας εξόδων, επίδοση και με ιδιώτη δικαστικό επιδότη, χωρίς τούτο να σημαίνει πως οι δια κλήσεως αιτήσεις δεν επιδίδονται επειδή καταχωρίζονται σε ηλεκτρονικό φάκελο. Οι διαδικασίες, όπως όμως και οι χρόνοι, προβλέπονται για να τηρούνται, χωρίς παράλληλα να είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιούνται για να προκληθεί ουσιαστική αδικία ή επί τέτοιου σκοπού. Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Απαίτησης της Ενάγουσας επεκτείνεται μέχρι και την 09.01.2023. Η αίτηση ορίζεται για Οδηγίες/έλεγχο της προώθησης της αγωγής την 24.01.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία, αλλά όχι εναντίον του Εναγόμενου.

 

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

  1.  

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

07.11.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2128/2014

Αμέλεια/παράβαση καθ.

26.10.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 2681/2014

Τραπεζικό χρέος

25.10.2022

Δήλωση συμβιβασμού

  1.  

Αγωγή 2799/2014

Τραπεζικό χρέος

27.10.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2888/2014

Δόλος/απάτη

01.11.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 68/2015

Παράνομη επέμβαση

12.12.2022

Δήλωση συμβιβασμού

  1.  

Αγωγή 308/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 477/2015

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 478/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 518/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 527/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 577/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 718/2016 – παραπομπή από αγωγή Ε.Δ. Λευκωσία του 2012

Επέμβαση στην ιδιωτική ζωή από ανακριτικές πράξεις και ποινικές διώξεις

31.10.2022

Πρέπει να περατωθεί