SIGNUP
  LOGIN

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ

ΕΝΩΠΙΟΝ: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.                                                    

Ημερομηνία: 12 Μαΐου 2023 

Προγραμματισμένη απουσία Δικαστηρίου: 18 Μαΐου 2023, 19 Μαΐου 2023, 31 Μαΐου 2023

ΑΓΩΓΗ 2069/2015

Για Ενάγοντα: Γ. Λεοντίου, για Εναγόμενο: Κ. Σιαηλής

H ακρόαση συνεχίστηκε με τη ολοκλήρωση της μαρτυρίας της ΜΕ2. Η αγωγή ορίζεται για συνέχιση της ακρόασης την 15.06.2023 ώρα 10:30. Εκείνη την ημέρα, να ολοκληρωθεί η μαρτυρία της πλευράς του Ενάγοντος αλλά και η παρουσίαση της μαρτυρίας της πλευράς του Εναγόμενου (του Εναγόμενου και δύο σύντομων μαρτύρων). Έξοδα στην πορεία. 

ΑΓΩΓΗ 180/2016

Για Ενάγοντα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 31.10.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

Οδηγίες ακρόασης:

  1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 3-5 δικασίμους. Την 31.10.2023, να παρουσιαστεί η μαρτυρία του Ενάγοντος ή του εμπειρογνώμονά του (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.
  1. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη.
  1. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 
  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

ΑΓΩΓΗ 1348/2016

Για Ενάγοντα: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Γιώργος Χαραλαμπίδης & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 06.10.2023 ώρα 08:30. Σε περίπτωση μη διευθέτησης, η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία. Να εμφανιστούν οι δικηγόροι που θα χειριστούν την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης, για να μπορέσει να γίνει μνεία και να δοθούν οδηγίες για την ακρόαση. Η υπόθεση έχει λάβει σειρά ακρόασης.

ΑΓΩΓΗ 128/2017

Για Ενάγοντα: Π. Κλεοβούλου, για Εναγόμενο: Επ. Κορακίδης για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ

Αγόρευσαν οι δύο πλευρές. Επιφυλάσσεται τελική απόφαση στην αγωγή.

ΑΓΩΓΗ 1290/2017

Για Ενάγοντα: Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1: Γ. Μαυρέσης, για Εναγόμενη 2: Α. Παπαντωνίου (κα) για Η. Ηλιάδης

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 06.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Με τις ίδιες οδηγίες ακρόασης που έχουν δοθεί. (σημ.: υπάρχει πιθανότητα διευθέτησης, να ενημερωθεί το Δικαστήριο έγκαιρα).

ΔΙΑΧ. 178/2018

Για διαχείριση: Μ. Βασιλειάδης, διαχειριστής: απών

Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 06.10.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 4 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, δεν θα χρειαστεί εμφάνιση, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας, και με τους οποίους να εξηγείται στο Δικαστήριο με λεπτομέρεια γιατί δεν συμπληρώνεται η διαχείριση, και οι ενέργειες που δρομολογούνται για να συμπληρωθεί, και να είναι παρών στο Δικαστήριο ο διαχειριστής.

ΑΓΩΓΗ 270/2018

Για Ενάγουσα: Χρήστος Γεωργιάδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Χρ. Μ. Τριανταφυλλίδης, Στ. Ν. Χριστοφόρου

Άδεια δίδεται, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα. Προηγούμενες διαταγές για έξοδα αναμεταξύ των διαδίκων ακυρώνονται.  

ΑΓΩΓΗ 387/2018

Για Ενάγοντα: Ν. Βασιλείου για ΓΕ, για Εναγόμενους: Θ. Αρέστη Τρύφωνος, Ε. Πουλλά

Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 06.10.2023 ώρα 08:30.

ΑΓΩΓΗ 429/2018

Για Ενάγοντα: Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 09.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

Οδηγίες ακρόασης:

  1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους. Την 09.11.2023, να παρουσιαστεί η μαρτυρία του Ενάγοντος (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.
  1. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη.
  1. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 
  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

ΑΓΩΓΗ 447/2018

Για Ενάγουσα: Α. Δημητρίου, για Εναγόμενη: Α. Βρυωνίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η συνήγορος της Ενάγουσας ενημερώνει πως η αγωγή θα προωθηθεί. Τυχόν συμπληρωματικός ονομαστικός κατάλογος μαρτύρων/σύνοψη μαρτυρίας, να καταχωριστεί εντός περαιτέρω 30 ημερών από σήμερα. Την αγωγή διέπουν διαδικαστικοί κανονισμοί για τις υποθέσεις που παρουσιάζουν σοβαρή καθυστέρηση. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 06.10.2023 ώρα 08:30. Να γίνει εμφάνιση με φυσική παρουσία, για σκοπούς μνείας και οδηγιών ακρόασης. 

ΑΓΩΓΗ 687/2018

Για Ενάγουσα: Ιωάννου Ν. (κα) για Α.Γ. Φράγκος & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Κ. Μαραβελάκη (κα)

Άδεια δίδεται, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα (τα έξοδα έχουν διευθετηθεί με πληρωμή από τον Εναγόμενο). 

ΑΓΩΓΗ 1297/2018

Α

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 21.03.2023 για απόφαση ν. 1 λόγω μη εμφάνισης

Ένορκες δηλώσεις επίδοσης και απόδειξης σημειώνονται ως Τεκμήρια Α και Β αντίστοιχα. Η επίδοση είναι νομότυπη. Στον φάκελο του Δικαστηρίου δεν υπάρχει σημείωμα εμφάνισης. Έχω εξετάσει τη μαρτυρία που προσκομίστηκε, που είναι αναντίλεκτη, και κρίνω ότι επαρκεί για την απόδειξη της απαίτησης. 

Εκδίδεται απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης 1 ως παράγραφος 20(1) του παρακλητικού της Έκθεσης Απαίτησης, πλέον για τα έξοδα της αγωγής και έκδοσης της απόφασης, όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο. 

Εκδίδεται αναγνωριστική απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ότι: 

(α) η Ενάγουσα είναι η αποκλειστική δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων της Εναγόμενης 1 που απορρέουν από το πωλητήριο έγγραφο ημερομηνίας 14.08.2008 μεταξύ της Εναγόμενης 1 και της Εναγόμενης 2, δια του οποίου η Εναγόμενη 1 αγόρασε το διαμέρισμα 102 στο Μπλοκ Β στο “Zygos Center”, 0/40068, Φ/Σχ. 51/030102/2, τεμάχιο 145, στην ενορία Αγίου Παύλου, στην Πάφο (ΠΩΕ100/2012) («το ακίνητο» και «το πωλητήριο έγγραφο»), 

(β) η Ενάγουσα δικαιούται, χωρίς βλάβη των δικαιωμάτων της Εναγόμενης 2, να ακυρώσει το πωλητήριο έγγραφο, 

(γ) η Ενάγουσα δικαιούται να αποσύρει το πωλητήριο έγγραφο από το Κτηματολόγιο, 

(δ) η Ενάγουσα δικαιούται να πωλήσει το ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο θα δικαιούτο να το πράξει η Εναγόμενη 1, χωρίς βλάβη οποιωνδήποτε δικαιωμάτων της Εναγόμενης 2, 

(ε) η Ενάγουσα δικαιούται, μετά την έκδοση ξεχωριστούν τίτλου για το ακίνητο, να ζητήσει από την Εναγόμενη 2 την μεταβίβασή του απευθείας στην Ενάγουσα ή σε οποιοδήποτε πρόσωπο υποδείξει η Ενάγουσα, άνευ βλάβης οποιωνδήποτε δικαιωμάτων της Εναγόμενης 2, 

(στ) η Ενάγουσα δικαιούται να ανακτήσει την κατοχή του ακινήτου χωρίς περαιτέρω διαδικασία, και 

(ζ) η Ενάγουσα δικαιούται, δια οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου της, με χρήση του παρόντος διατάγματος, να υπογράφει, να υποβάλλει και να εκτελεί έγγραφα και δηλώσεις που τυχόν χρειάζονται για την άσκηση των δικαιωμάτων του αγοραστή που απορρέουν από το πωλητήριο έγγραφο, ενώπιον οποιασδήποτε κρατικής αρχής, περιλαμβανομένου του Κτηματολογίου, ως θα μπορούσε η Εναγόμενη 1 υπό την ιδιότητά της ως η αγοράστρια του ακινήτου, τηρουμένης οποιασδήποτε προϋπόθεσης τίθεται από οποιονδήποτε νόμο. 

Εκδίδεται διάταγμα με το οποίο διατάσσεται η Εναγόμενης 1 και οποιοδήποτε πρόσωπο κατέχει το ακίνητο που περιγράφεται πιο κάτω, εντός 30 ημερών από την επίδοση του παρόντος διατάγματος, εκτός εάν εξοφληθεί το εξ αποφάσεως χρέος, να παραδώσει στην Ενάγουσα ελεύθερη και κενή την κατοχή του ακινήτου. 

Λεπτομέρειες ακινήτου

Διαμέρισμα 102, στο Μπλοκ Β, στο “Zygos Center”, 0/40068, Φ/Σχ. 51/030102/2, τεμάχιο 145, στην ενορία Αγίου Παύλου, στην Πάφο.

ΑΓΩΓΗ 1297/2018

Για Ενάγουσα: Επ. Κορακίδης για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 2: Λ. Λάμπρου (κα) για Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει αναφορικά με την Εναγόμενη 2 για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 06.10.2023 ώρα 08:30. Εάν δεν είναι υπόθεση που μπορεί να επιλυθεί χωρίς πλήρη δίκη, επειδή θα πρέπει να δοθούν οδηγίες σύμφωνα με τους διαδικαστικούς κανονισμούς για τις υποθέσεις που παρουσιάζουν καθυστέρηση, η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία, για να μπορέσει να γίνει μνεία. Έξοδα στην πορεία. 

ΑΓΩΓΗ 1158/2019

Για Ενάγουσα: Ανδρέου, Χατζηχριστοφής ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Αλ. Χρ. Αλεξάνδρου

Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 06.10.2023 ώρα 08:30. Να γίνει εμφάνιση με φυσική παρουσία, για σκοπούς μνείας και διαχείρισης της ακρόασης. Βάσει όσων προέκυψαν κατά την προδικασία, να εξεταστεί το ενδεχόμενο περιορισμού των επιδίκων θεμάτων, με τυχόν παραδοχές γεγονότων/εγγράφων. Να γίνει ο προγραμματισμός της παρουσίασης της μαρτυρίας τυχόν μαρτύρων από το εξωτερικό. Έξοδα στην πορεία. 

ΠΑΡ/ΜΠΗ 19/2020

Για Απαιτητή: Μ. Μιχαηλίδης, για Αποζημιούσα Αρχή: για ΓΕ

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 12.02.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. 

ΑΓΩΓΗ 1249/2020

Για Ενάγοντα: Κώστας Σατολιάς ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 16.05.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία (σημ.: η ημερομηνία είναι μακρινή, βάσει του προγράμματος, αν συντρέχει λόγος προτεραιοποίησης, να ενημερωθεί το Δικαστήριο. Ενθαρρύνεται η προσπάθεια εναλλακτικής επίλυσης της διαφοράς). 

ΑΓΩΓΗ 239/2021

Για Ενάγουσα: Ευρ. Χαραλάμπους, για Εναγόμενους 1, 3, 4, 5: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 06.10.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 687/2021

Για Αιτητές: Χ’ Νικολάου Γ. για Γεώργιος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, Καθ’ ου η αίτηση 2: παρών, Καθ’ ης η αίτηση 1: εκκρεμεί ΕΣ

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 12.12.2022

Εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Καθ’ ου η αίτηση 2. Η απουσία θεωρείται δικαιολογημένη. Η Καθ’ ης η αίτηση 1 είναι η μητέρα του. Ενόψει της πληροφόρησης ότι η Καθ’ ης η αίτηση 1 είναι ηλικιωμένη (85 ετών), το ένταλμα σύλληψης εναντίον της να μην εκτελεστεί. Η πλευρά των Αιτητών να διερευνήσει το ενδεχόμενο προώθησης τέτοιας αίτησης έρευνας εναντίον της. Ο Καθ’ ου η αίτηση 2 ζητά χρόνο για να διορίσει δικηγόρο, αυτό θα βοηθήσει τη διαδικασία, καθότι διαμένει στη Λευκωσία. Παράλληλα, να προβεί σε διαβήματα, για να επιλυθεί στο σύνολο της η διαφορά. Η αίτηση έρευνας παραμένει για εξέταση/οδηγίες την 06.10.2023 ώρα 08:30. Εάν θα προωθηθεί η αίτηση, τυχόν ένσταση ή προσκόμιση στοιχείων, μέχρι τότε. Έξοδα στην πορεία. Προς το παρόν, δεν χρειάζεται να ζητηθεί εγγύηση για εξασφάλιση της παρουσίας του Καθ’ ου η αίτηση 1. Να είναι παρών με την ίδια κλήση, εκτός εάν εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

ΑΓΩΓΗ 1379/2021

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Soteroula Stavri-Socratous & Co LLC, για Εναγόμενη/Καθ’ ης η αίτηση: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 20.01.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ της Εναγόμενης επεκτείνεται μέχρι και την 11.05.2023 (ημερομηνία καταχώρισής της). Η αίτηση απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

ΠΣΑ 17/2022

I-JUSTICE

Για χρεώστρια/Αιτήτρια: Χ. Σιαηλής

Αιτήσεις ημερομηνίας 26.10.2022 για επιβολή ΠΣΑ και επέκταση προστατευτικού διατάγματος για σκοπούς επιβολής ΠΣΑ

Οι αιτήσεις παραμένουν για εξέταση την 04.07.2023 ώρα 08:30.

ΑΓΩΓΗ 189/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Χριστόφορος Ιωάννου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Α. Χουβαρτάς, Ε. Λουκά

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 06.10.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 279/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Σ. Κ. Σοφοκλέους

Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 06.10.2023 ώρα 08:30. Με τις ίδιες οδηγίες που είχαν δοθεί την 16.11.2022 και την 14.02.2023. Η εμφάνιση για γίνει με φυσική παρουσία.

ΔΙΑΧ. 307/2022

I-JUSTICE

Για Αιτήτρια: Καλλής για Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ, για ενδιαφερόμενο πρόσωπο ΜΦ: Χρ. Παναγιώτου για Michael Kyprianou& Co LLC

Σημειώνεται ότι εν τέλει δεν θα υπάρχει ένσταση από το ενδιαφερόμενο μέρος. Εκδίδονται διατάγματα ως οι παράγραφοι 1 και 2 της αίτησης. Κάθε πλευρά τα έξοδα της. 

ΑΓΩΓΗ 328/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη1/Καθ’ ης η αίτηση: Κώστας Μελάς & Συνεργάτες

Αίτηση ημερομηνίας 21.10.2022 για απόφαση ν. 1 λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Εκφράστηκε πρόθεση της συνηγόρου της Εναγόμενης 1 να αποσυρθεί από την εκπροσώπησή της. Η αίτηση/αγωγή εναντίον της Εναγόμενης 1 παραμένει για Απόδειξη την 05.07.2023 ώρα 08:30. Τυχόν ενέργειες για απόσυρση από την εκπροσώπησή της, ας γίνουν στο μεσοδιάστημα. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 329/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Επαμεινώνδας ΚορακίδηςΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 2: Κ.Β. Χιταρίδου, για Εναγόμενη 1: Κώστας Μελάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Αίτηση  Ενάγουσας  ημερομηνίας  21.10.2022  για  απόφαση  ν.  1,  λόγω  παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Εκφράστηκε πρόθεση της συνηγόρου της Εναγόμενης 1 να αποσυρθεί από την εκπροσώπησή της. Η αίτηση/αγωγή εναντίον της Εναγόμενης 1 παραμένει για Απόδειξη την 05.07.2023 ώρα 08:30. Τυχόν ενέργειες για απόσυρση από την εκπροσώπησή της, ας γίνουν στο μεσοδιάστημα. Έξοδα στην πορεία.

Αίτηση Εναγόμενης  2 ημερομηνίας  11.11.2022  για  ανταλλαγή  δικογράφων  μεταξύ συνεναγομένων

Η  αίτηση  παραμένει για Οδηγίες/εξέταση την  05.07.2023 ώρα  08:30. Τα έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Εναγόμενης 2.

ΑΓΩΓΗ 428/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Μιχάλης Βασιλειάδης ΔΕΠΕ

Δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (α) εντός 30 ημερών από σήμερα, η Ενάγουσα να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (β) ακολούθως, οι Εναγόμενοι, που καταχώρισαν ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων και σύνοψη μαρτυρίας από μόνοι τους (και αυτός ισχύει), εάν θα προσκομίσουν τυχόν άλλη μαρτυρία πλην αυτής που αναφέρεται στον υφιστάμενο κατάλογο, μπορούν να καταχωρίσουν συμπληρωματικό ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 06.10.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 697/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Η. Κων/νίδου για Σ. Ζαννούπας, για Εναγόμενο/Καθ’ ου η αίτηση: Σ. Δουραχίδου για Ελ. Σωκράτους

Αίτηση ημερομηνίας 19.10.2022 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ του Εναγόμενου επεκτείνεται μέχρι και την 12.05.2023 (ημερομηνία καταχώρισής της). Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον του Εναγόμενου, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

ΑΓΩΓΗ 799/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ευρ. Χαραλάμπους, για Εναγόμενο/Καθ’ ου η αίτηση: Χρ. Σιμιλλίδης, Εναγόμενος: παρών

Αίτηση ημερομηνίας 20.01.2023 για συνοπτική απόφαση

Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμα ως η παράγραφος Γ του παρακλητικού της Έκθεσης Απαίτησης, με τη διαγραφή της φράσης «λόγω παράβασης … …ενοικίων», και την προσθήκη της φράσης «μέχρι και την 12.07.2023». Κάθε πλευρά τα έξοδά της. Οι υπόλοιπες αξιώσεις αποσύρονται και απορρίπτονται άνευ βλάβης. 

Σημειώνονται οι δηλώσεις: Η πλευρά της Ενάγουσας θα φροντίσει για την επανασύνδεση της υδροδότησης και η πλευρά του Εναγόμενου φροντίσει για την καθαριότητα του χώρου.

ΑΓΩΓΗ 1047/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Χρ. Κωνσταντίνου (κα) για Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Π. Μαρίνος

Βάσει της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, άδεια δίδεται, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα. Κάθε πλευρά τα έξοδά της. Προηγούμενες διαταγές για έξοδα αναμεταξύ των διαδίκων ακυρώνονται (σημ.: η αίτηση ημερομηνίας 18.01.2023 συμπαρασύρεται).

ΑΓΩΓΗ 28/2023

I-JUSTICE

Για Αιτήτρια: Ειρ. Πουλλά

Αίτηση ημερομηνίας για έκδοσης εντάλματος ανάκτησης κατοχής ακινήτου ημερομηνίας 28.04.2023

Εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου επιτρέπεται η έκδοση εντάλματος ως η παράγραφο Α της αίτησης. Τα έξοδα της αίτησης, που καθορίζονται στο ποσό των €360,00, είναι έξοδα εκτέλεσης.

ΑΓΩΓΗ 88/2023

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1/Καθ’ ου η αίτηση: Χ. Σιαηλής

Αίτηση ημερομηνίας 06.04.2023 για απόφαση ν. 1 λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ του Εναγόμενου 1 επεκτείνεται μέχρι και την 12.09.2023. Η αίτηση παραμένει για Απόδειξη την 06.10.2023 ώρα 08:30, εκτός εάν εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου προηγουμένως καταχωριστεί η ΕΥ του Εναγόμενου 1. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 377/2023

I-JUSTICE

Για Ενάγοντα/Αιτητή: Σ. Παπαθεοδώρου & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 09.05.2023 για έκδοση προσωρινού διατάγματος

Έχω εξετάσει την αίτηση και τη μαρτυρία που τη συνοδεύει, με σκοπό τη διαπίστωση της δυνατότητας να της επιληφθώ χωρίς ειδοποίηση στην άλλη πλευρά. Έχω ακούσει την πλευρά του Ενάγοντος επί αυτού που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω αποξένωσης των ακινήτων σε μη διαδίκους, περίπτωση στην οποία καθίσταται δυσανάλογα δυσκολότερο να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα διατάγματα που ζητούνται είναι για δέσμευση περιουσίας που, κατά την εκδοχή του Ενάγοντος, μεταβιβάστηκαν εν αγνοία του ή και προς βλάβη των συμφερόντων του, ζητούνται με την αγωγή σχετικές θεραπείες, και η υπόθεση είναι της φύσης όπου το Δικαστήριο θα μπορούσε, κατ’ εξαίρεση, να την εξετάσει χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση της άλλης πλευράς, εάν προκύπτει λογικά από τη μαρτυρία πως τέτοια προηγούμενη ειδοποίηση μπορεί να εμποδίσει τελικά τον σκοπό της ενδιάμεσης θεραπείας ή και να θέσει σε διακινδύνευση το αντικείμενο της αγωγής του Ενάγοντος, όπως στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει. Έχω εξετάσει την αίτηση και τη μαρτυρία που τη συνοδεύει, και, υπό την επιφύλαξη πάντοτε της αναθεώρησης υπό το φως όσων τυχόν εκτεθούν από τις Εναγόμενες 1 και 2/Καθ’ ων η αίτηση ή άλλο επηρεαζόμενο πρόσωπο, ικανοποιούμαι ότι συντρέχουν σωρευτικά όλες οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν για την έκδοση των αιτούμενων διαταγμάτων, και ότι αυτά θα ήταν δίκαιο να εκδοθούν, για τη διατήρηση του status quo, μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής ή νεότερη διαταγή του Δικαστηρίου, ενώ δεν προκύπτει λογικά ενδεχόμενο δυσανάλογου επηρεασμού των Εναγόμενων 1 και 2/Καθ’ ων η αίτηση από την απαγόρευση της περαιτέρω αποξένωσης ή επιβάρυνσης των ακινήτων, που βασικά συνιστούν εν πολλοίς το αντικείμενο της αγωγής του Ενάγοντος, που ζητά μεταξύ άλλων θεραπείες σχετικά με τον τίτλο τους και διεκδικεί περιουσιακό δικαίωμα επί αυτών. Νοουμένου ότι ο Ενάγων θα υπογράψει εγγύηση ύψους €50.000,00:

Α. Εκδίδεται προσωρινό διάταγμα δια του οποίου απαγορεύεται στην Εναγόμενη 1, και σε οποιοδήποτε πρόσωπο εντέλλεται από την Εναγόμενη 1 ή την εκπροσωπεί, να πωλήσει, εκχωρήσει, δωρίσει, μεταβιβάσει ή άλλως πώς διαθέσει ή υποθηκεύσει ή άλλως πώς επιβαρύνει το ακίνητο που αναφέρεται στην παράγραφο Α της αίτησης.

Β.  Εκδίδεται προσωρινό διάταγμα δια του οποίου απαγορεύεται στην Εναγόμενη 2, και σε οποιοδήποτε πρόσωπο εντέλλεται από την Εναγόμενη 2 ή την εκπροσωπεί, να πωλήσει, εκχωρήσει, δωρίσει, μεταβιβάσει ή άλλως πώς διαθέσει ή υποθηκεύσει ή άλλως πώς επιβαρύνει τα ακίνητο που αναφέρονται στην παράγραφο Β της αίτησης, σημεία Ι και ΙΙ.

Γ. Τα προσωρινά διατάγματα ορίζονται για επιστροφή την 24.05.2023 ώρα 08:30. Μέχρι την 22.05.2023, να επιδοθούν στις Εναγόμενες 1 και 2/Καθ’΄ων η αίτηση το παρόν διάταγμα και η αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε.

Δ. Οι Εναγόμενες 1 και 2/Καθ’ ων η αίτηση, ή οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, μπορούν να εμφανιστούν κατά την πιο πάνω ημέρα και ώρα ή σε τυχόν άλλη ημέρα και ώρα που ήθελε οριστεί για τον σκοπό αυτό, για να δείξουν τυχόν λόγο, για τον οποίο τα προσωρινά διατάγματα θα πρέπει να ακυρωθούν ή να τροποποποιηθούν. Σε περίπτωση παράλειψης εμφάνισής τους στη διαδικασία αυτή, τα προσωρινά διατάγματα θα οριστικοποιηθούν, που σημαίνει πως θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής ή νεότερη διαταγή του Δικαστηρίου.

Ε. Τα έξοδα επιφυλάσσονται.

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: cmiddleton@dc.judicial.gov.cy

Συνεχιζόμενες ακροάσεις

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

23.05.2023

01.06.2023

07.06.2023

Αγωγή 689/2015

Τραπεζικό χρέος

16.06.2023

Πιθανότητα διευ/σης

Αγωγή 1427/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

17.05.2023

24.05.2023

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

19.05.2023

30.05.2023

02.06.2023

12.06.2023

Αγωγή 1629/2015

Παράνομη κατάσχεση

16.05.2023

Αγωγή 1677/2015

Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ

29.05.2023

06.06.2023

08.06.2023

Αγωγή 2069/2015

Οχληρία/επέμβαση

15.06.2023

Αγωγή 2129/2015

Ασφαλιστική αποζημίωση

26.05.2023

Αγωγή 2379/2015

Αγωγή 2378/2015

Κοινόχρηστα

13.06.2023

Αγωγή 2857/2015

Κοινόχρηστα

25.05.2023

Αγωγή 878/2016

Παράνομη κατεδάφιση

15.05.2023