SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ. ΤΗΝ 10.08.2023

 

Α/α

ΥΠΟΘΕΣΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

 

 

 

1.     

ΑΓΩΓΗ 879/2018

Για Ενάγουσα: Κ. Μαραβελάκη (κα) για Στέλιος Αμερικάνος & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Ν. Αριστοδήμου (κα) για Mantis & Athinodorou LLC

Άδεια δίδεται, η αγωγή και η ανταπαίτηση αποσύρονται και απορρίπτονται, ως εξωδίκως διευθετηθείσες, κάθε πλευρά τα έξοδα της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται. Η ημερομηνία 07.11.2023 ακυρώνεται.

2.     

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

1/2023

Για την Αιτήτρια: αυτοπροσώπως

Έχω εξετάσει την αίτηση (Form A) και από το περιεχόμενό της. Η διαφορά αναφέρεται σε σύμβαση που υπογράφθηκε την 15.01.2007 μεταξύ της Bulgarian Developers Ltd, αλλοδαπής εταιρείας δια του εκπροσώπου της στην Κύπρο, από τη μια πλευρά, και της Αιτήτριας και άλλου προσώπου από την άλλη πλευρά, για ακίνητο στη Βουλγαρία. Η σύμβαση ήταν εκτελεστή στη Βουλγαρία. Η αξίωση στρέφεται προσωπικά εναντίον του αντιπροσώπου της πωλήτριας εταιρείας στην Κύπρο. Πρόσθετα, δεν προσκομίζεται οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο πλην της σύμβασης ημερομηνίας 15.01.2007, περιλαμβανομένου κάποιου τερματισμού (παρ. 17, 18 της συμφωνίας) ή απαίτησης ή επικοινωνίας ή απόδειξης πληρωμής κάποιου ποσού. Ούτε εξήγηση για τέτοια απαίτηση το 2023, μετά την πάροδο τόσων ετών. Η υπόθεση είναι διασυνοριακή, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ, και η αίτηση υποβλήθηκε μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit (31.12.2020 – χωρίς επέκταση). Για τους σκοπούς του Κανονισμού (ΕΕ) 1896/2006, διασυνοριακή υπόθεση είναι εκείνη κατά την οποία τουλάχιστον ένας εκ των διαδίκων έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του σε κράτος μέλος διαφορετικό από το κράτος μέλος του επιληφθέντος Δικαστηρίου (Κύπρος). Επειδή το Δικαστήριο δεν έχει ικανοποιηθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις των άρθρων 2-7 του Κανονισμού (ΕΕ) 1896/2006, ως τροποποιήθηκε, και ότι η αξίωση εναντίον του Καθ’ ου η αίτηση είναι βάσιμη, και επειδή η αξίωση εναντίον του Καθ’ ου η αίτηση είναι προδήλως αβάσιμη, με βάση το άρθρο 11(1)(α)(β) του Κανονισμού (ΕΕ) 1896/2006 και το άρθρο 11(1)(α)(β) του περί Διαδικασίας Ευρωπαϊκής Διαταγής Πληρωμής Διαδικαστικού Κανονισμού 7/2008, και εφόσον πρόκειται για αίτηση που, υπό το σύνολο των περιστάσεων, δεν υπόκειται σε συμπλήρωση, διόρθωση ή τροποποίηση, η αίτηση/αξίωση απορρίπτεται. Δίδονται οδηγίες στον Πρωτοκολλητή, να ελέγξει το συνημμένο/συμπληρώσει/σφραγίσει δεόντως το Έντυπο Δ και να το διαβιβάσει στην αιτήτρια.

3.     

ΔΑΟ 3/2023 IJ

Για Αιτητές (Υπηρεσία Αφερεγγυότητας): Σ. Καζάκου (κα)

Έχω εξετάσει την αίτηση και τη μαρτυρία που τη συνοδεύει και σε συνάρτηση με τις προϋποθέσεις του νόμου, και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την έκδοση του αιτούμενου διατάγματος. Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος Α της αίτησης. Δίδονται οδηγίες προς τον Πρωτοκολλητή του Δικαστηρίου να ειδοποιήσει σχετικά την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, η οποία να ενεργήσει σύμφωνα με το Νόμο.

Επικοινωνία: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)