SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ. ΤΗΝ 21.09.2023

Α/α ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Προγραμματισμένη απουσία (υποχρεωτική εκπαίδευση): 09.11.2023

1. ΔΙΑΧ. 9/2011 Για τη διαχείριση: Εβ. Πουλλά, διαχειρίστριες: απούσες Αίτηση για πώληση του ακινήτου να καταχωριστεί εντός 2 εβδομάδων από σήμερα. Η διαχείριση να τεθεί ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου την 20.10.2023 ώρα 08:30, για έλεγχο της αίτησης, η οποία, αν είναι εφικτό, να οριστεί την ίδια ημέρα.

2. ΔΙΑΧ. 275/2011 Για τη διαχείριση: Mantis & Athinodorou LLC, διαχειρίστρια: παρούσα (ηλεκτρονικά) Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 21.03.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου.

3. ΑΓΩΓΗ 1401/2015 Για Ενάγουσα: Λ. Χ’Νεοφύτου για G. Hadjineophytou & Co LLC, για Εναγόμενο: Δ. Παναούτας για Δημήτρης Παναούτας & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Βάσει της αλληλογραφίας, εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον του Εναγόμενου για το ποσό των €5.750,00, πλέον νόμιμο τόκο ετησίως από την 27.01.2014 μέχρι εξόφλησης, πλέον για τα έξοδα της αγωγής όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο. Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για περίοδο 8 μηνών από σήμερα, εξαιρουμένου του δικαιώματος εγγραφής ΜΕΜΟ. Κατά τη διάρκεια της αναστολής εκτέλεσης και ανεξάρτητα από αυτήν, η Ενάγουσα θα έχει το δικαίωμα άμεσης εγγραφής ΜΕΜΟ. Εάν, εντός του χρόνου της αναστολής εκτέλεσης, πληρωθεί από τον Εναγόμενο στην Ενάγουσα το συνολικό ποσό των €4.000,00, τότε ολόκληρο το εξ αποφάσεως χρέος θα θεωρείται εξοφληθέν.

4. ΑΓΩΓΗ 2002/2015 Για Ενάγοντα: Μ. Μιχαλήδης, για Εναγόμενη: Σ. Στιβαρού (κα) για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ, Ενάγων: παρών, εκτιμητής

Ενάγοντος: παρών Εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον της Εναγόμενης για το ποσό των €24.500,00, πλέον νόμιμος τόκος ετησίως από σήμερα (21.09.2023) μέχρι εξόφλησης, πλέον για τα έξοδα όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο, υποκείμενα σε Φ.Π.Α., πλέον νόμιμος τόκος από την καταχώριση της αγωγής (06.11.2015) μέχρι εξόφλησης, πλέον για τα εκτιμητικά έξοδα που ανέρχονται στο ποσό των €900,00, πλέον νόμιμος τόκος ετησίως από σήμερα (21.09.2023) μέχρι εξόφλησης. Η Εναγόμενη έχει τη ευχέρεια να πληρώσει στον Ενάγοντα το ποσό των €24.500,00 (απαίτηση) και στον εκτιμητή το ποσό των €900,00 (εκτιμητικά έξοδα), εντός 60 ημερών από σήμερα (21.09.2023). Σε τέτοια περίπτωση, τα ποσά αυτά (απαίτηση και εκτιμητικά έξοδα) δεν θα φέρουν οποιονδήποτε τόκο, και η απόφαση αναφορικά με αυτά (απαίτηση και εκτιμητικά έξοδα) θα θεωρείται πως έχει εξοφληθεί. Νοείται ότι όλα τα ποσά των εξόδων (εκτιμητικά έξοδα και δικηγορικά έξοδα) θα καταβληθούν από την Εναγόμενη με την προσκόμιση σχετικών τιμολογίων. Σημειώνεται πως ο εκτιμητής δεν είναι εγγεγραμμένος στον Φ.Π.Α.. Η ΑΗΚ έχει το δικαίωμα, με βάση τον Κανονισμό 10 των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Αποζημίωση) Κανονισμών Κ.Δ.Π. 56/90, να προχωρήσει στην εγγραφή του γεγονότος της αποζημίωσης στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου, η εγγραφή αυτή δεν θεωρείται ΜΕΜΟ ή δουλεία ή άλλο βάρος ή απαγόρευση επί του ακινήτου του Ενάγοντος. Το ποσό της αποζημίωσης έχει συμφωνηθεί και καθοριστεί σε σχέση με το ακίνητο του Ενάγοντος με αριθμό εγγραφής 0/10624, τεμάχιο 697, Φ./Σχ.45/13, στο Στρουμπί, της Επαρχίας Πάφου, τοποθεσία «Καμαντέρενα», που αποτελεί χωράφι/αμπέλι με εμβαδόν 2.902,00 τ.μ.. Για σκοπούς εγγραφής του γεγονότος της αποζημίωσης στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου, το εν λόγω ακίνητο και η γη που επηρεάζεται από τη διέλευση της εναέριας γραμμής μεταφοράς της ΑΗΚ φαίνονται στο σχέδιο (Τεκμ. Α), που επισυνάπτεται στο παρόν πρακτικό, και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του.

5. ΑΓΩΓΗ 2158/2015 Για Ενάγουσα: Η. Ποουτίδου (κα) για Σκορδής & Στεφάνου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Γ. Αργυρού (κα) Ανδρέας Χρ. Δημητριάδης ΔΕΠΕ Εκδίδεται ex tempore απόφαση: Κατόπιν πληροφόρησης ότι το επίδικο χρέος περιλήφθηκε σε Προσωπικό Σχέδιο Αποπληρωμής (ΠΣΑ) που εκδόθηκε με βάση τον περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων (Προσωπικά Σχέδια

Αποπληρωμής και Διάταγμα Απαλλαγής Οφειλών) Νόμο 65(Ι)/2015 (Ν.65(Ι)2015), την 13.01.2023, εκδόθηκε από το Δικαστήριο, με αυτή τη σύνθεση, διάταγμα για αναστολή της εκδίκασης της αγωγής, με οδηγίες να θεωρηθεί διαγραφείσα η αγωγή, εκτός εάν προσκομιστεί διάταγμα ακύρωσης του ΠΣΑ ή άλλως πώς καταδειχθεί λόγος εκδίκασης της αγωγής, μέχρι σήμερα, 21.09.2023. Είχε επιτραπεί η εκκρεμότητα της αγωγής σε αναστολή, εντός ελεγχόμενου πλαισίου, γιατί εκφράστηκε αβεβαιότητα σε σχέση με την εξακολούθηση της ισχύος του ΠΣΑ. Μέχρι σήμερα, ενώ παρήλθε επαρκής χρόνος, δεν καταδείχθηκε δυνατότητα ή λόγος εκδίκασης της αγωγής. Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι πλέον δεν μπορεί να εκκρεμεί η αγωγή, και γι’ αυτό η πλευρά της Ενάγουσας ζητά η ίδια τη διακοπή της. Διαφώνησαν, όμως, ως προς τα έξοδα, με την πλευρά της Ενάγουσας να διεκδικεί τα έξοδα της αγωγής, και την πλευρά της Εναγόμενης να υποστηρίζει πως κάθε πλευρά θα πρέπει να υποστεί τα έξοδά της. Αμφότερες οι πλευρές αγόρευσαν για το θέμα αυτό και έχω υπόψη μου ό,τι ανέφεραν. Τα έξοδα, όπως ορθά αναφέρθηκε και από τις δύο πλευρές στις αγορεύσεις τους, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δικαστηρίου. Το Δικαστήριο, όμως, για να καταλήξει σε διαπίστωση εάν η πλευρά της Ενάγουσας δικαιούται σε έξοδα αγωγής ή όχι, προϋποτίθεται να έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει κρίση σε σχέση με τη βασιμότητα της αγωγής και τα δικαιώματα της Ενάγουσας αναφορικά με τα οποία ενάγει, και ως ενάγει, σε συνάρτηση και με την ανταπαίτηση των Εναγόμενων, και να εκδώσει σχετική απόφαση, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό, με τα επί του παρόντος δεδομένα, εφόσον η εκδίκαση της αγωγής έχει υποχρεωτικά ανασταλεί με βάση τον Ν.65(Ι).2015. Το γεγονός πως εκδόθηκε ΠΣΑ, από μόνο του, δεν ερμηνεύεται ως βασιμότητα της αγωγής της Ενάγουσας, βάσει του οποίου το Δικαστήριο, που δεν δικαιούται να εκδικάσει την αγωγή, να πρέπει ή να μπορεί να απονέμει θεραπεία για χρέος εξόδων. Έχω δει τις πρωτόδικες αποφάσεις στις οποίες παραπέμπεται το Δικαστήριο από την πλευρά της Ενάγουσας, οι οποίες δεν είναι επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Δεν διαμορφώνουν δηλαδή κρίση σε σχέση με τον χειρισμό των εξόδων της αγωγής η εκδίκαση της οποίας αναστέλλεται λόγω ενεργοποίησης ΠΣΑ. Έχω ακούσει και όσα αναφέρθηκαν και από την πλευρά των Εναγόμενων. Σαφώς, το Δικαστήριο δεν μπορεί να γνωρίζει τι μεσολάβησε στις διαδικασίες ΠΣΑ, τι προσβλήθηκε ή αμφισβητήθηκε εκεί, και τι όχι και δεν θα υπεισέλθει στο τι επαληθεύτηκε ως χρέος προς την Ενάγουσα μέσω ΠΣΑ. Έχει αναφερθεί ήδη από το Δικαστήριο ότι, σε περίπτωση που η εκδίκαση της αγωγής αναστέλλεται υποχρεωτικά βάσει του Ν.65(Ι).2015, η Ενάγουσα δεν χάνει οποιοδήποτε ουσιαστικό δικαίωμα περιλαμβάνεται στην απαίτησή της, είτε αφορά σε ποσό χρεωστικού υπολοίπου είτε αφορά σε ποσό εξόδων. Αμφότερα συνιστούν απαιτήσεις που περιλήφθηκαν στην αγωγή της, που όμως δεν μπορεί να εκδικαστεί. Αυτό σημαίνει πως, σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, η Ενάγουσα χρειαστεί

να επαναφέρει τέτοια απαίτησή της στο μέλλον, είτε για το χρεωστικό υπόλοιπο κάποιου λογαριασμού είτε για έξοδα στα υποβλήθηκε εξαιτίας του χρέους, περιλαμβανομένων των εξόδων της αγωγής αυτής που υποχρεωτικά έχει ανασταλεί, μπορεί να το πράξει τότε, εάν χρειαστεί με νέα αγωγή. Σε περιπτώσεις που το Δικαστήριο δεν μπορεί να κρίνει ως προς τα έξοδα, γιατί, όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση σχετικά με τα έξοδα συναρτάται με απόφαση για τη βασιμότητα της αγωγής, η μόνη αρμόζουσα διαταγή ως προς τα έξοδα είναι καμία διαταγή για έξοδα (no order for costs). Αυτή η κατάληξη ασφαλώς δεν εμποδίζει οποιονδήποτε δικηγόρο να αμειφθεί από τον πελάτη του με βάση τη μεταξύ τους συμφωνία. Παρεμβάλλεται πως οι Εναγόμενοι, έχοντας ενταχθεί σε ΠΣΑ, επέλεξαν να μην προωθήσουν δικαστική απαίτηση εναντίον της Ενάγουσας για το χρέος, που πλέον είναι ένα καθορισμένο χρέος με βάση το ΠΣΑ. Εν πάση περιπτώσει, η διαγραφή είναι χωρίς βλάβη και οποιουδήποτε δικού τους δικαιώματος, εάν ακυρωθεί ή παύσει να ισχύει το ΠΣΑ και παραμένει διαφορά με την Ενάγουσα απορρέουσα από αυτή τη συμβατική τους σχέση, να επαναφέρουν σχετική απαίτησή τους, με νέο διάβημα. Για τους λόγους που εξηγήθηκαν, και έχοντας υπόψη το υφιστάμενο πρακτικό αλλά και τις σημερινές δηλώσεις των συνηγόρων των διαδίκων, η αγωγή (απαίτηση και ανταπαίτηση) απορρίπτεται στο σύνολό της, χωρίς κάποια διαταγή ως προς τα έξοδα, με επιφύλαξη των δικαιωμάτων της Ενάγουσας και της Εναγόμενης, και άνευ βλάβης οποιουδήποτε δικαιώματος των διαδίκων. Ενόσω ισχύει το ΠΣΑ, ο χρόνος δεν προσμετράται για παραγραφή του αγώγιμου της αξίωσης της Ενάγουσας.

6. ΑΓΩΓΗ 583/2016 Για Ενάγουσα: Α. Μιχαήλ (κα) για Α. Κακογιάννης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ (προς εμφάνιση Μούζουρου & Νεοφύτου ΔΕΠΕ) Υπάρχει ένταξη στο ΕΣΤΙΑ, αναμένεται η συμπλήρωση των εγγράφων, περίπτωση στην οποία θα αποσυρθεί η αγωγή. Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 14.12.2023 ώρα 08:30.

7. ΑΓΩΓΗ 783/2016 Για Ενάγουσα: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1: Λ. Νεοφύτου, για Εναγόμενη 2: Δημητράκης Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε τραπεζικό χρέος. Η υπόθεση παρουσιάζει καθυστέρηση, το Δικαστήριο πρέπει να ξέρει εάν/τι θα εκδικαστεί. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 14.12.2023 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι να είναι παρόντες. Η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία. Έξοδα στην πορεία.

8. ΑΓΩΓΗ 1757/2016 Για Ενάγοντες: Αράπη Α. (κα) για G. Kouzalis & Co LLC, για

Εναγόμενη 1: Ρ. Δημητρίου (κα) για Χλωρακιώτης & Φλωράκη ΔΕΠΕ Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 14.12.2023 ώρα 08:30.

9. ΠΑΡ/ΜΠΗ 3/2018 Για Απαιτήτρια: A. Neophytou & Co LLC (κα), για Απαλλοτριούσα Αρχή: Στ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ Η υπόθεση παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 14.12.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

10. ΠΑΡ/ΜΠΗ 57/2018 Για Απαλλοτριούσα Αρχή: Κάουρος για ΓΕ, για Καθ’ ων η παραπομπή: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ Η υπόθεση παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 14.12.2023 ώρα 08:30.

11. ΔΙΑΧ. 91/2018 Για τη διαχείριση: Α. Αράπη (κα) για Ζ. Φαχιρίδου (κα), διαχειρίστρια: απούσα Μένει το αυτοκίνητο, το οποίο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, λόγω προβλημάτων επικοινωνίας με τους κληρονόμους. Να γίνει αίτηση στο Δικαστήριο για οδηγίες, στην οποία να αναφέρονται τα προβλήματα που υπάρχουν και οι εισηγήσεις για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με κάποιο διάταγμα, ίσως πώλησης. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 21.03.2024 ώρα 08:30. Στο ενδιάμεσο να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες.

12. ΑΓΩΓΗ 1399/2018 Για Ενάγοντες: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Κώστας Μ. Κωνσταντίνου & Σία ΔΕΠΕ Έχουν καταλήξει στα ποσά. Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 23.10.2023 ώρα 08:30.

13. ΑΓΩΓΗ 603/2019 Για Ενάγουσα: Α. Κακογιάννης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Π. Κλεοβούλου Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε αξίωση ποσού €1.040,24 για κόστος ιατρικών υπηρεσιών, υπάρχει ωστόσο ανταπαίτηση για μεγαλύτερα ποσά, λόγω παρεμπόδισης σωστού μητρικού θηλασμού. Την υπόθεση διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 14.12.2023 ώρα 08:30. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει μνεία, για σκοπούς οδηγιών ακρόασης. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα και περιορισμός επιδίκων θεμάτων, να μπορεί να γίνει μέχρι τότε. Η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία. Έξοδα στην πορεία.

14. ΑΓΩΓΗ 1041/2019 Για Ενάγουσα: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ, για

Εναγόμενη 1: Α.Χ. Παπαραραλάμπους, για Εναγόμενο 2: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ Στον φάκελο του Δικαστηρίου, δεν υπάρχει ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από την Εναγόμενη 1. Η Εναγόμενη 1 εντός περαιτέρω 30 ημερών από σήμερα, να προβεί στην καταχώριση ένορκης δήλωσης αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δοθούν στην άλλη πλευρά. Δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (α) εντός 30 ημερών από σήμερα, η Ενάγουσα να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (β) ακολούθως, οι Εναγόμενοι 1 και 2, αν θα προσκομίσουν μαρτυρία, να καταχωρίσουν τον δικό τους ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 14.12.2023 ώρα 08:30. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Την υπόθεση διέπουν οι κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Έξοδα στην πορεία.

15. ΔΙΑΧ. 29/2020 Για τη διαχείριση: καμία εμφάνιση, διαχειριστής: απών Εάν δεν προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης και εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης εναντίον του διαχειριστή, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δικαστηρίου, η διαχείριση να μην έρθει ξανά στο Δικαστήριο για έλεγχο. Καμία ημερομηνία ελέγχου. Όταν εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, τότε να εμφανιστεί ο διαχειριστής στο Δικαστήριο και θα επιληφθεί το Δικαστήριο της διαχείρισης.

16. ΑΓΩΓΗ 585/2020 Για Ενάγοντα: Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 14.12.2023 ώρα 08:30.

17. ΑΓΩΓΗ 99/2021 Για Ενάγοντες: Λ. Γεωργίου, για Εναγόμενο: Χρ. Σιμιλλίδης Η υπόθεση είναι ορισμένη για Ακρόαση. Λόγω της φύσης της απαίτησης και της ανάγκης να εξεταστεί περιορισμός επιδίκων θεμάτων, η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 14.12.2023 ώρα 08:30. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει μνεία. Η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία.

18. ΑΓΩΓΗ 333/2021 Για Ενάγουσα: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1, 2, 5: Α. Πολυδώρου, για Εναγόμενο 3: Λ. Λουκαΐδου-Θεοφάνους ΔΕΠΕ Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 23.09.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία (σημ.: δεν υπάρχει χρόνος ενασχόλησης νωρίτερα).

19. ΠΑΡ/ΜΠΗ 1/2022 Για Απαιτήτρια: A. Neophytou & Co LLC, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Ν. Βασιλείου για ΓΕ Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 14.12.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

20. ΑΓΩΓΗ 1001/2022 IJ Για Ενάγοντα/Αιτητή: Αλ. Χρ. Αλεξάνδρου Αίτηση ημερομηνίας 25.07.2023 για υποκατάστατη επίδοση Για τους λόγους που εξηγούνται στο πρακτικό: Α. Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος Α της αίτησης. Β. Ο χρόνος εμφάνισης του Εναγόμενου στην αγωγή καθορίζεται στις 14 ημέρες από τη διενέργεια της επίδοσης με τον καθορισμένο στο παρόν διάταγμα τρόπο. Γ. Σε περίπτωση παράλειψης του Εναγόμενου να εμφανιστεί στη διαδικασία της αγωγής, η διαδικασία της αγωγής θα προχωρήσει στην απουσία του, και οποιαδήποτε μεταγενέστερη αίτηση, ειδοποίηση ή έγγραφο στην αγωγή χρήζει επίδοσης στον Εναγόμενο θα θεωρείται πως θα έχει δεόντως επιδοθεί σ’ αυτόν, εάν αντίγραφό του αποστέλλεται με απλό ταχυδρομείο στη διεύθυνση που αναγράφεται στο παρόν διάταγμα ή στην τελευταία γνωστή στον Ενάγοντα διεύθυνση του Εναγόμενου. Δ. Τα έξοδα της αίτησης επιφυλάσσονται, να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της αγωγής εναντίον του Εναγόμενου.

21. ΑΓΩΓΗ 1041/2022 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 26.07.2023 για επίδοση εκτός δικαιοδοσίας Για τους λόγους που εξηγούνται στο πρακτικό: Α. Δίδεται άδεια για επίδοση εκτός δικαιοδοσίας στην Εναγόμενη. Β. Εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου επιτρέπεται η επίδοση Ειδοποίησης Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής στην Εναγόμενη εκτός δικαιοδοσίας, μαζί με την αίτηση και το παρόν διάταγμα, με τον ακόλουθο τρόπο, που συμφωνεί με την εφαρμογή της Σύμβασης της Χάγης της 15ης Νοεμβρίου 1965 για την επίδοση στο εξωτερικό δικαστικών και εξωδίκων πράξεων σε αστικές ή εμπορικές υποθέσεις: (α) με ταχυδρομείο μέσω της διεθνούς υπηρεσίας ταχυμεταφορών EMS/Datapost (Courier Service) που προσφέρει το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Κύπρου,

στη διεύθυνση που αναγράφεται στην παράγραφο 5 της ένορκης δήλωσης. Γ. Ο χρόνος εμφάνισης της Εναγόμενης στην αγωγή καθορίζεται στις 30 ημέρες από τη διενέργεια της επίδοσης με τον καθορισμένο στο παρόν διάταγμα τρόπο. Δ. Σε περίπτωση παράλειψης της Εναγόμενης να εμφανιστεί στη διαδικασία της αγωγής, η διαδικασία της αγωγής θα προχωρήσει στην απουσία της, και οποιαδήποτε μεταγενέστερη αίτηση, ειδοποίηση ή έγγραφο στην αγωγή χρήζει επίδοσης στην Εναγόμενη θα θεωρείται πως θα έχει δεόντως επιδοθεί σ’ αυτήν, εάν αντίγραφό του αποστέλλεται με απλό ταχυδρομείο στη διεύθυνση που αναγράφεται στο παρόν διάταγμα ή στην τελευταία γνωστή στην Ενάγουσα διεύθυνση της Εναγόμενης. Ε. Τα έξοδα της αίτησης επιφυλάσσονται, να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της αγωγής εναντίον της Εναγόμενης.

22. ΕΤΑΙΡΕΙΑ 19/2023 IJ Για Αιτητή: Κ. Χ’Θεοδοσίου (κα) για Λ. Γεωργίου Επειδή μέχρι στιγμής δεν τέθηκε οτιδήποτε που να επιτρέπει στο Ε.Δ. Πάφου να αντλήσει δικαιοδοσία, και έχοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν κατά τις προηγούμενες δικασίμους, εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου η εκδίκαση της αίτησης από στο Ε.Δ. Πάφου διακόπτεται για σκοπούς παραπομπής της στο Ε.Δ. Λάρνακας, και η αίτηση παραπέμπεται στο Ε.Δ. Λάρνακας, ως το αρμόδιο Δικαστήριο για την εκδίκασή της. Τα έξοδα που δημιουργήθηκαν στο Ε.Δ. Πάφου να είναι στην πορεία της αίτησης στο Ε.Δ. Λάρνακας.

23. ΑΓΩΓΗ 177/2023 IJ Για Ενάγοντες/Αιτητές: Α. Μάγου, Μ. Μάγος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 14.07.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης Έχει ελεγχθεί η δήλωση επίδοσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής στον Εναγόμενο και η επίδοση είναι νομότυπη. Στον φάκελο της υπόθεσης δεν υπάρχει εμφάνιση του Εναγόμενου και παρήλθε ο καθορισμένος χρόνος εμφάνισης. Έχω εξετάσει τη μαρτυρία που προσκομίστηκε από τους Ενάγοντες, η οποία είναι αναντίλεκτη, και επαρκεί για την απόδειξη της απαίτησής τους. Εκδίδεται απόφαση υπέρ των Εναγόντων και εναντίον του Εναγόμενου ως η παράγραφος 9 της ένορκης δήλωσης.

24. ΑΓΩΓΗ 361/2023 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 14.07.2023 για απόφαση ν. 4 λόγω μη εμφάνισης

Η επίδοση του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής στην Εναγόμενη 4 έγινε στον διευθυντή της, αλλά η Εναγόμενη 4 τελεί και υπό εκκαθάριση και υπό διαχείριση. Δεν προσκομίστηκε άδεια από το Δικαστήριο της εκκαθάρισης για έγερση τέτοιας αγωγής και εναντίον της Εναγόμενης 4, ούτε αναγράφεται στον τίτλο της αγωγής το καθεστώς της Εναγόμενης 4. Επιπλέον, η Εναγόμενη 4 ενάγεται ως αναγκαία διάδικος, εγγεγραμμένη ιδιοκτήτρια του ακινήτου που πωλήθηκε στη δανειολήπτρια, που εκχώρησε τα δικαιώματά της προς όφελος του πιστωτή. Δεν μπορούν να δοθούν θεραπείες λόγω παράλειψης εμφάνισης της Εναγόμενης 4 στη διαδικασία που επηρεάζουν την Εναγόμενη 1, που εμφανίζεται στη διαδικασία. Για όλους τους λόγους που εξηγήθηκαν, η αίτηση απορρίπτεται, άνευ βλάβης.

Υποθέσεις με χρονική προτεραιότητα

Υπόθεση Αντικείμενο Δικάσιμος Σχόλια

1. Αγωγή 367/2015 ΧΧΧ 17.10.2023 Πρέπει να περατωθεί

2. Αγωγή 411/2015 ΧΧΧ 27.09.2023 Πρέπει να περατωθεί

3. Αγωγή 1023/2015 ΧΧΧ 03.10.2023 Πρέπει να περατωθεί

4. Αγωγή 1033/2015 ΧΧΧ 29.09.2023 Πρέπει να περατωθεί

5. Αγωγή 1183/2015 ΧΧΧ 02.10.2023 Πρέπει να περατωθεί

6. Αγωγή 1200/2015 ΧΧΧ 01.11.2023 Πρέπει να περατωθεί

7. Αγωγή 1251/2015 ΧΧΧ ΧΧΧ Πρέπει να περατωθεί

8. Αγωγή 1352/2015 Ατύχημα σε χώρο 22.09.2023 Πρέπει να περατωθεί

9. Αγωγή 2290/2015 Τροχαίο ατύχημα 05.10.2023 Συνεχιζόμενη

10. Αγωγή 3641/2013 Αίτηση έρευνας 19.10.2023 Συνεχιζόμενη

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. [για επείγοντα: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.]