SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ. ΤΗΝ 29.09.2023

---

Α/α ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Προγραμματισμένη απουσία (υποχρεωτική εκπαίδευση): 09.11.2023

1. ΑΓΩΓΗ 1033/2015 Για Ενάγουσα: M. Κορακίδου (κα) για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1 και 2: Ε. Πουλλά (κα), για Εναγόμενο 3: Σ. Κύρου (κα) για ΓΕ 1. Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμα δια του οποίου η Εναγόμενη 1, δια του Εναγόμενου 2 ή οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου της, διατάσσεται, εντός 6 μηνών από τη σύνταξη του παρόντος διατάγματος, να αιτηθεί στην αρμόδια αρχή για την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων αδειών σε ό,τι αφορά τον τοίχο αντιστήριξης που έχει ανεγερθεί εντός του τεμαχίου 38, και συνορεύει με το τεμάχιο 39 ιδιοκτησίας της Ενάγουσας, αμφότερα Φ/Σχ. 45/51.W1 στην Έμπα, της Επαρχίας Πάφου («ο τοίχος αντιστήριξης»). Η σύνταξη του παρόντος διατάγματος να ζητηθεί εντός 5 ημερών από σήμερα. 2. Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμα δια του οποίου διατάσσεται η Εναγόμενη 1, δια οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου της όπως, εντός 1 μηνός από την εξασφάλιση της άδειας οικοδομής για τον τοίχο αντιστήριξης, ενημερώσει την Ενάγουσα για το γεγονός αυτό, δηλαδή για την εξασφάλιση της άδειας οικοδομής για τον τοίχο αντιστήριξης, με ειδοποίηση προς τους δικηγόρους της Ενάγουσας, Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ. 3. Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμα δια του οποίου διατάσσεται η Εναγόμενη 1, δια οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου της, όπως, εντός 6 μηνών από την εξασφάλιση της άδειας οικοδομής για τον τοίχο αντιστήριξης, εκτελέσει όλες τις εργασίες, προς πλήρη εκτέλεση της άδειας οικοδομής, με δικά της έξοδα. 4. Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμα δια του οποίου διατάσσεται η Ενάγουσα, κατόπιν προηγούμενης ειδοποίησης 10 ημερών (που θα σταλεί από τη δικηγόρο

της Εναγόμενης 1 κυρία Ευαγγελία Πουλλά, προς την Ενάγουσα, μέσω των δικηγόρων της Ενάγουσας Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ), να επιτρέψει την είσοδο στο τεμάχιό της (τεμάχιο 39) για τον σκοπό αυτό, δηλαδή την εκτέλεση των εγκεκριμένων εργασιών για τον τοίχο αντιστήριξης, νοουμένου ότι δεν θα επηρεαστεί το τεμάχιό της με οποιονδήποτε τρόπο, και νοουμένου ότι δεν θα προκληθούν κατασκευαστικές ζημιές ή καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου. Νοείται πως οποιαδήποτε ζημιά τυχόν δημιουργηθεί από την εκτέλεση των εργασιών, θα αποκατασταθεί με έξοδα της Εναγόμενης 1, και εφόσον αποκατασταθεί, δεν θα τίθεται θέμα παρακοής. 5. Δεσμεύσεις: Νοείται πως η Ενάγουσα δεν θα παρεμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο την εξέταση των αιτήσεων της Εναγόμενη 1 για τον τοίχο αντιστήριξης από την αρμόδια αρχή. Η Εναγόμενη 1, δια οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου της, δεσμεύεται να επιτρέψει στην Ενάγουσα, δια οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου της, να παρακολουθεί την εκτέλεση των εργασιών στον τοίχο αντιστήριξης, νοουμένου ότι η τελευταία δεν θα παρεμβαίνει στο έργο. 6. Η παράβαση οποιουδήποτε διατάγματος, εκ των διαταγμάτων υπό τα στοιχεία 1, 2, 3 και 4, από την Εναγόμενη 1 ή από την Ενάγουσα αντίστοιχα, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στο κείμενο αυτών, δίδει το δικαίωμα στην άλλη πλευρά, που επηρεάζεται και εφόσον επηρεάζεται, να αποταθεί στο Δικαστήριο με αίτηση για παρακοή. 7. Οι Εναγόμενοι 1 και 2, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, να πληρώσουν στην Ενάγουσα το ποσό των συμφωνημένων εξόδων €5.000,00 (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ), πλέον νόμιμος τόκος ετησίως από σήμερα (29.09.2023). Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για τα έξοδα αυτά για 45 ημέρες από σήμερα. 8. Οι Εναγόμενοι 1 και 2, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, να πληρώσουν στην Ενάγουσα το ποσό των €3.000,00 συμφωνημένα πραγματικά έξοδα της Ενάγουσας, πλέον νόμιμος τόκος ετησίως από σήμερα (29.09.2023). Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για τα έξοδα αυτά για 45 ημέρες από σήμερα. 9. Οι Εναγόμενοι 1 και 2, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, να πληρώσουν στην Εναγόμενη 3 ποσό συμφωνημένων εξόδων €1.000,00, πλέον νόμιμος τόκος ετησίως από σήμερα (29.09.2023). Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για τα έξοδα αυτά για 45 ημέρες από σήμερα.

10. Δήλωση Εναγόμενων 1 και 2: τα πιο πάνω ποσά συμφωνούνται να πληρωθούν από τους Εναγόμενους 1 και 2 χωρίς οποιαδήποτε αποδοχή ως προς την ευθύνη. (σημ.: ο φάκελος μένει στο Δικαστήριο μέχρι τη Δευτέρα για τυχόν διαφοροποίηση στο λεκτικό)

2. ΑΓΩΓΗ 77/2016 Για Ενάγοντα: καμία εμφάνιση (Χ. Κουφέτας), για Εναγόμενο: καμία εμφάνιση (Μάριος Χαρτσιώτης & Σία ΔΕΠΕ), για Τριτοδιάδικο: καμία εμφάνιση (Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ) Οι οδηγίες που δόθηκαν την 04.05.2023 είναι η εμφάνιση σήμερα να γίνει με φυσική παρουσία και να γίνει μνεία. Εάν θα προωθηθεί, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες του Δικαστηρίου. Η αγωγή παραμένει για έλεγχο της προώθησής της την 23.10.2023 ώρα 08:30.

3. ΑΓΩΓΗ 281/2016 Για Ενάγοντες / εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενους 1 και 2: Μ. Κάιζερ (κα) για G. Kouzalis LLC, για Εναγόμενη 1/ εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσα: Ρ. Δημητρίου (κα) Αλ. Αλεξάνδρου (προς εμφάνιση Χλωρακιώτης & Φλωράκη ΔΕΠΕ) Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες & Προγραμματισμό την 22.12.2023 ώρα 08:30. Τυχόν ζητήματα εκπροσώπησης των Εναγόντων ή της Εναγόμενης 1, να διευθετηθούν μέχρι τότε. Έξοδα στην πορεία.

4. ΑΓΩΓΗ 107/2017 Για Ενάγουσα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Ε. Χ’Παναγή (κα) για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ, Ενάγουσα: παρούσα Η υπόθεση είναι ορισμένη για Ακρόαση. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες υποθέσεις, της χρονικής περιόδου 2015-2017 που έχουν προτεραιοποιηθεί για να ακουστούν, περιλαμβανομένων υποθέσεων της ίδιας φύσης με την παρούσα, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται χρόνος για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της παρούσας σήμερα. Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 13.06.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 3 δικασίμους. Την 13.06.2023, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.

2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

5. ΑΓΩΓΗ 657/2017 Για Ενάγουσα: Ε. Κορακίδου (κα) για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1 και 2: Στ. Κλεάνθους, Εναγόμενη 3: αποβιώσασα Η αγωγή παραμένει για τον ίδιο σκοπό, επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 22.12.2023 ώρα 08:30. Εάν δεν υπάρξει κατάληξη, θα πρέπει να δοθούν οδηγίες ακρόασης με βάση τον κανονισμό. Για την Εναγόμενη 3, εάν θα προωθηθεί, να γίνουν τα αναγκαία διαβήματα.

6. ΑΓΩΓΗ 1165/2018 Για Ενάγοντα: Χρ. Χ’Κωστή, για Εναγόμενο: Κ. Μανώλης Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Την αγωγή διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Η απαίτηση είναι για κατ’ ισχυρισμό υπόλοιπο οφειλής. Ο Εναγόμενος αρνείται οποιαδήποτε οφειλή και εγείρει διάφορα ζητήματα. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 22.12.2023 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι να είναι παρόντες. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον του Εναγόμενου.

7. ΑΓΩΓΗ 1407/2018 Για Ενάγουσα: Αλ. Χρ. Αλεξάνδρου, για Εναγόμενη: Chrysses Demetriades & Co LLC Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε ιατρική αμέλεια. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα (1033/2015) και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες υποθέσεις, της χρονικής περιόδου 2015-2018 που έχουν προτεραιοποιηθεί για να ακουστούν, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται χρόνος για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της παρούσας σήμερα, και δεν καταδεικνύεται λόγος προτεραιοποίησης. Ενόψει του αντικειμένου της, δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των δικογράφων περιθώριο διαφορετικής προσέγγισης. Η υπόθεση

προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 04.04.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 4 δικασίμους. Την 04.04.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας, λόγω της φύσης της μαρτυρίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 καθαρές ημέρες πριν από τη δικάσιμο, μαζί με τα έγγραφα που θα κατατεθούν, εφόσον έχουν τύχει προηγούμενης ένορκης αποκάλυψης. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο περιορισμού της μη μαρτυρίας (μαρτύρων 3 και 4 στον ονομαστικό κατάλογο της Ενάγουσας). 7. Να κατατεθεί υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται τα σημεία συμφωνίας/διαφωνίας των ιατρών των δύο πλευρών, με σκοπό να αποφευχθεί αναφορά σε κοινά αποδεκτές θεωρητικές επεξηγήσεις ορολογιών κατά τη δίκη και να εστιαστεί η δίκη στα αμφισβητούμενα.

8. ΑΓΩΓΗ 71/2019 Για Ενάγουσα: Θεοχαρίδου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Την αγωγή διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Η απαίτηση είναι για ποσό €5.206,00 που κατά την Ενάγουσα διπλοπληρώθηκε, υπό τις συνθήκες που αναφέρει. Η Εναγόμενη έχει εντελώς διαφορετική εκδοχή ως προς τα γεγονότα, και ανταπαιτεί χρέος. Η διαφορά είναι λογιστική. Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 22.12.2023 ώρα 08:30. Σε περίπτωση μη διευθέτησης, οι διάδικοι να είναι παρόντες. Έξοδα στην πορεία.

9. ΔΙΑΧ. 195/2019 Για διαχείριση: Φ. Γεωργίου (κα), διαχειρίστρια: απούσα

Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 30.09.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας, και με τους οποίους να εξηγείται στο Δικαστήριο με λεπτομέρεια γιατί δεν συμπληρώνεται η διαχείριση, και οι ενέργειες που δρομολογούνται για να συμπληρωθεί.

10. ΔΙΑΧ. 247/2019 Για διαχείριση: Κώστας Σατολιάς ΔΕΠΕ, διαχειριστής: απών Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 30.09.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας, και με τους οποίους να εξηγείται στο Δικαστήριο με λεπτομέρεια γιατί δεν συμπληρώνεται η διαχείριση, και οι ενέργειες που δρομολογούνται για να συμπληρωθεί.

11. ΑΓΩΓΗ 651/2019 Για Ενάγουσα: ΤΜ Παπαϊσιδώρου (κα) για Ομήρου & Ομήρου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1: αυτοπροσώπως, για Εναγόμενους 2, 3, 4: Γ. Σιαηλής για Ευρ. Χαραλάμπους Ενόψει της ενημέρωσης για ύπαρξη προστατευτικού διατάγματος για σκοπούς προσωπικού σχεδίου αποπληρωμής, που μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι σε ισχύ, και ενόψει του ότι με βάση τον Ν.65(Ι)/2015 το Δικαστήριο δεν μπορεί να εκδικάζει υποθέσεις προσώπων που έχουν ενταχθεί σε ΠΣΑ ή αναφορικά με τα οποία ισχύει προστατευτικό διάταγμα για σκοπούς ΠΣΑ, η εκδίκαση της αγωγής αναστέλλεται προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με την οριστικοποίηση κάποιου ΠΣΑ. Η αγωγή μένει εκτός πινακίου μέχρι την 30.09.2024. Την 30.09.2024 ώρα 08:30 να τεθεί ενώπιον για έλεγχο. Νοείται ότι, εάν στο μεταξύ ακυρωθεί το προστατευτικό διάταγμα ή κάποιο ΠΣΑ ή υπάρχει δυνατότητα προώθησης της αγωγής, μπορεί να ζητηθεί να τεθεί νωρίτερα ενώπιον του Δικαστηρίου. Η υπό αναστολή αγωγή θεωρείται εκκρεμής, επομένως, εάν μέχρι και την 30.09.2024 δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, να συζητηθεί τυχόν χειρισμός της αγωγής στο μετέπειτα.

12. ΑΓΩΓΗ 1423/2020 Για Ενάγουσα: Mantis & Athinodorou LLC, για Εναγόμενη: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για κοινόχρηστα. Έχοντας υπόψη τους δικογραφημένους ισχυρισμούς, η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 22.12.2023 ώρα 08:30. Δίδονται

οδηγίες: οι διάδικοι να είναι παρόντες. Η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία, για σκοπούς μνείας. Έξοδα στην πορεία.

13. ΑΓΩΓΗ 1437/2020 Για Ενάγουσα: Yiavashi Christofi LLC, για Εναγόμενους: Η. Ηλιάδης, Γ. Ηλιάδης Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 30.09.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

14. ΑΓΩΓΗ 631/2021 Για Ενάγουσα και εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενους 1 και 3: Ν. Χαραλάμπους (κα) για Michael Kyprianou & Co LLC, για Εναγόμενους και εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσα: Κ. Ονουφρίου (κα) για Χρήστος Γεωργιάδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενους 2 και 4: δεν προωθείται Με βάση την αλληλογραφία, άδεια δίδεται, τόσο η αγωγή όσο και η ανταπαίτηση, εναντίον όλων των Εναγόμενων / εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενων, αποσύρονται και απορρίπτονται ως εξωδίκως διευθετηθείσες. Κάθε πλευρά τα έξοδά της. Προηγούμενες διαταγές για έξοδα αναμεταξύ των διαδίκων ακυρώνονται.

15. ΑΓΩΓΗ 55/2022 IJ Για Ενάγουσα: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1: Ν. Νεοφύτου, για Εναγόμενους 2, 4: Κ. Θεοχαρίδου (κα) για Θεοχαρίδου Κ. Καλυψώ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 3: Ε. Πουλλά Ο Εναγόμενος 3, εάν θα προσκομίζει μαρτυρία, να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων/σύνοψη μαρτυρίας εντός περαιτέρω 20 ημερών από σήμερα (εάν καταχώρισε, θεωρείται εμπρόθεσμος). Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) για προγραμματισμό της ακρόασης της την 30.09.2024 ώρα 08:30 (σημ.: δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης νωρίτερα). Έξοδα στην πορεία.

16. ΑΓΩΓΗ 175/2022 IJ Για Αιτητές: Α. Παπαντωνίου (κα) για Γ. Ηλιάδης, για Καθ’ ου η αίτηση: Π. Μαρίνος, Καθ’ ου η αίτηση: παρών Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 11.05.2023 Η αίτηση παραμένει για εξέταση/οδηγίες την 22.12.2023 ώρα 08:30. Εάν θα προωθηθεί η εξέταση, να προσκομιστούν στο Δικαστήριο τα στοιχεία που χρειάζονται/ένσταση μέχρι τότε. Ο Καθ’ ου η αίτηση να είναι παρών με την ίδια κλήση κατά την ημερομηνία που θα τον ενημερώσει ο συνήγορός του. Καμία διαταγή.

17. ΑΓΩΓΗ 229/2022 IJ Για Ενάγοντα: Μ. Πιερή (κα), για Εναγόμενη: Α.Χ. Παπαχαραλάμπους Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: ο Ενάγων

και η Εναγόμενη, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 22.12.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

18. ΓΕΝ.ΑΙΤ. 255/2022 IJ Για Αιτήτρια: Μ. Ιακώβου (κα), για Καθ’ ων η αίτηση: Γιώργος Σ. Θεοχάρους ΔΕΠΕ Δεν είναι κατανοητό γιατί καταχωρίστηκε αίτηση για κλήση για οδηγίες σε γενική αίτηση που είναι ήδη ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες και η ακρόαση της οποίας δεν χρειάζεται προδικασία. Η αίτηση ορίζεται για Ακρόαση (γραπτές αγορεύσεις) την 22.12.2023 ώρα 08:30.

19. ΑΓΩΓΗ 511/2022 IJ Για Ενάγοντες: Χλωρακιώτης & Φλωράκη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Αλ. Χρ. Αλεξάνδρου Δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (α) εντός 30 ημερών από σήμερα, οι Ενάγοντες να καταχωρίσουν ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (β) ακολούθως, ο Εναγόμενος να καταχωρίσει τον δικό του ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 22.12.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

20. ΕΦΕΣΗ 229/2023 IJ Για Εφεσείοντες: Σ. Ζαννούπας, για Εφεσίβλητη: καμία εμφάνιση (Πανάγος & Πανάγος ΔΕΠΕ) Με βάση τον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Επικοινωνία) Διαδικαστικό Κανονισμό του 2021, για να γίνει εμφάνιση ηλεκτρονικά, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία και των δύο πλευρών. Η πλευρά του Εφεσείοντος εμφανίστηκε με φυσική παρουσία και η πλευρά της Εφεσίβλητης απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα. Αν και δεν απαντήθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα από την πλευρά της Εφεσείουσας, δεν υπήρξε εμφάνιση με φυσική παρουσία. Το γεγονός ότι μια υπόθεση καταχωρίστηκε στην πλατφόρμα i-justice, δεν σημαίνει δυνατότητα ηλεκτρονικής εμφάνισης κατ’ απόκλιση από τον διαδικαστικό κανονισμό για την ηλεκτρονική επικοινωνία. Η ώρα είναι 10:34. Δεν υπάρχει κανονική εμφάνιση από την Εφεσίβλητη και η πλευρά του Εφεσείοντος, που σημειώνεται πως αναμένει στο Δικαστήριο από την 08:30 έτοιμη να συζητήσει την υπόθεση, ζητά την εξέταση της Έφεσης από το Δικαστήριο. Είναι γεγονός ότι η επίδοση της Έφεσης έγινε την 20.09.2023. Στον ηλεκτρονικό φάκελο δεν υπάρχει καταχωρισμένη ένσταση και το Δικαστήριο δεν γνωρίζει και οποιουσδήποτε λόγους ένστασης. Σημειώνεται παρενθετικά πως το αίτημα της πλευράς της Εφεσίβλητης που είχε σταλεί ηλεκτρονικά, για περαιτέρω χρόνο, του οποίου το Δικαστήριο δεν μπορεί να επιληφθεί υπό τις περιστάσεις, λόγω της μη κανονικής εμφάνισης δια της οποίας

υποβλήθηκε, πρόσθετα, δεν επεξηγήθηκε και καθόλου, δηλαδή για ποιον λόγο θα ζητείτο υπό άλλες συνθήκες επέκταση του χρόνου καταχώρισης ένστασης και ποιοι είναι οι λόγοι της ένστασης. Ο πλειστηριασμός είναι ορισμένος την 24.11.2023 και δεν μπορεί να λεχθεί πως υπάρχει άνεση χρόνου, για απόκλιση από τους διαδικαστικούς κανονισμούς, γενικότερα. Το Δικαστήριο αναγκαστικά προχωρά να εξετάσει την Έφεση. Έχω εξετάσει την Έφεση, εστιάζοντας τους λόγους Έφεσης που μπορούν να εξεταστούν υπό το άρθρο 44Γ(3) του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου 9/65. Οι ένορκοι πραγματικοί ισχυρισμοί των Εφεσειόντων περί μη νομιμότητας της διαδικασίας πλειστηριασμού έμειναν αναντίλεκτοι και το Δικαστήριο δεν έχει άλλα στοιχεία ενώπιον του για να μπορεί να καταλήξει σε επικύρωση της απόφασης του προσώπου που φέρεται ως ο ενυπόθηκος πιστωτής να πλειστηριάσει ή και της διαδικασίας που ακολούθησε για τον σκοπό αυτό. Αυτά που προσκομίστηκαν από την Εφεσείουσα επαρκούν για την κατάληξη του Δικαστηρίου. Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος 1 της Έφεσης. Η έκδοση του διατάγματος της παραγράφου 1 εξαντλεί τη δυνατότητα της αναθεωρητικής δικαιοδοσίας. Σ’ αυτήν, δεν καθορίζονται τυχόν ουσιαστικά δικαιώματα. Εξυπακούεται ότι, μετά τον παραμερισμό της Ειδοποίησης ΙΑ δια της οποίας προαναγγέλθηκε ο πλειστηριασμός την 24.11.2023, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία εκείνη με βάση την εν λόγω ειδοποίηση. Τα έξοδα, εφόσον δεν διαφαίνεται λόγος απόκλισης από τον κανόνα ότι τα έξοδα ακολουθούν το αποτέλεσμα της διαδικασίας στην οποία έχουν προκύψει, επιδικάζονται υπέρ των Εφεσειόντων και εναντίον της Εφεσίβλητης, όπως θα υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και θα εγκριθούν από το Δικαστήριο.

21. ΕΦΕΣΗ 175/2023 IJ Για Εφεσείοντα: Πολύκαρπος Φιλίππου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εφεσίβλητη: Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Η Έφεση αφορά σε διαιτητική απόφαση. Ορίζεται για Οδηγίες την 22.12.2023 ώρα 08:30. Ένσταση να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες προηγουμένως. Έξοδα στην πορεία.

22. ΑΓΩΓΗ 311/2023 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη/Καθ’ ης η αίτηση: Γεώργιος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 19.06.2023 για αντεξέταση Δίδεται ex tempore απόφαση, δια της οποίας απορρίπτεται η αίτηση, με έξοδα υπέρ της Εναγόμενης/Καθ’ ης η αίτηση.

Υποθέσεις με χρονική προτεραιότητα

Υπόθεση Αντικείμενο Δικάσιμος Σχόλια

1. Αγωγή 367/2015 ΧΧΧ 17.10.2023 Πρέπει να περατωθεί

2. Αγωγή 411/2015 Συμβατική διαφορά 10.10.2023 Συνεχιζόμενη

3. Αγωγή 1023/2015 ΧΧΧ 03.10.2023 Πρέπει να περατωθεί

4. Αγωγή 1033/2015 ΧΧΧ 29.09.2023 Πρέπει να περατωθεί

5. Αγωγή 1183/2015 ΧΧΧ 02.10.2023 Πρέπει να περατωθεί

6. Αγωγή 1200/2015 ΧΧΧ 01.11.2023 Πρέπει να περατωθεί

7. Αγωγή 1251/2015 ΧΧΧ ΧΧΧ Πρέπει να περατωθεί

8. Αγωγή 1352/2015 Ατύχημα σε χώρο 06.10.2023 Συνεχιζόμενη

9. Αγωγή 1697/2015 Τραπεζικό χρέος 20.10.2023 Συνεχιζόμενη

10. Αγωγή 1912/2015 ΑΗΚ 12.10.2023 Συνεχιζόμενη

11. Αγωγή 2290/2015 Τροχαίο ατύχημα 05.10.2023 Συνεχιζόμενη

12. Αγωγή 3641/2013 Αίτηση έρευνας 19.10.2023 Συνεχιζόμενη

---

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. [για επείγοντα: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.]