SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ. ΤΗΝ 12.10.2023

Α/α

ΥΠΟΘΕΣΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Προγραμματισμένη απουσία (υποχρεωτική εκπαίδευση): 09.11.2023

ΔΙΑΧ. 45/2007

Για τη διαχείριση: Ε. Πουλλά, διαχειρίστρια/εκτελέστρια: απούσα

Είναι έτοιμοι οι τελικοί λογαριασμοί. Ο χρόνος για την καταχώριση των τελικών λογαριασμών επεκτείνεται μέχρι την 13.11.2023. Εάν δεν καταχωριστούν, η διαχειριστεί να τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για έλεγχο την 18.01.2024 ώρα 08:30. 

ΔΙΑΧ. 127/2010

Για τη διαχείριση: Μ. Λιώτης, διαχειριστές: απόντες

Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 12.03.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας, και με τους οποίους να εξηγείται στο Δικαστήριο με λεπτομέρεια γιατί δεν συμπληρώνεται η διαχείριση, και οι ενέργειες που δρομολογούνται για να συμπληρωθεί, και να είναι παρών τουλάχιστον ένας εκ των διαχειριστών. 

ΑΓΩΓΗ 1912/2015

Για Ενάγοντα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Ε. Χ’ Παναγή για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Η ακρόαση συνεχίστηκε με την μαρτυρία του ΜΕ2 που δεν ολοκληρώθηκε. Η αγωγή παραμένει για συνέχιση της Ακρόασης και ολοκλήρωση της μαρτυρίας του ΜΕ2 και της υπόθεσης του Ενάγοντος την 03.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 1215/2016

Για Ενάγουσα: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Ε. Ερωτοκρίτου & Σία

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για ασφαλιστική κάλυψη που η Εναγόμενη αρνείται. Τέτοιας φύσης υποθέσεις, συνήθως, δεν έχουν άλλη εξέλιξη από την ακρόαση, ωστόσο θα πρέπει να περιοριστεί η μαρτυρία και να δηλωθούν τα παραδεκτά γεγονότα (σημ.: υπήρξε μια ειδοποίηση), αλλά και έγγραφα (π.χ. έγγραφα ασφάλισης, κ.λπ.). Μεγάλο μέρος της διαφοράς σχετίζεται με την ερμηνεία του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Τα γεγονότα ενδιαφέρουν στον βαθμό που / εάν ενεργοποιούν συγκεκριμένες ρήτρες. Να υποδειχθούν, για να μπορέσει να υπολογιστεί ο χρόνος ακρόασης. Ενόψει του ότι δεν προβλέπεται πως εάν οριστεί σε άλλη δικάσιμο, να γίνει χρήση της, η υπόθεση θα παραμείνει για ακρόαση, αλλά με αυτό το δεδομένο, ότι πριν από την έναρξη της διαδικασίας, θα πρέπει να περιοριστεί η μαρτυρία. Σήμερα, όντως, υπάρχει η ανάγκη συνέχισης της ακρόασης της αγωγής 1912/2015. Υπάρχουν επίσης σε άμεσο χρόνο ορισμένες αγωγές του 2015, που προτεραιοποιούνται, λόγω της χρονικής τους σειράς. Η αγωγή παραμένει για Ακρόαση την 13.05.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

Οδηγίες ακρόασης:

  1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 4 δικασίμους. Την 13.05.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας (τουλάχιστον 2 μάρτυρες μη ειδική μαρτυρία) (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.
  1. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη.
  1. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 
  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

ΔΙΑΧ. 119/2017

Για τη διαχείριση: Δημητράκης Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ, διαχειρίστρια: απούσα

Δεν υπάρχουν καθόλου λογαριασμοί περιουσίας, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν κατ’ επανάληψη οδηγίες από το Δικαστήριο για να καταχωριστούν, προς συμμόρφωση με τον νόμο. Είχαν δοθεί οδηγίες σήμερα η διαχειρίστρια να είναι παρούσα, αλλά δεν είναι. Ενόψει αυτών, εκδίδεται ένταλμα σύλληψης της διαχειρίστριας, το οποίο να μην εκτελεστεί, εφόσον εκπροσωπείται, νοουμένου ότι θα ειδοποιηθεί από τους δικηγόρους της και θα εμφανιστεί κατά την ορισμένη ημέρα και ώρα, για να δείξει λόγο για τη μη συμμόρφωση με τις οδηγίες του Δικαστηρίου. Ο χρόνος για την καταχώριση των ενδιάμεσων λογαριασμών, προς συμμόρφωση με τις υφιστάμενες οδηγίες, επεκτείνεται μέχρι την 13.11.2023. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 18.01.2024 ώρα 08:30.

ΑΓΩΓΗ 723/2017

Για Ενάγουσα: Ε. Μαυρικίου (κα), για Εναγόμενη: Πολύκαρπος Φιλίππου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Η Ενάγουσα ζητά θεραπείες για παράνομη επέμβαση/οχληρία που ισχυρίζεται πως υφίσταται από την ανέγερση υψηλού κτιρίου σε κεντρική οδό της Πάφου. Έχοντας υπόψη τα δικόγραφα, τα επίδικα θέματα, το ιστορικό της υπόθεσης όπως φαίνεται από τον φάκελο, δεν διαφαίνεται δυνατότητα άλλου χειρισμού από αυτόν της ακρόασης. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου υπάρχουν ακόμα υποθέσεις της περιόδου του 2015-2016, που καταλαμβάνουν τον άμεσο χρόνο, καθώς και σήμερα συνεχίζεται η ακρόαση της αγωγής 1912/2015, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξεταστεί σήμερα η μαρτυρία αυτής της υπόθεσης. Επίσης, δεν τίθεται λόγος προτεραιοποίησής της έναντι άλλων, αν και σε υποθέσεις που σχετίζονται με οχληρία, λόγω της φύσης τους, δυνατόν να δίδεται προτεραιότητα. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 11.06.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. 

Οδηγίες ακρόασης:

  1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 6 δικασίμους. Την 11.06.2024, να παρουσιαστεί η μη ειδική μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.
  1. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 30 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη.
  1. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 
  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

ΔΙΑΧ. 19/2018

Για τη διαχείριση: Κ. Μενοίκου, διαχειριστής: παρών

Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 25.04.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. 

ΑΓΩΓΗ 227/2018

Για Ενάγοντα: Ε. Κνέκνα, για Εναγόμενο 1: Χάρης Καλογήρου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 2: Στ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Είχαν δοθεί οδηγίες ακρόασης την 30.03.2023, ωστόσο, στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα (1912/2015) και σε άμεσο χρόνο, υπάρχουν υποθέσεις της περιόδου 2015-2018 που προηγούνται χρονικά και καταλαμβάνουν τον χρόνο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για ακρόαση της μαρτυρίας αυτής της υπόθεσης σήμερα. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 01.07.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Με τις ίδιες οδηγίες που δόθηκαν την 30.03.2023, εκτός εάν χρειαστεί διαφοροποίηση.

ΑΓΩΓΗ 775/2018

Για Ενάγουσα: Γιώργος Χαραλαμπίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Chrysses Demetriades & Co LLC

Η υπεράσπιση των Εναγόμενων καταχωρίστηκε από τον Ιανουάριο του 2023. Σήμερα η αγωγή είναι ενώπιον του Δικαστηρίου κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Τυχόν προδικαστικά ζητήματα, υποβάλλονται μέσω των παραρτημάτων. Δεν εκτίθενται στο Δικαστήριο δεδομένα για τυχόν αναγκαία τροποποίηση δικογράφου. Πρόσθετα, σε αγωγές που διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις, δεν επιτρέπονται ενδιάμεσες αιτήσεις και οποιαδήποτε προδικαστικά ζητήματα αποφασίζονται άμεσα. Με βάση τα παραρτήματα, η Ενάγουσα και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 18.01.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. 

ΑΓΩΓΗ 1455/2018

Για Ενάγουσα: Χρήστος Γεωργιάδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για κοινόχρηστα. Η Εναγόμενη αρνείται την αξίωση. Την υπόθεση διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 18.01.2024 ώρα 08:30, για να δοθούν οδηγίες ακρόασης. Η εμφάνιση των δικηγόρων που χειρίζονται την υπόθεση να γίνει με φυσική παρουσία. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν τότε. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 107/2019

Για Ενάγουσα: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Χ. Ζόππος, για Εναγόμενο 2: Σ. Σταυρή-Σωκράτους, για Εναγόμενους 3, 4, 5: υπάρχει απόφαση, για Εναγόμενη 6: δεν προωθείται

Ενόψει της ύπαρξης προστατευτικού διατάγματος, η εκδίκαση της αγωγής αναστέλλεται. Η αγωγή παραμένει εκτός πινακίου. Η εκτός πινακίου αγωγή θεωρείται εκκρεμής αγωγή και την αγωγή διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις (δεν μπορεί να εκκρεμεί για ολόκληρα χρόνια ενόσω εφαρμόζεται ο Ν.65(Ι)/15). Εκτός εάν μέχρι την 14.10.2024 ώρα 08:30 (ημερομηνία και ώρα κατά την οποία να τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου η υπόθεση για έλεγχο) ακυρωθεί ή παύσει να ισχύει το προστατευτικό διάταγμα και μπορεί να προωθηθεί η αγωγή για εκδίκαση, να εξεταστεί το ενδεχόμενο διαγραφής της, άνευ βλάβης των δικαιωμάτων οποιασδήποτε πλευράς όσον αφορά την απαίτηση ή τα έξοδα που σχετίζονται με την υπόθεση.

ΑΓΩΓΗ 785/2019

Για Ενάγοντες: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Aristi KorakidouMakridou LLC

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για κοινόχρηστα. Η Εναγόμενη αρνείται την αξίωση και ανταπαιτεί θεραπείες σχετικές με την υπεράσπισή της. Τα θέματα που απασχολούν την αγωγή απασχολούν παρεμφερώς σειρά υποθέσεων ενώπιον του Δικαστηρίου. Την υπόθεση διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 18.01.2024 ώρα 08:30, για να δοθούν οδηγίες ακρόασης. Η εμφάνιση των δικηγόρων που χειρίζονται την υπόθεση να γίνει με φυσική παρουσία. Έξοδα στην πορεία.

ΠΑΡ/ΜΠΗ 41/2020

Για Απαιτητή: Ηλίας Γ. Ευθυμίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Σ. Κύρου (κα) για ΓΕ

Η υπόθεση παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 18.01.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 13/2021

Για Ενάγοντα: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ

Ο χρόνος καταχώρισης του ονομαστικού καταλόγου μαρτύρων/σύνοψη μαρτυρίας του Ενάγοντος επεκτείνεται μέχρι και την 11.10.2023 και θεωρείται εμπρόθεσμος. Βάσει των διαδικαστικών κανονισμών, ο ονομαστικός κατάλογος μαρτύρων του Ενάγοντος πρέπει να προηγείται. Εάν τυχόν ο Εναγόμενος χρειάζεται συμπληρωματικό ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων/σύνοψη μαρτυρίας, να τον καταχωρίσει εντός περαιτέρω 20 ημερών από σήμερα. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 18.01.2024 ώρα 08:30, για τον προγραμματισμό της ακρόασής της. Έξοδα στην πορεία. Έχοντας υπόψη τα επίδικα θέματα, η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία.

ΑΓΩΓΗ 1183/2021

Για Ενάγουσα: Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Κούσιος Κορφιώτης Παπαχαραλάμπους ΔΕΠΕ

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Έχει εξεταστεί το αίτημα της Ενάγουσας, εφόσον όμως δεν ζητείται αναστολή εκδίκασης της υπόθεσης και να τεθεί εκτός πινακίου για ορισμένο χρόνο (μέχρι να ολοκληρωθούν προσπάθειες εξώδικης διευθέτησης) και η υπόθεση είναι επί του πινακίου, πρέπει να δοθούν οι οδηγίες προδικασίας, όπως προβλέπουν οι διαδικαστικοί κανονισμοί, που δεν εμποδίζουν τυχόν παράλληλες προσπάθειες εξώδικης διευθέτησης, που ενθαρρύνονται. Ενόσω εκκρεμεί μια υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, υπάρχουν έξοδα, τα οποία, σε κάθε περίπτωση, μπορεί, ο διάδικος που θα τα επωφεληθεί, να μην τα διεκδικήσει. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και η Εναγόμενη, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 18.01.2024 ώρα 08:30. Τυχόν άλλα προδικαστικά αιτήματα, να προωθηθούν τότε. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 147/2022

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γιώργος Γ. Γιάγκου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1 και 3: Κ. Μανώλη

Αίτηση ημερομηνίας 26.04.2023 για απόφαση ν. 1, 3, λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης των Εναγόμενων 1 και 2 επεκτείνεται μέχρι και την 10.10.2023 [και θεωρείται εμπρόθεσμη]. Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων 1 και 3, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, όπως υπολογιστούν και εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της διαδικασίας της αγωγής.

ΑΓΩΓΗ 337/2022

Για Ενάγοντες/Αιτητές: Κ. Κεραυνός, για Εναγόμενη/Καθ’ ης η αίτηση: Ηλία & Ηλία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 26.04.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ των Εναγόντων και εναντίον της Εναγόμενης, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

ΑΓΩΓΗ 437/2022

Για Αιτητή: Μ. Αταλιώτης

Αίτηση Πρωτοκολλητή ημερομηνίας 10.10.2023 για οδηγίες εκτέλεσης εντάλματος ανάκτησης κατοχής ακινήτου

Η υπόθεση τέθηκε ενώπιον μου για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης του εντάλματος ανάκτησης κατοχής, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες στο ακίνητο διαμένουν και άλλα πρόσωπα, περιλαμβανομένων ανηλίκων.

Δίδονται οδηγίες

  1. Να επιδοθεί ή να σταλεί στη διεύθυνση που αναγράφεται ως διεύθυνση του Εναγόμενου στην υπόθεση και παράλληλα να τοποθετηθεί σε ασφαλές περίοπτο μέρος επί του υπό κατάσχεση ακινήτου Ειδοποίηση (notice of enforcement), απευθυνόμενη προς τον Εναγόμενο και προς «οποιουσδήποτε κατόχους», δια της οποίας να καθορίζεται ημερομηνία και ώρα έξωσης μεταξύ των ωρών 09:00 – 15:00. Η καθορισμένη ημέρα έξωσης να απέχει χρονικά τουλάχιστον 14 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία επίδοσης ή αποστολής ή τοποθέτησης της Ειδοποίησης.

Εάν δεν διατίθεται εγκεκριμένο έντυπο τέτοιας Ειδοποίησης, στη διαθέσιμη Ειδοποίηση να επισυνάπτονται και οι υφιστάμενες οδηγίες, ή σε αυτήν να περιέχεται η ενημέρωση πως:

(α) Εάν μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα έξωσης δεν παραδοθεί το υπό κατάσχεση ακίνητο [να αναγραφούν τα στοιχεία του] στον δικαστικό επιδότη που αποστέλλει την Ειδοποίηση [τα στοιχεία του οποίου να αναγράφονται], ή δεν προσκομιστεί διαφορετική διαταγή Δικαστηρίου, θα ληφθεί η κατοχή του ακινήτου αυτού, προς εκτέλεση του δικαστικού εντάλματος [τα στοιχεία του οποίου να αναφερθούν]

(β) Θα πρέπει οποιαδήποτε κινητή περιουσία ανήκει στους κατόχους και βρίσκεται εντός του υπό κατάσχεση ακινήτου να αφαιρεθεί από το υπό κατάσχεση ακίνητο, με την ευθύνη των ιδιοκτητών της, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάληψη του ελέγχου της από τον δικαστικό επιδότη.

  1. Η επίδοση ή αποστολή ή τοποθέτηση της Ειδοποίησης να βεβαιωθεί ενόρκως, και αντίγραφό της να καταχωριστεί στον φάκελο της υπόθεσης, με αναγραφή της ημερομηνίας και ώρας επίδοσης ή αποστολής ή τοποθέτησης. 

  1. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, μέχρι/κατά την καθορισμένη ημέρα έξωσης, ο δικαστικός επιδότης που χειρίζεται την υπόθεση να μεταβεί στο υπό κατάσχεση ακίνητο μαζί με εκπρόσωπο της Ενάγουσας και ακόμα ένα άτομο/μάρτυρα και μαζί με τα έγγραφα που βεβαιώνουν αυτή τη δυνατότητά του, για να λάβει την κατοχή του ακινήτου, και να την παραδώσει στον εκπρόσωπο της Ενάγουσας

Το ένταλμα, από τη φύση του, εξουσιοδοτεί τη χρήση εύλογης βίας για την εξαναγκαστική ανάκτηση της κατοχής/έξωση ή και τη χρήση οποιωνδήποτε μέσων ο δικαστικός επιδότης κρίνει αναγκαία/ανάλογα υπό τις περιστάσεις.

  1. Εάν η λήψη της κατοχής του ακινήτου προϋποθέτει αναγκαστική είσοδο στο ακίνητο, και η θύρα είναι κλειδωμένη χωρίς διαθέσιμα κλειδιά, ο δικαστικός επιδότης μπορεί να αναζητήσει τη βοήθεια κλειδαρά. Να μην δημιουργηθεί δυσανάλογη ζημιά στη θύρα του ακινήτου ή στο ακίνητο. Σε περίπτωση φυσικής αντίστασης από πρόσωπο, να μην ασκηθεί βία σε πρόσωπο από τον δικαστικό επιδότη, αλλά να αναζητηθεί η βοήθεια μέλους της αστυνομίας. Σε περίπτωση που υπάρχει ευάλωτος κάτοχος ο οποίος, με την αναγκαστική εκτέλεση, θα μείνει χωρίς στέγη ή η υγεία του οποίου θα κλονιστεί δυσανάλογα, και δεν έχει ήδη ειδοποιηθεί το γραφείο ευημερίας, να αναβληθεί η έξωση σε άλλη καθορισμένη ημερομηνία, για να ειδοποιηθεί στο μεταξύ το γραφείο ευημερίας ή άλλη αρμόδια αρχή. Εάν χρειάζεται, να ζητηθούν νεότερες οδηγίες του Δικαστηρίου.

  1. Εάν ο δικαστικός επιδότης κρίνει αναγκαίο για οποιονδήποτε άλλο λόγο να αναβάλει την ημερομηνία έξωσης σε άλλη καθορισμένη ημερομηνία, μπορεί να το πράξει, με ειδοποίηση των ενδιαφερόμενων και του φακέλου του Δικαστηρίου, εξηγώντας τους λόγους.

  1. Σε περίπτωση εντοπισμού, εντός του ακινήτου, κινητής περιουσίας ιδιοκτησίας των κατόχων, αυτή να καταγραφεί, να αφαιρεθεί από το κατασχόμενο ακίνητο που θα παραδοθεί στην Ενάγουσα χωρίς πρόκληση ζημιάς, να μεταφερθεί και να φυλαχθεί, εκτός εάν δοθούν διαφορετικές οδηγίες. Να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία.

  1. Οποιαδήποτε πραγματικά έξοδα προκύψουν κατά τη διαδικασία, εφόσον αποδεικνύονται / πιστοποιούνται και καλυφθούν από την Ενάγουσα, μπορούν να ανακτηθούν ως έξοδα εκτέλεσης. 

ΑΓΩΓΗ 479/2022

Για Ενάγοντα/Αιτητή: Δ. Ανδρέου Χ’ Σάββα, για Εναγόμενη/Καθ’ ης η αίτηση: Χριστόδουλος Γ. Βασιλειάδης ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 27.04.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης της Εναγόμενης παρατείνεται μέχρι και την 25.09.2023 [και θεωρείται εμπρόθεσμη]. Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης όπως υπολογιστούν και εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της διαδικασίας της αγωγής.

ΑΓΩΓΗ 509/2022

Για Ενάγοντα/Αιτητή: Δ. Ανδρέου Χ’ Σάββα, για Εναγόμενη/Καθ’ ης η αίτηση: Χριστόδουλος Γ. Βασιλειάδης ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 27.04.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης της Εναγόμενης παρατείνεται μέχρι και την 25.09.2023 [και θεωρείται εμπρόθεσμη]. Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης όπως υπολογιστούν και εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της διαδικασίας της αγωγής.

ΑΓΩΓΗ 883/2022

Για Ενάγοντα: Ρ. Ροδοσθένους, για Εναγόμενους: Κώστας Π. Δημητριάδης ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 14.10.2024 ώρα 08:30, για τον προγραμματισμό της ακρόασής της (σημ.: δεν υπάρχει χρόνος εξέτασης νωρίτερα). Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 919/2022

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Δ. Ανδρέου Χ’ Σάββα, για Εναγόμενο3/Καθ’ ου η αίτηση: Μ. Σταυρινού

Αίτηση ημερομηνίας 26.04.2023 για απόφαση ν. 3 λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον του Εναγόμενου 3, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

ΑΓΩΓΗ 939/2022

Για Ενάγοντα: A. Neophytou & Co LLC, για Εναγόμενη: Μάριος Χαρτσιώτης & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: ο Ενάγων και η Εναγόμενη, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 18.01.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 175/2023

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Λ. Λουκαϊδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο/Καθ’ ου η αίτηση: Γ. Ηλιάδης

Αίτηση ημερομηνίας 31.07.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης του Εναγόμενου επεκτείνεται μέχρι και την 18.12.2023. Η αίτηση ορίζεται για Απόδειξη την 18.01.2024 ώρα 08:30, εκτός εάν εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου προηγουμένως καταχωριστεί η Έκθεση Υπεράσπισης του Εναγόμενου. Έξοδα στην πορεία.

ΕΦΕΣΗ 249/2023 

Για Εφεσείοντα: Ε. Μιχαήλ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εφεσίβλητη: Πανάγος & Πανάγος ΔΕΠΕ

Η Έφεση εγέρθηκε σήμερα και αφορά σε πλειστηριασμό που είναι ορισμένος την 16.10.2023. Οι Εφέσεις βάσει του Ν.9/65, δεν είναι αγωγές, και δεν εκδίδονται εκ συμφώνου διατάγματα για θέματα εκτός νόμου ως σε ιδιωτικές διαφορές. Δεν έχει πρώτα απ’ όλα αποδειχθεί το παραδεκτό της Έφεσης, που να δίδει στο Δικαστήριο δικαιοδοσία για την εξέτασή της και για έκδοση οποιουδήποτε διατάγματος. Απεναντίας, η προσβαλλόμενη Ειδοποίηση ΙΑ, που εκδόθηκε τον Μάρτιο, φέρει ημερομηνία, που φέρεται ως ημερομηνία επίδοσης, τον Ιούνιο. Αφετέρου, δεν είναι εφικτό να εκδοθεί διάταγμα για αναστολή πλειστηριασμού/επαναορισμό του πλειστηριασμού από το Δικαστήριο, βασιζόμενο απλώς σε συμφωνία μεταξύ του ενυπόθηκου πιστωτή και του ενυπόθηκου οφειλέτη. Ο πλειστηριασμός δεν είναι καν θέμα που αφορά τους δύο μόνον, ως ρυθμίζεται στον νόμο. Ο συνδυασμός διατάξεων που ανέφερε στην ηλεκτρονική επικοινωνία η πλευρά της Εφεσίβλητης δεν δίδει τέτοια «σύμφυτη εξουσία» στο Δικαστήριο, να μην εφαρμόσει ουσιαστικά νόμο ή να τον δημιουργήσει όπως το ίδιο επιθυμεί. Το Δικαστήριο δεν επιτρέπεται, επικαλούμενο «σύμφυτη εξουσία» να πλάθει όπως θέλει το περιεχόμενο ενός νόμου. Εξάλλου, για τις Εφέσεις που ασκούνται με βάση τον Ν.9/65, εφαρμόζεται καλύτερα αναλογικά το άρθρο 51 του ιδίου νόμου, για τις εφέσεις εναντίον αποφάσεων του Διευθυντή, που παραπέμπει αναλογικά στους διαδικαστικούς κανονισμούς που ισχύουν για το Κεφ.224. Αναλογική είναι επίσης και η εφαρμογή των νέων διαδικαστικών κανονισμών πολιτικής δικονομίας στις Εφέσεις, όπου δεν ρυθμίζονται τα σχετικά με τη διαδικασία της Έφεσης. Η Έφεση, υπενθυμίζεται με συνοπτικότητα, είναι ειδικό ένδικο μέσο, αναθεωρητικής φύσης, για τη διασφάλιση της ορθής εφαρμογής του νόμου, από τον Διευθυντή ή τον πιστωτή, αντίστοιχα. Πρόσθετα, στον συγκεκριμένο νόμο, είναι και περιορισμένο ένδικο μέσο, όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους το Δικαστήριο μπορεί να παραμερίσει την προσβαλλόμενη Ειδοποίηση ΙΑ, σκοπός της άσκησής του. Δεν υπάρχει συμφωνία με την προσέγγιση της Εφεσίβλητης. Θα ήταν κατά τα λοιπά επιθυμητό και χρήσιμο το Δικαστήριο να είχε την εξουσία να αναστέλλει ή να αναβάλλει ή να χειρίζεται το ίδιο όπως θέλει τον πλειστηριασμό που ενεργοποιεί ο πιστωτής και τίθεται ενώπιον του για αναθεώρηση, να υπήρχε πρόνοια στον νόμο που να δίδει τη συγκεκριμένη εξουσία, που θα επέλυε πολλά προβλήματα. Έχοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν, η Έφεση δεν μπορεί να επιτύχει και είναι απορριπτέα. Αναμένονται οι δηλώσεις των δύο πλευρών που θα ήθελαν να καταγραφούν στο πρακτικό απόρριψης της Έφεσης.

 

Υποθέσεις με χρονική προτεραιότητα

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

  1. Αγωγή 367/2015

ΧΧΧ

17.10.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 411/2015

Συμβατική διαφορά

02.11.2023

Συνεχιζόμενη

  1. Αγωγή 1023/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1200/2015

ΧΧΧ

01.11.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1251/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1352/2015

Ατύχημα σε χώρο

23.10.2023

Συνεχιζόμενη

  1. Αγωγή 1541/2015

Αγωγή 417/2018

ΑΗΚ

26.10.2023

Συνεχιζόμενη

  1. Αγωγή 1697/2015

Τραπεζικό χρέος

20.10.2023

Συνεχιζόμενη

  1. Αγωγή 1912/2015

ΑΗΚ

03.11.2023

Συνεχιζόμενη

  1. Αγωγή 2290/2015

Τροχαίο ατύχημα

18.10.2023

Συνεχιζόμενη

  1. Αγωγή 473/2016

Κοινόχρηστα

31.10.2023

Συνεχιζόμενη

  1. Αγωγή 3641/2013

Αίτηση έρευνας

19.10.2023

Συνεχιζόμενη

 

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737

e-mail: echristofidou@dc.judicial.gov.cy

[για επείγοντα: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: cmiddleton@dc.judicial.gov.cy]