SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ. ΤΗΝ 16.11.2023

---

Α/α ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1. ΔΙΑΧ. 227/2008 Για τη διαχείριση: καμία εμφάνιση, διαχειρίστρια: απούσα Στον φάκελο του Δικαστηρίου, δεν εντοπίζονται λογαριασμοί, και η διαχειρίστρια είναι απούσα. Επίσης, δεν υπήρξε εμφάνιση. Εκκρεμούσε μόνο το θέμα της μεταβίβασης μετοχών και η διαχείριση είναι πολύ παλαιά. Η διαχειρίστρια είναι δικηγόρος. Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση, επειδή τίθεται ζήτημα συμμόρφωσης με το άρθρο 45(1) Κεφ.189, να ειδοποιηθεί η διαχειρίστρια από το Πρωτοκολλητείο με σχετική ειδοποίηση να εμφανιστεί στο Δικαστήριο και να δείξει λόγο για τον οποίο δεν έχουν καταχωριστεί λογαριασμοί περιουσίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δικαστηρίου ημερομηνίας 10.05.2023. Η διαχείριση παραμένει για έλεγχο την 22.02.2024 ώρα 08:30.

2. ΑΓΩΓΗ 2847/2012 Για Αιτήτρια: Μ. Στρόππος για Δρ. Κ. Χρυσοστομίδης & Σία ΔΕΠΕ, Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3: απόντες, για Καθ’ ου η αίτηση 4: μη επιδοθείσα Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 17.11.2022 Ένορκη δήλωση επίδοσης της αίτησης στους Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3, προσωπικά και υπό την ιδιότητά τους ως οι διευθυντές της Καθ’ ης η αίτηση 1 σημειώνεται ως Τεκμήριο Α. Κατά την 02.11.2023, οι Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 ήταν απόντες. Με βάση το άρθρο 85 του περί Πολιτικής Δικονομίας Νόμου Κεφ.6, μπορεί να διεξαχθεί η εξέταση στην απουσία τους. Με βάση τον ίδιο νόμο, είναι δυνατός ο εξαναγκασμός της παρουσίας τους, ως μάρτυρες. Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης των Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3, που, με τα επί του παρόντος δεδομένα, είναι αναγκαίο για σκοπούς εξέτασής τους, με βάση τον νόμο. Όταν εκτελεστεί, να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου, με ειδοποίηση των δικηγόρων της Αιτήτριας. Εάν δεν καταστεί εφικτός ο εξαναγκασμός της παρουσίας των Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 μέχρι την ημερομηνία ελέγχου που θα είναι σε εύλογο χρόνο για τον σκοπό αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της υπόθεσης, το βάρος απόδειξης και τον σκοπό της προσπάθειας εξαναγκασμού, σε συνάρτηση με τις συνέπειες της ύπαρξης

εντάλματος σύλληψης ατόμων επί μακρόν και τη δυνατότητα οι Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 να αιτηθούν τυχόν ακύρωση ή τροποποίηση (σημ.: αρχή της αναλογικότητας), η εξέταση να προχωρήσει στην απουσία τους. Η αίτηση ορίζεται για Απόδειξη τόσο για την Καθ’ ης η αίτηση εταιρεία 1 όσο και για τους Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 την 22.02.2024 ώρα 08:30. Την ίδια ημερομηνία, παραμένει η αίτηση για επίδοση στον Καθ’ ου η αίτηση 4. (σημ.: με το διάταγμα υποκατάστατης επίδοσης, εξουσιοδοτήθηκε η επίδοση της αίτησης στους Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 προσωπικά αλλά και υπό την ιδιότητά τους ως οι διευθυντές της Καθ’ ης η αίτηση 1. Η επίδοση σε διευθυντή εταιρείας είναι κανονική επίδοση στην εταιρεία).

3. ΑΓΩΓΗ 1352/2015 Για Ενάγοντα: Γ. Ζυμπουλάκη (κα) με Α. Αθανασίου για Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Μ. Παναγιωτίδου (κα) για Στέλιος Αμερικάνος & Σία ΔΕΠΕ Η ακρόαση της αγωγής συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση της μαρτυρίας του ΜΕ3. Η πλευρά του Ενάγοντος έκλεισε την υπόθεσή της. Ακούστηκε η μαρτυρία της ΜΥ1. Η αγωγή ορίζεται για συνέχιση της ακρόασης την 14.12.2023 ώρα 10:30, για την παρουσίαση της ιατρικής μαρτυρίας της πλευράς της Εναγόμενης, που θα είναι και ολοκλήρωση της ακρόασης της μαρτυρίας της υπόθεσης. Τα έξοδα στην πορεία.

4. ΔΙΑΧ. 323/2016 Για τη διαχείριση: Η. Ευθυμίου προσωπικά και για Ανδρέας Χρ. Δημητριάδης ΔΕΠΕ, διαχειριστές: παρών ο ένας εκ των διαχειριστών Βάσει όσων έχουν αναφερθεί στους ενδιάμεσους λογαριασμούς ημερομηνίας 15.11.2023, κρίνεται δικαιολογημένη η επέκταση του χρόνου καταχώρισης των τελικών λογαριασμών. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 18.11.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν εξαμηνιαίοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας.

5. ΑΓΩΓΗ 803/2018 Για Ενάγοντα: Κ. Σωτήρη για Κ. Χρ. Σωτήρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Λ. Χ’Λοΐζου (κα) για Χρήστος Χατζηλοΐζου ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε υπόλοιπο για εκτελεσθείσες εργασίες, απαίτηση που ο Εναγόμενος αρνείται και ανταπαιτεί. Υπάρχει αίτημα αναβολής από πλευράς Εναγόμενου, λόγω έκτακτης μετάβασής του στη Μόσχα, γεγονός που δεν αμφισβητείται. Δεν υπάρχει ιστορικό αναβολών από τον Εναγόμενο και η υπόθεση αφορά σε άκρως

τεχνικά θέματα που, πρακτικά, θα ήταν αναγκαία η παρουσία του και για την παρουσίαση της μαρτυρίας του Ενάγοντος, για την ανάλογη και συνεχή ενημέρωση και της δικηγόρου του για τα θέματα αυτά. Αυτά τα δεδομένα, σε συνάρτηση με το πρόγραμμα του Δικαστηρίου, το οποίο είναι βεβαρυμμένο με υποθέσεις παλαιότερων χρονολογιών που προηγούνται χρονικά να ακουστούν, και το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε το Δικαστήριο τους δικηγόρους ότι θα αρχίσει σήμερα η ακρόαση της υπόθεσης, το αίτημα του Εναγόμενου μπορεί να εγκριθεί και εγκρίνεται. Για σκοπούς προγραμματισμού, απασχολεί το Δικαστήριο εάν θα ήταν εφικτό, για τα τεχνικά θέματα, να παραπεμφθεί η διαφορά σε διαιτησία, προς περιορισμό των θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν από το Δικαστήριο. Ενόψει του ότι δόθηκαν ήδη ημερομηνίες σε προηγούμενες δικασίμους για εξώδικη διευθέτηση, που δεν επιτεύχθηκε, σε συνάρτηση με την εφαρμογή κανονισμών για τις καθυστερήσεις, θα παραμείνει η υπόθεση για ακρόαση, κι ας εξεταστεί το θέμα αυτό στο μεσοδιάστημα. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 03.10.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον του Ενάγοντος. Βάσει και των δηλώσεων και οδηγιών ημερομηνίας 12.04.2023, δίδονται οδηγίες ακρόασης. Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 4 δικασίμους. Την 12.04.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία του Ενάγοντος (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

6. ΑΓΩΓΗ 1179/2018 Για Ενάγοντες: Ε. Πουλλά, για Εναγόμενους: Γ. Χ’ Σωτηρίου για Λ. Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ

Με βάση όσα αναφέρθηκαν στην αλληλογραφία, η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 22.02.2024 ώρα 08:30. Εάν η υπόθεση διευθετηθεί νωρίτερα και χρειάζεται, μπορεί να ζητηθεί.

7. ΑΓΩΓΗ 259/2019 Για Ενάγουσα: Κρ. Μαυρικίου (κα) για Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Ρ. Χαραλάμπους (κα) για Ν. Παπαγεωργίου ΔΕΠΕ Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 19.11.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους. Την 19.11.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

8. ΔΙΑΧ. 405/2019 Για τη διαχείριση: Ταλιώτης για Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους, διαχειρίστριες: απούσες Βάσει όσων έχουν αναφερθεί στους ενδιάμεσους λογαριασμούς ημερομηνίας 10.11.2023, κρίνεται δικαιολογημένη η επέκταση του χρόνου καταχώρισης λογαριασμών. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 18.11.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν εξαμηνιαίοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας. Οι διαχειρίστριες να μπορούν να εμφανιστούν ή να επικοινωνήσουν με το δικαστήριο, αν χρειαστεί/ζητηθεί.

9. ΔΙΑΧ. 439/2019 Για τη διαχείριση: Ν. Δημοσθένους για Αργυρού & Δημοσθένους ΔΕΠΕ, διαχειρίστριες: απούσες Βάσει όσων έχουν αναφερθεί στους τελευταίους ενδιάμεσους λογαριασμούς και σήμερα στο Δικαστήριο (πρέπει να εξοφληθεί ένα ΜΕΜΟ και είναι θέμα χρόνου, είναι το μόνο που εκκρεμεί), κρίνεται δικαιολογημένη η επέκταση του χρόνου καταχώρισης των τελικών λογαριασμών. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 18.06.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν εξαμηνιαίοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας. Οι διαχειρίστριες, αν χρειαστεί και ζητηθούν να μπορούν να εμφανιστούν.

10. ΑΓΩΓΗ 985/2019 Για Ενάγοντα: Χριστόδουλος Γ. Βασιλειάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Η. Ηλιάδης, Γ. Ηλιάδης Για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία, η αγωγή παραμένει για Προγραμματισμό την 22.02.2024 ώρα 08:30. Μέχρι τότε, να διευθετηθεί το θέμα της εκπροσώπησης του Ενάγοντος. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Εναγόμενης.

11. ΑΓΩΓΗ 1071/2019 Για Ενάγουσα: Θ. Δρυμιώτου (κα) για Σιαηλής & Σιαηλή ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Σ. Βασιλείου για Σ. Βασιλείου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 18.11.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα και έχοντας υπόψη τους ονομαστικούς καταλόγους μαρτύρων και τις συνόψεις μαρτυρίας, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 4 δικασίμους. Την 18.11.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά

το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

12. ΑΓΩΓΗ 953/2020 Για Ενάγουσα: Ρ. Ροδοσθένους, για Εναγόμενους: Κώστας Π. Δημητριάδης ΔΕΠΕ Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 20.11.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

13. ΓΕΝ.ΑΙΤ.1/2021 Παραπέμφθηκε σε άλλο Δικαστήριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας.

14. ΑΓΩΓΗ 343/2022 IJ Για Ενάγουσα: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: αυτοπροσώπως, για Εναγόμενους 2 και 3: Δ. Συρίμης, για Εναγόμενη 4: μη προωθούμενη Η αγωγή είναι ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσεων για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: (α) Έχουν ήδη γίνει ένορκης αποκαλύψεις εγγράφων μεταξύ της Ενάγουσας και των Εναγόμενων 2 και 3. Η Εναγόμενη 1 εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσει ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσει στην άλλη πλευρά. (β) Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από την Ενάγουσα ή τους Εναγόμενους 2 και 3, να καταχωριστεί εντός της ίδιας προθεσμίας. (γ) Η Εναγόμενη 1 έχει πρόσβαση στις ένορκες αποκαλύψεις εγγράφων της Ενάγουσας και των Εναγόμενων 2 και 3 και σύμφωνα με τις λεπτομέρειες ασφάλειας του συστήματος τις έχει εμφανίσει. Τυχόν ανταλλαγές εγγράφων που έχουν αποκαλυφθεί, να ολοκληρωθούν εντός της ίδιας προθεσμίας. (δ) Λαμβάνοντας υπόψη και τη φύση της υπόθεσης, δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (i) εντός 30 ημερών από σήμερα, η Ενάγουσα να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (ii) ακολούθως, οι Εναγόμενοι 1, 2 και 3, εάν θα προσκομίσουν μαρτυρία, να καταχωρίσουν τους δικούς τους ονομαστικούς καταλόγους μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 22.02.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

15. ΑΓΩΓΗ 961/2022 IJ Για τον Ενάγοντα/Αιτητή: Ν. Γ. Ιωάννου προσωπικά και για Μ. Μιχαηλίδη, για την Εναγόμενη/Καθ’ ης η αίτηση: Ε. Σ. Σωκράτους (κα) Αίτηση ημερομηνίας 12.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης Έκθεσης Υπεράσπισης

Δίδεται επιφυλαχθείσα απόφαση. Για τους λόγους που εξηγούνται στο κείμενό της, η αίτηση απορρίπτεται με έξοδα υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον της Εναγόμενης, όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

16. ΑΙΤΗΣΗ 2/2023 ΦΥΣΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ Για Αιτήτρια: Λ. Φάουζι Με την αίτησή της, η Αιτήτρια αξιώνει ενδιάμεση θεραπεία πριν από την καταχώριση της απαίτησης. Ειδικότερα, ζητά διατάγματα με τα οποία να απαγορεύεται στον Καθ’ ου η αίτηση η αποξένωση ή επιβάρυνση ακινήτου, τα στοιχεία του οποίου περιγράφονται στην αίτηση, διάταγμα με το οποίο να διατάσσεται ο Διευθυντής του Κτηματολογίου να μην αποδεχθεί κάποια πράξη αποξένωσης ή επιβάρυνσης και η Αιτήτρια να μπορεί να δεσμεύσει το ακίνητο με ΜΕΜΟ, καθώς και διάταγμα που να διατάσσει τον Καθ’ ου η αίτηση να πληρώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Η αίτηση έχει σχετική νομική βάση, αν και μη πλήρη. Αυτό δεν είναι μοιραίο. Η ουσία της υπόθεσης είναι πως δικηγόρος δάνεισε χρήματα σε πελάτη της αλλοδαπό για να δυνηθεί να αγοράσει ακίνητο και να εξασφαλίσει άδεια παραμονής και δεν πληρώθηκε ούτε για τις υπηρεσίες της ούτε για τα δανεικά. Έχει βασικά απλώς χρηματικές απαιτήσεις, ως προς τις οποίες έχει και όλα τα στοιχεία για να κινήσει αγωγή. Μέσα από τη μαρτυρία (η οποία περιλαμβάνει και έγγραφα στη ρωσική γλώσσα χωρίς μετάφραση), εκ πρώτης όψεως, δεν ικανοποιήθηκε το Δικαστήριο ότι υπάρχει κατεπείγων λόγος που δεν επέτρεπε ούτε και την καταχώριση εντύπου απαίτησης (έστω χωρίς την τήρηση προδικαστηριακού πρωτοκόλλου, λόγω επείγουσας φύσης), εφόσον έγινε και καταγγελία στην Αστυνομία για το περιστατικό που η Αιτήτρια εξέλαβε ως απάτη και, εάν υπάρχει αδίκημα, θα παρεμποδιστεί η διαφυγή του υπόπτου με τη σύλληψή του. Αυτό το ερωτηματικό, σε συνάρτηση με το γεγονός πως δεν προσκομίστηκε επαρκής μαρτυρία για άμεσο κίνδυνο αποξένωσης ή επιβάρυνσης του ακινήτου, του οποίου ο Καθ’ ου η αίτηση φέρεται ως ο πωλητής, δεν επιτρέπει στο Δικαστήριο να ασκήσει αυτή την πολύ εξαιρετική δικαιοδοσία. Τέτοιος κίνδυνος, ακόμα κι αν τον συναισθάνεται η Αιτήτρια, δεν απορρέει αντικειμενικά, λογικά, από όσα εκτίθενται, από μόνο το γεγονός της καταγγελίας του Καθ’ ου η αίτηση στην Αστυνομία και τις προσπάθειες άρσης της άδειας παραμονής του (όποιος αλλοδαπός καταγγέλλεται ή χρωστά χρήματα πωλεί την περιουσία του για να φύγει; ), όσα ανέφερε προφορικά η συνήγορος της Αιτήτριας δεν είναι μαρτυρία, ενώ η Αιτήτρια, ως ζητά τις ενδιάμεσες θεραπείες, δημιούργησε την εντύπωση πως επιχειρεί έναν τρόπο έκδοσης απόφασης και δέσμευσης ακίνητης περιουσίας προς εκτέλεσή της (σημ.: να βάλει ΜΕΜΟ) χωρίς αγωγή αλλά και χωρίς δίκη. Άλλο ο κίνδυνος διαφυγής του Καθ’ ου η αίτηση και να μην μπορεί να

επιδοθεί απαίτηση (μπορεί να επιδοθεί με υποκατάστατη επίδοση) και άλλο το ενδεχόμενο να μην ικανοποιηθεί τυχόν χρηματική απαίτηση της Αιτήτριας, εάν καταχωρίσει αγωγή. Η δε αξία της απαίτησης της Αιτήτριας είναι πολύ μικρότερη της αξίας ενός ακινήτου. Δεν έχει προνομιακή μεταχείριση επειδή αφορά σε δικηγορική αμοιβή. Δόθηκε χρόνος στην Αιτήτρια, να εξετάσει τυχόν αξίωση ενδιάμεσης θεραπείας περιορισμένα στο πλαίσιο αγωγής (δέσμευση μοναδικού περιουσιακού στοιχείου προσώπου αλλοδαπού με αφηρημένο ενδεχόμενο διαφυγής), προς διατήρησή της στον έλεγχο του Καθ’ ου η αίτηση και διασφάλιση τυχόν δικαστικής απόφασης. Η αίτηση μένει σε εκκρεμότητα και για εξέταση μέχρι αύριο 17.11.2023 ώρα 10:00.

17. ΑΓΩΓΗ 323/2023 IJ Α Για Ενάγουσα: Γιώργος Χαραλαμπίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Κενδέας Α. Σέργη ΔΕΠΕ Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: ο Ενάγων και η Εναγόμενη, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 22.02.2024 ώρα 08:30. Οι ενέργειες για την εξέταση της Ενάγουσας από ιατρό της επιλογής του Εναγόμενου, να γίνουν μέχρι τότε. Έξοδα στην πορεία.

18. ΑΓΩΓΗ 323/2023 IJ Β Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γιώργος Χαραλαμπίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο/Καθ’ ου η αίτηση: Κενδέας Α. Σέργη ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 14.06.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ Ενόψει της καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης του Εναγόμενου και της περαιτέρω προώθησης της αγωγής, η αίτηση απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον του Εναγόμενου όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο ή συμφωνηθούν στο τέλος της αγωγής. Η ημερομηνία 28.11.2023 ακυρώνεται.

19. ΑΓΩΓΗ 413/2023 IJ Για Ενάγουσα: Χρίστος Μενελάου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Μ. Μιλτιάδου Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και ο Εναγόμενος, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 22.02.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

20. ΑΓΩΓΗ 575/2023 IJ Για Ενάγοντες/Αιτητές: Α. Νεοφύτου (κα) για A. Neophytou &

Co LLC Αίτηση ημερομηνίας 02.11.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ των Εναγόντων και εναντίον της Εναγόμενης ως η παράγραφος 10 της ένορκης δήλωσης.

21. ΑΓΩΓΗ 695/2023 IJ Για Εναγόμενο/Αιτητή: Mantis & Athinodorou LLC, για Ενάγοντα/Καθ’ ου η αίτηση: καμία εμφάνιση Αίτηση ημερομηνίας 24.10.2023 για απόρριψη της αγωγής λόγω παράλειψης προώθησης Η ώρα είναι 13:11. Το Δικαστήριο ειδοποίησε και ανέμενε, αλλά δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμφάνιση από πλευράς Ενάγοντος/Αιτητή, προς αναγνώριση της σημερινής δικασίμου. Ενόψει και της μη προσκόμισης ένορκης δήλωσης επίδοσης της αίτησης (εφόσον είναι δια κλήσεως αίτηση, περιέχει κλήση για εμφάνιση, πρέπει να επιδοθεί με ιδιώτη δικαστικό επιδότη), η αίτηση παραμένει για επίδοση και εξέταση την 12.12.2023 ώρα 08:30.

22. ΑΓΩΓΗ 759/2023 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήρια: Επ. Κορακίδης για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Ο. Λάμπρου (κα) για Ανδρέας Θ. Μαθηκολώνης & Σία ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 23.10.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης των Εναγόμενων επεκτείνεται μέχρι και την 16.01.2024. Η αίτηση/αγωγή ορίζεται για Απόδειξη την 22.02.2024 ώρα 08:30, εκτός εάν εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου προηγουμένως καταχωριστεί η Έκθεση Υπεράσπισης των Εναγόμενων. Έξοδα στην πορεία.

---

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.