SIGNUP
  LOGIN
  1. Εκτός εάν υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση από το Δικαστήριο για το αντίθετο, είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στις:
  • Υποθέσεις που καταχωρίστηκαν μέχρι και το 2016 (προς το παρόν) και είναι ορισμένες για Ακρόαση με παρουσίαση προφορικής μαρτυρίας (ακόμα κι αν θα υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα)·
  • Υποθέσεις που καταχωρίστηκαν μετά το 2016, την περίοδο μέχρι και το 2019, και είναι ορισμένες για Ακρόαση με παρουσίαση προφορικής μαρτυρίας και το Δικαστήριο έχει το ίδιο ενημερώσει προηγουμένως ότι, με βάση το πρόγραμμα ακροάσεων, η ακρόασή τους θα γίνει
  • Υποθέσεις που έχουν οριστεί για επίτευξη συμβιβασμού / ουσιαστική μνεία και είχε ζητηθεί από το Δικαστήριο η φυσική παρουσία
  • Αιτήσεις για έκδοση προσωρινών διαταγμάτων χωρίς ειδοποίηση στην άλλη πλευρά·
  • Αιτήσεις έρευνας που έχουν επιδοθεί ή οι οφειλέτες εμφανίζονται χωρίς δικηγόρους ή θα γίνει η εξέταση·
  • Αιτήσεις παρακοής που έχουν επιδοθεί·
  • Υποθέσεις όπου υπάρχουν διάδικοι που εμφανίζονται αυτοπροσώπως ή δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας ή η φύση των οποίων απαιτεί τη φυσική παρουσία ή τέτοια ζητείται από το Δικαστήριο.
  1. Όπου δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία (υποθέσεις πλην των πιο πάνω αναφερόμενων), εμφανίσεις και υποβολές αιτημάτων μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά, με τη χρήση του περί της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Επικοινωνία) Διαδικαστικού Κανονισμού. Το Δικαστήριο δυνατόν να επιλαμβάνεται ετεροχρονισμένα και εάν χρειάζεται οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συγκεκριμένη ενημέρωση, θα επικοινωνεί.
  1. Θα αποστέλλεται για δημοσίευση στη σελίδα του δικηγορικού συλλόγου συμπληρωμένο το πινάκιο με ενημέρωση για το αποτέλεσμα της κάθε υπόθεσης.
  1. Για υποθέσεις οποιασδήποτε χρονολογίας που εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου και, για οποιονδήποτε λόγο, τελικά δεν θα εκδικαστούν (λ.χ. διαφορές που μπορούν να επιλυθούν από τους δικηγόρους των διαδίκων, υποθέσεις στις οποίες χρειάζεται χρόνος, κ.λπ.), να ενημερωθεί το Δικαστήριο κατά την ημερομηνία που είναι ορισμένες, για να εξεταστούν εναλλακτικοί χειρισμοί των αναγκών τους. Επισύρεται η προσοχή στο γεγονός ότι οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο Δικαστήριο μέχρι το 2022 παρουσιάζουν καθυστέρηση.
  1. Το Δικαστήριο θα αποδέχεται αγορεύσεις επί ενδιάμεσων αιτήσεων ή θα επιφυλάσσει απόφαση επί αυτών μόνον όταν το επιτρέπει το πρόγραμμα αποφάσεων.