SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ.

ΤΗΝ 13.02.2024

---

Α/α ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1. ΑΓΩΓΗ 921/2013 Για Αιτήτρια: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 30.01.2024 για ανανέωση ΜΕΜΟ Έχω εξετάσει την αίτηση και την ένορκη δήλωση που την συνοδεύει. Ικανοποιούμαι ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εκδοθούν τα αιτούμενα διατάγματα αναφορικά με τα ΜΕΜΟ ΕΒ937/14 ΕΚΓ Πάφου και ΕΒ938/14 ΕΚΓ Πάφου. Το ΜΕΜΟ ΕΒ939/14 ΕΚΓ Πάφου, σύμφωνα με την ειδοποίηση του Κτηματολογίου, έχει ακυρωθεί. Δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις για τα ΜΕΜΟ ΕΒ936/14 ΕΚΓ Πάφου και ΕΒ1410/14 ΕΚΓ Λεμεσού, ωστόσο δεν υπάρχει και ένσταση του Κτηματολογίου στην αίτηση. Εκδίδονται διατάγματα ως οι παράγραφοι Α, Β, Γ και Δ της αίτησης. Σε περίπτωση που τα ΜΕΜΟ ΕΒ936/14 ΕΚΓ Πάφου και ΕΒ141014 ΕΚΓ Λεμεσού, για τα οποία δεν λήφθηκε ειδοποίηση, έχουν ακυρωθεί πριν από την έκδοση των παρόντων διαταγμάτων, τα διατάγματα αναφορικά με αυτά θα είναι χωρίς ισχύ. Καμία διαταγή για έξοδα.

2. ΑΓΩΓΗ 523/2016 Για Ενάγοντες: Ε. Λάμπρου (κα) για Ελένη Βραχίμη & Σία, για Εναγόμενη: Α. Χριστοδούλου (κα) Γ.Φ. Πιττάτζης ΔΕΠΕ Η ακρόαση της αγωγής άρχισε, εφόσον δεν δικαιολογείτο η αναβολή της έναρξής της. Για τους λόγους που εξηγήθηκαν (σημερινή δυσκολία συνηγόρου της Εναγόμενης που χειρίζεται την υπόθεση, κ.λπ.), η αγωγή παραμένει για συνέχιση της ακρόασης την 26.02.2024 ώρα 10:30. Με βάση ό,τι προκύπτει από τον φάκελο, έχοντας υπόψη και τον επαναπρογραμματισμό, προϋπολογίζονται 2-3 δικάσιμοι (νοουμένου ότι δεν προωθείται ανταπαίτηση, βλ. κατωτέρω). Την 26.02.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας για την απαίτησή της (να περιοριστεί στον βαθμό που είναι εφικτό). Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά 2 καθαρές ημέρες προηγουμένως, μαζί με όλα τα έγγραφα που θα κατατεθούν (εφόσον έχουν τύχει προηγούμενης ένορκης αποκάλυψης). Η διαδικασία και οι χρόνοι προβλέπονται στις Δ.33 και Δ.30 ΚΠΔ, αντίστοιχα, χωρίς διαφοροποίηση,

προς το παρόν. Σημειώνεται πως εκκρεμεί να διευκρινιστεί εάν η Εναγόμενη προωθεί την ανταπαίτηση που είχε αρχικά εγείρει, καθότι η πραγματική της βάση δεν εκτίθετο διακριτά στο αρχικό δικόγραφο, ενώ, με την τροποποίησή του, παρέμεινε μόνο η πραγματική βάση της υπεράσπισης χωρίς αναφορά στην ανταπαίτηση. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον των Εναγουσών.

3. ΑΓΩΓΗ 975/2016 Για Ενάγουσα: Μ. Κορακίδου (κα) για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Η. Ηλιάδης Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 20.02.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Ο φάκελος μένει στο Δικαστήριο, μέχρι να ενημερωθεί το Δικαστήριο εάν/τι θα εκδικαστεί.

4. ΑΓΩΓΗ 408/2018 Για Ενάγουσα: Μ. Κορακίδου (κα) για Α. & Α.Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Μ. Σαββίδου (κα) για Δημητράκης Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ, διάδικοι: απόντες Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 29.05.2024 ώρα 08:30 (για να αρχίσει). Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 1 δικάσιμο. Την 29.05.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας και η μαρτυρία του Εναγόμενου. 2. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 1 καθαρή ημέρα πριν από τη δικάσιμο. 3. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ). 4. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

5. ΑΓΩΓΗ 87/2019 Για Ενάγοντα: Γ. Παπασάββα, για Εναγόμενους: Κ.Α. Σέργη Η υπόθεση είναι ορισμένη για Ακρόαση. Την αγωγή διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Έχοντας υπόψη αυτό, τη φύση της διαφοράς, τα επίδικα θέματα και το πρόγραμμα του Δικαστηρίου, η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 28.05.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Εκείνη την ημέρα, να γίνει μνεία για να θα δοθούν οδηγίες ακρόασης. Έχει παρατηρηθεί πως, ενώ αξιώνονται γενικές αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες, δεν αναφέρεται από τον Ενάγοντα, στον ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων ημερομηνίας 02.07.2021, πως θα προσκομιστεί άμεση μαρτυρία

από ιατρούς. Να διευκρινιστεί, εάν υπάρχει/εάν θα επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα των γενικών αποζημιώσεων επί ενδεχόμενης και πλήρους ευθύνης (με δεδομένο ότι και οι σωματικές βλάβες δεν είναι εκτός υφιστάμενου νομολογιακού πλαισίου) ή εάν θα αλλάξει η έκταση της μαρτυρίας που το Δικαστήριο έχει ήδη υπόψη του, με βάση ό,τι καταχωρίστηκε. Επίσης, πού αλλού μπορεί να περιοριστεί η μαρτυρία, με τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, ιδίως όσον αφορά τη μαρτυρία των Εναγόμενων για την ανταπαίτηση.

6. ΑΓΩΓΗ 725/2019 Για Ενάγουσα: Γ. Χαραλάμπους για Ιεροθέου, Καμπέρης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Κ. Βαρνάβας για Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Υπάρχει αίτημα αναβολής από πλευράς της Ενάγουσας, για ιατρικό λόγο δικηγόρου, εκ των δικηγόρων της, που, έχοντας υπόψη την απουσία ένστασης, την έγκαιρη ενημέρωση και ιδίως το πρόγραμμα του Δικαστηρίου, μπορεί να εγκριθεί. Την αγωγή διέπουν κανονισμοί για τις καθυστερήσεις. Έχοντας υπόψη αυτό, τη φύση της διαφοράς, τα επίδικα θέματα και το πρόγραμμα του Δικαστηρίου, η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 28.05.2024 ώρα 08:30. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει μνεία και θα δοθούν οδηγίες ακρόασης. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι (εκπρόσωποι τους που γνωρίζουν τα γεγονότα) να είναι παρόντες. Η εμφάνιση να γίνει με φυσική παρουσία. Χωρίς έξοδα (δεν ζητούνται).

7. ΑΓΩΓΗ 811/2019 Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Επ. Κορακίδης για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 2/Καθ’ ης η αίτηση: Ρ. Χαραλάμπους (κα) για Ν. Παπαγεωργίου ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 24.01.2024 για υποκατάσταση & τροποποίηση Εκδίδονται: (α) Διάταγμα που επιτρέπει τη συνέχιση της διαδικασίας της αγωγής από την Ενάγουσα εναντίον της περιουσίας του αποβιώσαντος Εναγόμενου 1. (β) Διάταγμα με βάση το οποίο η ΓΝ, από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος διατάγματος, καθίσταται η Εναγόμενη 1 στην αγωγή, υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστρια της περιουσίας του αποβιώσαντος VA τέως από τη Ρωσία. (γ) Διάταγμα που επιτρέπει την ανάληψη του κόστους ή οφέλους της διαδικασίας της αγωγής αυτής, που δημιουργήθηκε από τον αποβιώσαντα VA μέχρι την έκδοση του παρόντος διατάγματος, (ab initio) από τη ΓΝ ως διαχειρίστρια της περιουσίας του αποβιώσαντος VA, δηλαδή από τη διαχείριση.

(δ) Διατάγματα ως η παράγραφος (Α) της αίτησης, με τη διαγραφή της φράσης «και η συνέχιση… … 2» και ως η παράγραφος (Β) της αίτησης και όλες οι υποπαράγραφοι της. (ε) Τα έξοδα της αίτησης και αυτά που θα σπαταληθούν να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της αγωγής της Ενάγουσας εναντίον της Εναγόμενης 1, αλλά να μην είναι σε καμία περίπτωση εναντίον της Εναγόμενης 2. Δίδονται οδηγίες: (α) τροποποιημένο κλητήριο ένταλμα/έκθεση απαίτησης να καταχωριστεί εντός 10 ημερών από τη σύνταξη του παρόντος διατάγματος, η οποία να ζητηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από σήμερα. (β) το τροποποιημένο κλητήριο ένταλμα/έκθεση απαίτησης να παραδοθεί στην Εναγόμενη 2, στη δοθείσα διεύθυνση επίδοσης. Η Εναγόμενη 2 μπορεί να καταχωρίσει τροποποιημένη Έκθεση Υπεράσπισης εντός 20 ημερών από την παράδοση της τροποποιημένης Έκθεσης Απαίτησης. Τυχόν τροποποιημένη Απάντηση στην Υπεράσπιση της Εναγόμενης 2 μπορεί να καταχωριστεί εντός περαιτέρω 7 ημερών. Σε περίπτωση παράλειψης καταχώρισης οποιουδήποτε τροποποιημένου δικογράφου, θα ισχύουν τα υφιστάμενα. Οι προθεσμίες μπορούν να επεκταθούν με συμφωνία των δύο πλευρών, χωρίς να αλλάξει η ημερομηνία ακρόασης της αγωγής. Η αγωγή είναι ήδη ορισμένη για Ακρόαση για την Εναγόμενη 2 την 05.11.2024 ώρα 10:30. (γ) το τροποποιημένο κλητήριο ένταλμα/έκθεση απαίτησης να επιδοθεί στη νέα Εναγόμενη 1, με ιδιώτη δικαστικό επιδότη. Αναφορικά με την Εναγόμενη 1, να ακολουθήσουν οι διαδικαστικοί κανονισμοί.

8. ΑΓΩΓΗ 1/2021 Για Ενάγουσα: Δημητράκης Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Γεώργιος Κουκούνης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 2: Λ. Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ, (για Τριτοδιάδικο: ΔτΔ) Εκκρεμεί διαδικασία Τριτοδιαδίκου και διαδικασία αναμεταξύ συνεναγομένων, αναφορικά μις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα τα δικόγραφα. Θα παραμείνει η υπόθεση για οδηγίες σε κατοπινό στάδιο, για μία φορά, για να δοθεί η ευκαιρία να συμπληρωθούν τα δικόγραφα στις άλλες διαδικασίες και να δοθούν κοινά οδηγίες για όλα τα ζητήματα της υπόθεσης. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες την 28.05.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Όσον αφορά τη διαδικασία Τριτοδιαδίκου, με βάση τις οδηγίες ημερομηνίας 04.07.2023, τα χρονοδιαγράμματα μπορούν να διαφοροποιηθούν με συμφωνία της Εναγόμενης 1 και της Τριτοδιαδίκου. Όσον αφορά τη

διαδικασία συνεναγομένων, είχαν δοθεί οδηγίες και για ανταλλαγή δικογράφων από το Δικαστήριο με άλλη σύνθεση. Δίδονται πρόσθετες οδηγίες: Τα χρονοδιαγράμματα μπορούν να διαφοροποιηθούν με συμφωνία αναμεταξύ των συνεγαγομένων. Νοείται πως, όπου υπάρχει διαφωνία, μπορεί να υποβληθεί αίτηση.

9. ΑΓΩΓΗ 923/2022 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Δ. Ανδρέου Χ’Σάββα Αίτηση ημερομηνίας 02.02.2024 για υποκατάστατη επίδοση στον Εναγόμενο 1 Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος Α της αίτησης. Τα έξοδα της αίτησης να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της κυρίως αίτησης.

10. ΑΓΩΓΗ 35/2023 IJ Για Ενάγουσα: Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Κ. Μανώλης, για Εναγόμενους 2, 4, 5: υπάρχει απόφαση, για Εναγόμενο 3: ανεπίδοτη Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και η Εναγόμενη 1, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 28.05.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

11. ΑΓΩΓΗ 61/2023 IJ Για Ενάγοντα: Γ. Λεοντίου, για Εναγόμενη: Τούμπας & Τούμπας ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες. Δίδονται κοινά οδηγίες για την απαίτηση και την ανταπαίτηση. Η ημερομηνία 15.02.2024 ακυρώνεται. Οδηγίες: ο Ενάγων και η Εναγόμενη, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 28.05.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για επείγοντα: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Συνεχιζόμενες ακροάσεις

Υπόθεση Αντικείμενο Δικάσιμος Σχόλια Δικηγόροι

1. Αγωγή 1411/2015 ΑΗΚ 20.02.2024 Συνεχιζόμενη Προς ολοκλήρωση την 20.02.2024 Μ. Μιχαηλίδης Ε. Χ’Παναγή

2. Αγωγή 2131/2015 Συμβατική διαφορά (AP) 16.02.2024 Συνεχιζόμενη Γ. Κουζαλης Στ. Φλωράκη

3. Αγωγή 2887/2015 Κοινόχρηστα 28.02.2024 Συνεχιζόμενη Γ. Ζυμπουλάκη

Πιθανότητα διευθέτησης Α. Νοβριάδης

4. Αγωγή 123/2016 Συμβατική διαφορά (AP) 27.02.2024 Συνεχιζόμενη Γ. Κουζαλης Στ. Φλωράκη

5. Αγωγή 523/2016 Πνευματικά Δικαιώματα 26.02.2024 Συνεχιζόμενη Ε. Βραχίμη & Σία Μ. Χ’Κωνσταντή