SIGNUP
  LOGIN

Στο πλαίσιο των αλυσιδωτών και εκτεταμένων επιπτώσεων των κυρώσεων ΗΠΑ και ΗΒ εκφράζουμε ως ΠΔΣ τη μεγάλη ανησυχία και τον προβληματισμό μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζομένοι που επηρεάζονται από τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα/κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση και αναφορές που έλαβε και λαμβάνει καθημερινά ο ΠΔΣ, ήδη έχει συντελεστεί μεγάλος αριθμός απολύσεων υπαλλήλων – διάφορων θέσεων ευθύνης, και επιπλέον δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένοι μισθοί σε εργαζόμενους των επηρεαζόμενων εταιρειών.

Η εφαρμογή των κυρώσεων των ΗΠΑ και του ΗΒ στην Κύπρο, επιφέρει πολύπτυχες επιπλοκές λόγω έλλειψης θεσμοθετημένων οδών, αντίστοιχων που ισχύουν για τις κυρώσεις της ΕΕ και αφορούν αδειοδότηση, κατά παρέκκλιση των κυρώσεων, για πληρωμές που αφορούν μισθούς κ.ο.κ.

Επομένως, πέραν της επιβαλλόμενης επικέντρωσης των αρμόδιων αρχών στα θέματα της βιωσιμότητας του τομέα των υπηρεσιών, είναι αναπόφευκτή η ανάγκη να υπάρξει ταυτόχρονος σωστός χειρισμός όλων των θεμάτων που προκύπτουν και επηρεάζουν σημαντικό αριθμό του προσωπικού που στελεχώνει τις εν λόγω εταιρείες, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε εργαζόμενου.

Καλούμε το κράτος και τους θεσμούς όπως προβούν άμεσα σε ενέργειες και πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλαίσιο αδειοδότησης πληρωμών, αντίστοιχα με αυτό που επιβάλλεται από τους κανονισμούς της ΕΕ, για να επιλυθεί το ζήτημα το συντομότερο και να προστατευτούν ως προς τα δεδουλευμένα τους, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που επηρεάζονται.

Ανακοίνωση ΠΔΣ για τον αντίκτυπο κυρώσεων στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών