SIGNUP
  LOGIN

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου του ΠΔΣ εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τον κ. Μάριο Χαρτσιώτη επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του σήμερα ως Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Κατανοώντας το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ευχόμαστε η υπουργία του να είναι γόνιμη και ουσιαστική για το σύνολο του τομέα της δικαιοσύνης.

Ως ΠΔΣ προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία και σε παραγωγικό διάλογο προς όφελος της δικαιοσύνης, των λειτουργών της και της προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η θεσμική συνεργασία ΠΔΣ και ΥΔΔΤ είναι καίριας σημασίας για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων στον χώρο της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα εκείνων που ταλαιπωρούν επί σειρά ετών τον δικηγορικό κόσμο και τους πολίτες.

Η κτηριακή αναβάθμιση των δικαστηρίων, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λευκωσίας, η πλήρης εφαρμογή του ejustice, η μεταρρύθμιση στα πρωτόδικα δικαστήρια, οι μεγάλες καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, η προώθηση του θεσμού της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης, η στελέχωση και λειτουργία του Εμπορικού Δικαστηρίου και του Ναυτοδικείου, η Ανεξάρτητη Υπηρεσία Διαχείρισης Δικαστηρίων, η στελέχωση των πρωτοκολλητείων με καταρτισμένο προσωπικό είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων στις οποίες θα πρέπει να ενσκήψουμε από κοινού με συνέπεια.

Τέλος, απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας προς την απερχόμενη Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και της ευχόμαστε κάθε καλό στα επόμενα βήματά της.