SIGNUP
  LOGIN
Είναι με μεγάλη ανησυχία που ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) παρακολουθεί την εφαρμογή, από χθες, του πολυαναμενόμενου, κατά τα άλλα, νέου συστήματος διαχείρισης eJustice, σκοπός του οποίου ήταν να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της δικαιοσύνης και την ανάπτυξη της ψηφιακής εποχής στον χώρο της δικαιοσύνης.
 
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αλλά, απεναντίας, φαίνεται να δημιουργεί είτε πρακτικές είτε ουσιαστικές ανωμαλίες στη διεκπεραίωση των δικαστικών διαδικασιών προκαλώντας αναστάτωση στον δικηγορικό κόσμο και θέτοντας σε κίνδυνο τα δικαιώματα πολιτών.
 
Παρόλο που κατά την εφαρμογή κάθε νέου συστήματος είναι αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες μικροδυσκολίες, οι οποίες εξομαλύνονται εν καιρώ, μέσω συστάσεων και διορθώσεων του συστήματος, εντούτοις τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από τη χρήση του συστήματος φαίνεται να το καθιστούν ακροσφαλές.
 
Έχουμε προβεί σε παραστάσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα σας κρατάμε ενήμερους.
 
Αναμένουμε ότι άμεσα θα επιλυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που ανακύπτουν, αλλιώς θα πρέπει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να εξεταστούν άλλες λύσεις, μη αποκλειόμενης της επαναλειτουργίας του iJustice.