SIGNUP
  LOGIN
Με κεντρικό αίτημα την ανεμπόδιστη πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τους λειτουργούς και τους πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων δικηγόροι σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ανεπάρκεια και δυσλειτουργικότητα του συστήματος ejustice, εξ αφορμής της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, στην παρουσία των αρμοδίων.
 
Εκ μέρους του ΠΔΣ συμμετείχαν στη συζήτηση ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΠΔΣ κ. Μιχάλης Βορκάς και κ. Νικόλας Τσαρδελλής αντίστοιχα, και η Πρόεδρος του ΔΣ Λεμεσού κ. Λουίζα Πρωτοπαπά.
 
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Βορκάς τόνισε για ακόμα μια φορά την κρίσιμη και αδιέξοδη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δικαιοσύνη τις τελευταίες ημέρες.
«Ευελπιστώ ότι οι αρμόδιοι θα μεριμνήσουν το ταχύτερο να μας δώσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό σύστημα, ούτως ώστε να συνεχίσουμε τις εργασίες μας, μέχρις ότου βρουν τις τελικές λύσεις οι αρμόδιοι»
 
Ο ΠΔΣ, ως εξωτερικός χρήστης του ejustice, επεσήμανε ο κ. Βορκάς, τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον, επανειλημμένα υπογράμμιζε αρκετά προβλήματα, τα οποία αντιμετώπιζε το εν λόγω σύστημα κατά τον σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή, τα έθετε γραπτώς και προφορικώς, και παρέθετε πάντα θετικές εισηγήσεις.
«Ήμασταν πάντα θετικοί στον εκσυγχρονισμό, γιατί θέλουμε την πρόοδο. Δυστυχώς, παρά τις πολλές επισημάνσεις μας, το σύστημα δεν είναι καθόλου λειτουργικό. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορέσουν να δουλέψουν τα γραφεία μας και για να δουλέψουν η μόνη διέξοδος, στο παρόν στάδιο, είναι εκείνη που έχουμε εισηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, δηλαδή η φυσική καταχώριση των υποθέσεων».
 
Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους δικηγόρους και δημοσιογράφους για τη στήριξή τους, επανέλαβε ότι ο αγώνας είναι μεγάλος. «Επίκεντρο της προσπάθειάς μας είναι η παράδοση πλήρους ηλεκτρονικής λειτουργικής πλατφόρμας, ώστε να διασφαλιστεί, έστω προσωρινά, η ομαλή πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να εμποδίσει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας διάρκειας μίας ώρας θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Παρασκευή 26/1/24 έξω από την κεντρική είσοδο των Επαρχιακών Δικαστηρίων από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 11.30 π.μ.
 
legal1_2s.jpglegal1_3s.jpglegal1_1s.jpg
 
legal1_5s.jpglegal1_4s.jpg
legal1_6s.jpg