SIGNUP
  LOGIN

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

 

Στο πλαίσιο ανανέωσης των αδειών για το έτος 2024, ενημερώνεστε ότι δίδεται παράταση μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες μονάδες για το 2023 προκειμένου να μπορέσουν να ανανεώσουν την άδεια τους για το 2024. Ως εκ τούτου εάν δεν συμπληρωθούν εμπρόθεσμα, τότε δεν θα επιτρέπετε να προχωρήσετε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανανέωση της άδειας σας.

Συγκεκριμένα, για το έτος 2023 θα πρέπει να συμπληρωθούν 12 μονάδες εκ των οποίων οι 4 απαραιτήτως πρέπει να είναι πιστοποιημένες.

  • Επιπρόσθετα, μπορείτε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε σε διαδικτυακά προγράμματα που διοργανώνονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) τα οποία αφορούν διάφορους τομείς νομικών θεμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.cyprusbarassociation.org/index.php/el/news/28052-help-3

 

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

  • Όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας τους και έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια άσκησης επαγγέλματος. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης που να αποδεικνύει τα χρόνια άσκησης επαγγέλματος από το Ανώτατο Δικαστήριο.
  • Διδάσκοντες Νομικής σε Πανεπιστήμια αναγνωρισμένα από το ΚΥΣΑΤΣ και το Νομικό Συμβούλιο με προσκόμιση βεβαίωσης από το Πανεπιστήμιο.
  • Δικηγόροι που κάνουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό συναφές με νομικά θέματα με προσκόμιση βεβαίωσης από το πανεπιστήμιο.
  • Μερική ή/και ολική εξαίρεση, ανάλογα με την περίπτωση για λόγους ασθενείας ή άδεια μητρότητας. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων από γιατρό ή/και αρμόδιους φορείς.
  • Για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πέραν των πιο πάνω, ο οποίος θέλετε να αναφερθεί προς αξιολόγηση του αιτήματός σας, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το έντυπο και παραθέσετε σχετικές λεπτομέρειες και επεξηγήσεις και σχετικές βεβαιώσεις.

Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ

  • Οι νέοι δικηγόροι που έχουν κάνει την πρώτη τους εγγραφή. Οι νέοι δικηγόροι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν το έντυπο.

ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

Όσοι δικηγόροι είναι εγγεγραμμένοι στον ΠΔΣ και ασκούν το επάγγελμα σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό και να ακολουθούν τους κανόνες και τις οδηγίες που ισχύουν για τους δικηγόρους που ασκούν το επάγγελμα στην Κύπρο.