SIGNUP
  LOGIN

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού δρα Κυριάκο Χατζηγιάννη είχε χθες 30/1/2024 ο ΠΔΣ στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Βορκάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλας Τσαρδελλής, η Γραμματέας κ. Ήρα Ιωάννου Αιμιλιανίδη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρειών κ. Κρις Γεωργιάδης, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διανοητικής Ιδιοκτησίας κα Νικολέττα Επαμεινώνδα και η Εκτελεστική Διευθύντρια κα Κούλια Βάκη. 

Αναφορικά με τον τομέα Πνευματικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε η αναγκαιότητα συμπερίληψης του πλήρους φάσματος της διανοητικής ιδιοκτησίας στη δικαιοδοσία του Εμπορικού Δικαστηρίου καθώς και τα προβλήματα και ανησυχίες που προκύπτουν από την επικύρωση του πλαισίου για το Ενιαίο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. 

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των Εταιρειών συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα για κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής ετήσιας έκθεσης εταιρειών όπως και της καταβολής του ετήσιου τέλους. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το μείζον ζήτημα που προέκυψε με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Εφόρου Εταιρειών για το οποίο ο ΠΔΣ ευχαρίστησε εκ νέου τον δρα Χατζηγιάννη για το ενδιαφέρον και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο ίδιος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Επιτροπής για επίλυση του ζητήματος των προστίμων. Παράλληλα, αναλύθηκαν τα προβλήματα που παραμένουν στο σύστημα για τα οποία θα απαιτηθεί διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων για αντιμετώπισή τους.

Ο δρ Χατζηγιάννης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τον ΠΔΣ, η οποία μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά τόσο στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου όσο και στην ευρύτερη κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων για θέματα που συνδέονται με τη δημιουργία λειτουργικών συνθηκών για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Από την πλευρά του ΠΔΣ, εκφράστηκε εκ νέου η θέλησή του να συμβάλει θετικά μέσα από την αξιοποίηση της εμπειρίας και της γνώσης των μελών του σε συναφή και εξειδικευμένα θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό τα δύο μέρη επεσήμαναν τη χρησιμότητα της διατήρησης ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας για την ανάπτυξη συνεργειών προς την αποτελεσματική διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων και προαπαιτούμενων για ένα βιώσιμο μοντέλο σταθερής ανάπτυξης.

416192054 1910922649310826 995571197239435943 n