SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη με τον Πρόεδρο του ΠΔΣ κ. Μιχάλη Βορκά και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλα Τσαρδελλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος στην καθυστέρηση εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων, και επί τούτου παραδόθηκε στον κ. Χαρτσιώτη υπόμνημα με σχετικές εισηγήσεις, το οποίο ετοιμάστηκε από την Επιτροπή Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Δικονομίας του ΠΔΣ.

Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις σε σχέση με το ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας και τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, σε σχέση με το πρόβλημα που παρατηρείται λόγω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όπως επίσης η στελέχωση των Πρωτοκολλητείων, και συμφωνήθηκε όπως καταβληθούν από κοινού προσπάθειες προώθησης σχετικών λύσεων.

Συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων όπου ενημερώθηκε ο Υπουργός ότι η Επιτροπή Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων του ΠΔΣ επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, το οποίο εκκρεμεί και ετοιμάζει σχετικό υπόμνημα το οποίο θα προωθηθεί, με στόχο το ταχύτερο δυνατό την ψήφιση ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων εκτέλεσης.

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της σύνταξης συμφωνιών ακίνητης ιδιοκτησίας από δικηγόρους, καθώς και η ανάγκη προώθησης εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών, της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον νέο Υπουργό για τη συνάντηση και την πλήρη ταύτιση απόψεων αναφορικά με τα ζητήματα που συζητήθηκαν. Όπως επισημάνθηκε, η ενίσχυση της επωφελούς αμφίδρομης στενής επικοινωνίας και συνεργασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαχείριση των προκλήσεων και θεμάτων άμεσης αντιμετώπισης, που συνδέονται με τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

428122346 943863397089030 4377451555321108297 n