SIGNUP
  LOGIN

Αυτή η έκδοση του 2023 περικλείει μια σημαντική καινοτομία, εμφανή από τον διαφοροποιημένο τίτλο που αυτή φέρει. Έτσι λοιπόν στο εξής, στα ευρετήρια που θα ακολουθήσουν θα περιλαμβάνονται και όλες οι αποφάσεις και των Εφετείων. Αυτό είναι απότοκο της πρόσφατης μεταρρύθμισης της δομής των Δικαστηρίων στην Κύπρο. Με αυτό τον τρόπο ο αναγνώστης θα έχει μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση επί της κρατούσας νομολογίας επί του θέματος που τον ενδιαφέρει.

Στο πόνημα αναλύονται συνολικά 391 αποφάσεις, του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανεξαρτήτως σύνθεσής του, καθώς επίσης αποφάσεις όλων των Εφετείων. Οι αποφάσεις είναι όλες οι αποφάσεις, Αστικής Δικαιοδοσίας, οι οποίες έχουν εκδοθεί από τα αναφερόμενα δικαστήρια κατά το 2023. Σε κάθε μια από αυτές, στην έκταση που αυτό κρίθηκε αναγκαίο, παρατίθενται κατά συνοπτικό τρόπο, τα γεγονότα της υπόθεσης, τα επίδικα θέματα που την περιβάλλουν καθώς επίσης καταγράφεται η νομική ή οι νομικές αρχές που αναφύονται από την απόφαση.

Η πληθώρα των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατά το 2023 κατέστησε και ογκωδέστερο το σύγγραμμα. Παρόλα ταύτα, αυτό είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τόσο η ύλη του όσο και ο πίνακας των περιεχομένων καθοδηγεί τον αναγνώστη του να εντοπίσει αυτό ακριβώς που ψάχνει.

Οι αποφάσεις παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά (πρώτα οι νεότερες και μετά οι αρχαιότερες) για να διαφαίνεται και η τυχόν διαφοροποίηση της νομολογίας. Διατηρούνται, επιπλέον, αναφορές σε προηγούμενη νομολογία (ημεδαπή και αλλοδαπή), σε νομολογία του Δ.Ε.Ε. και του Ε.Δ.Α.Δ. και σε αποσπάσματα από συγγράμματα (ημεδαπά ή αλλοδαπά). Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις αφέθηκε το ύφος, ο τρόπος γραφής και σύνταξης ως αυτός απαντάται σε κάθε υπόθεση.

Το ευρετήριο διαχωρίζεται σε 432 ξεχωριστά κεφάλαια, τα οποία παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά, προς υποβοήθηση του μελετητή στον εντοπισμό του θέματος που τον ενδιαφέρει.

Χρήσιμο εργαλείο για τον μελετητή αποτελεί και το ευρετήριο των αποφάσεων, στο οποίο παρατίθενται τα πλήρη στοιχεία της κάθε υπόθεσης κατά αλφαβητική σειρά.

Το σύγγραμμα αποτελείται συνολικά από 844 σελίδες, η τιμή του είναι €75 και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τους δικηγορικούς συλλόγους.

 

Οι τόμοι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Τ.Ι, Τ.ΙΙ, Τ.ΙΙβ, ΙΙγ, Τ.ΙΙΙ, Τ.IV, τα συγγράμματα «Εγχειρίδιο Οικογενειακού Δικαίου», «Αναγνώριση, Εγγραφή και Εκτέλεση Αλλοδαπών Αποφάσεων», «Θέματα Οικογενειακού Δικαίου», «Πολιτική Συμβίωση», «Μελέτες Οικογενειακού Δικαίου» Τ. 1 & T. 2, «Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας», «Διατάγματα στο Οικογενειακό Δίκαιο», «Διεθνής (Αστική) Απαγωγή Παιδιών», «Συγγένεια και Νομική Υπόσταση Τέκνων», «Το Δίκαιο της Υιοθεσίας», «Προνομιακά Εντάλματα», «ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ», «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ», «ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΑ – ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ – ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ», «ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ», «ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ – ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ», «ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ», «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», το Ευρετήριο Επιθεώρησης Οικογενειακού Δικαίου 2010-2014 και τα Ευρετήρια Αποφάσεων Ανωτάτου Δικαστηρίου – Αστικές υποθέσεις 2010 μέχρι 2022 και το τριμηνιαίο περιοδικό «Επιθεώρηση Οικογενειακού Δικαίου» (54 τεύχη), του ίδιου συγγραφέα, διατίθενται και αυτά από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συγγραφικό έργο του

Σ. Λιασίδη μπορείτε να αντλήσετε από τη συγγραφική του ιστοσελίδα κάτω από τον τίτλο

«Νομικά Συγγράμματα», από το facebook page www.facebook.com/sotirisliasides