SIGNUP
  LOGIN

Συνάντηση με την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη, τον Γενικό Διευθυντή και λειτουργούς του Υφυπουργείου, είχαν χθες, 09/04/24, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ κ. Μιχάλης Βορκάς, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ναυτιλίας του ΠΔΣ κ. Αδάμος Μοντάνιος και κ. Μιχάλης Mcbride αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που άπτονται της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής ναυτιλίας. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΝΕΠΕ), το Πρόγραμμα ψηφιοποίησης των εργασιών του Νηολογίου, καθώς και τις αναγκαίες τροποποιήσεις του περί Ε.Ν. (Νηολόγηση, Πώληση και Υποθήκευση Πλοίων) Νόμου.

Επίσης, συζητήθηκαν πρακτικά θέματα σε σχέση με τις νηολογήσεις/υποθηκεύσεις πλοίων συμπεριλαμβανομένων αυτού των εταιρικών εγγράφων ξένων πλοιοκτητριών εταιρειών, των πιστοποιήσεων και θεωρήσεων τέτοιων εγγράφων,  των γενικών πληρεξουσίων τραπεζών, και της αποδοχής ηλεκτρονικών υπογραφών.

Εκφράστηκε επιπλέον η ανάγκη κοινής δράσης σχετικά με την κατάργηση χαρτοσήμανσης ναυτιλιακών εγγράφων. 

Τέλος, ΠΔΣ και Υφ. Ναυτιλίας σημείωσαν τη σημαντικότητα της διατήρησης στενής επικοινωνίας και συνεργασίας αναφορικά με τον στόχο της συνεχούς βελτίωσης/αναβάθμισης των σχετικών υπηρεσιών, ώστε να ενισχύεται προοδευτικά η ελκυστικότητα της Κύπρου ως ναυτιλιακού κόμβου.