SIGNUP
  LOGIN

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του συνεδρίου υπό τον γενικό τίτλο «Company Law Conference», το οποίο συνδιοργάνωσαν σήμερα ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) και η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) και συμμετείχαν σε αυτό διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Εναρκτήριους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΠΔΣ κ. Μιχάλης Βορκάς και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εταιρικό Δίκαιο , Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικού Δικαίου του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (Council of Bars and Law Societies of Europe, «CCBE») κα Αντιγόνη Αλεξανδροπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βορκάς υπογράμμισε τη σημαντικότητα της διοργάνωσης εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε να παρέχεται ουσιαστική ενημέρωση στα μέλη του ΠΔΣ, χρήσιμη για την επαγγελματική καθημερινότητά τους, εν προκειμένω, όσον αφορά το ευρύ φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που άπτονται του Εταιρικού Δικαίου. «Οι συνάδελφοι δικηγόροι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως καθημερινών νομικών συμβούλων σε κάθε ζήτημα που απασχολεί τους εντολείς μας στο πλαίσιο του επιχειρείν, ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένη νομική υποστήριξη συμβατή με τις ανάγκες τους και εντός των κανονισμών και νόμων».

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν και αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι ο συσχετισμός της θεωρίας και της πράξης μέσα από την παράθεση δεδομένων σχετικά με τομείς του Εταιρικού Δικαίου, της εταιρικής διακυβέρνησης με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων που παρουσιάζονται, και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των εταιρειών.

Αναπτύχθηκαν επίσης οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις στο δίκαιο της ευρωπαϊκής κεφαλαιαγοράς, θέματα σχετικά με τη βιωσιμότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία (ESG) και το κανονιστικό πλαίσιο των εταιρειών, τον έλεγχο συγχωνεύσεων σύμφωνα με τη  νομοθεσία περί ανταγωνισμού, τις δομές μετοχών με πολλαπλά δικαιώματα ψήφου, τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, την εφαρμογή της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132 σε σχέση με τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κ.ά.

viber image 2024 04 16 13 04 28 107

viber image 2024 04 16 13 04 15 345

viber image 2024 04 16 13 04 10 189d