SIGNUP
  LOGIN

Με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΠΔΣ και του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης CAMC με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Αντώνης Αντωνίου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Αντωνίου, το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Μυλωνάς και η λειτουργός κα Λένα Παναγιώτου, εκ μέρους του ΠΔΣ ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ, η Εκτελεστική Διευθύντρια και ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ του CAMC.

Αναφερόμενος συνοπτικά στην πορεία του CAMC, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ σημείωσε ότι το Κέντρο διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για την εξυπηρέτηση των συμβαλλόμενων μερών σε όλα τα στάδια των εν λόγω διαδικασιών.

Επεσήμανε επίσης τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της διαιτησίας και διαμεσολάβησης για την αποδοτικότερη και ταχύτερη επίλυση διαφορών εμπορικής και/ή επενδυτικής φύσεως. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να τεθεί σε ισχύ μία νέα ενοποιημένη νομοθεσία για τη διαιτησία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε ιδιαιτέρως η σημασία του εγχειρήματος αυτού και αποφασίστηκε ο άμεσος συντονισμός ενεργειών, προκειμένου να υποβληθούν από κοινού προτάσεις.

O Πρόεδρος του CAMC κ. Αντρέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσής του, στους άξονες δράσης και στις παρεχόμενες υπηρεσίες του, εστιάζοντας στην ανάγκη συμπερίληψης στα συμβόλαια ρητρών υπαγωγής σε διαιτησία, προκειμένου να παραπέμπονται οι υποθέσεις στο CAMC.

Από την πλευρά της ΟΕΒ τονίστηκε η σημασία της στοχευμένης ενημέρωσης των μελών της για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων εξωδικαστικών μορφών επίλυσης διαφορών και του CAMC, η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να αποτελέσει θετική παράμετρο για την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Τέλος, ΠΔΣ και ΟΕΒ συμφώνησαν για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της μεταξύ τους επικοινωνίας και συνεργασίας για την προώθηση και επίτευξη των πιο πάνω επωφελών στόχων.