SIGNUP
  LOGIN

ANNOUNCEMENTS

EVENTS, SEMINARS & LECTURES

07/06/24 20o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ – ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
23/05/24 7o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ - ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ – ΜΑΙΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
19/04/24 ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Ο Ν.158(Ι)/1999
18/04/24 Cyprus Compliance Association
18/04/24 Οι προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας στο νομικό επάγγελμα
18/04/24 CYFA AML Seminar “The Evolving AML Framework: Developments, Theory and Practice” - LIMASSOL
17/04/24 CYFA AML Seminar “The Evolving AML Framework: Developments, Theory and Practice” - NICOSIA
17/04/24 Πράσινη Φορολογία ως Εργαλείο Βιωσιμότητας
16/04/24 COMPANY LAW CONFERENCE
05/04/24 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024
04/04/24 A&M Hosting a Training session
03/04/24 ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
26/03/24 Διάλεξη με τίτλο: «Ενημερωμένη συγκατάθεση κατά την περίθαλψη ασθενών και το αστικό αδίκημα της αμέλειας».
26/03/24 Εκδήλωση ΙΜΔΑ, με θέμα «η Έκθεση Αξιολόγησης της GREVIO για την Ελλάδα»
18/03/24 Intellectual Property Enforcement – what EU Lawyers need to know
14/03/24 Mastering Financial Sanctions: Navigating the U.S. and UK Regulatory Landscapes
08/03/24 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΕΔΠΙ
08/03/24 Συνέδριο με τίτλο “Cyprus Conference on Competition Law: Key Trends and Developments” - Τμήμα Νομικής
05/03/24 Διαδικτυακό σεμινάριο ‘Γενοκτονία και διεθνές δίκαιο’
04/03/24 Ημερίδα με θέμα: «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Events Calendar

LawyerEx – Presentation of the main elements of the Czechian Legal System
Thursday 16 September 2021, 11:00am
Hits : 1814
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σύντομη αναφορά για το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα LawyerExαποτελεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Δικηγόρων το οποίο συγχρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συντονιστής του όλου προγράμματος είναι το EuropeanLawyersFoundation(ELF) που είναι σε στενή συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της κάθε χώρας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κινητικότητα των Δικηγόρων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συμβολή στην ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής δικαστικής κουλτούρας. Οι Δικηγόροι έχουν με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα να εκπαιδευτούν σχετικά με το νομικό πλαίσιο που έχουν άλλες χώρες όπως και σχετικά με διάφορους θεσμούς. Ένεκα της πανδημίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται πλέον διαδικτυακά και έχει διάρκεια 3 ώρες.

Οι νέοι Δικηγόροι, μέχρι 10 χρόνια άσκησης επαγγέλματος, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νομικά συστήματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, να δημιουργήσουν ή να ενοποιήσουν τις δυνατότητες διασυνοριακής δικτύωσης και να βελτιώσουν τις νομικές και γλωσσικές τους δεξιότητες και ικανότητες.

 

Όλοι οι Δικηγόροι που λαμβάνουν μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα, θα χωριστούν σε τρεις ομάδες και θα έχουν ένα επόπτη/συντονιστή ο οποίος θα τους καθοδηγεί για την καλύτερη και γρήγορη ενσωμάτωση τους όπως επίσης θα τους αναθέσει και το πρακτικό προς επίλυση/συζήτηση. Τους αναθέτει επίσης τα εφόδια και όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

 

Εκδήλωση για την τρίτη διαδικτυακή εκδήλωση αναφορικά με το LawyerEx

Οι θεματικές που θα αναφερθούν όλοι οι ομιλητές είναι πολύ γενικές και είναι ίδιες για όλες τις χώρες. Η 3η διαδικτυακή εκδήλωση οργανώνεται από την Τσεχία και οι θεματικές θα αναπτυχθούν με βάση το νομικό και θεσμικό σύστημα της χώρας.

 

Θεματικές:

Cypriot normative framework and judicial structure

Cypriot procedural law in civil matters

Cypriot procedural law in criminal matters

 

Οι ομιλητές από την Τσεχία θα εστιάσουν στα βασικά του Τσέχικου νομικού συστήματος ανά θεματική, επειδή θα απευθύνονται σε συναδέλφους από 9 χώρες που δεν γνωρίζουν τίποτα για το σύστημα τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους δικηγόρους και  θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα ενώ θα υπάρχει διαδραστικότητα με τους συμμετέχοντες δικηγόρους άλλων χωρών μελών.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και  εκπαιδευτικό υλικό  (παρουσιάσεις κλπ) και θα προσμετρήσει για 3 πιστοποιημένες μονάδες, εφόσον η παρακολούθηση γίνει στην ολότητα του προγράμματος.

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων δικηγόρων είναι  5  λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εμπειρία, δηλαδή μέχρι 10 χρόνια άσκησης επαγγέλματος.

Όσοι δικηγόροι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή  μέχρι την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBmZyldOgG0e_XknsVP4nmchBOgrKvYBUAfnEZPh1j9trL0w/viewform

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ