SIGNUP
  LOGIN

ANNOUNCEMENTS

EVENTS, SEMINARS & LECTURES

07/10/24 Σεμινάριο “Εργατική Νομοθεσία Στην Κύπρο”
07/10/24 Σεμινάριο “Εργατική Νομοθεσία Στην Κύπρο”
26/09/24 7o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ - ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ/ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024
13/09/24 21o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024
02/07/24 Διαδικτυακό σεμινάριο «Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων: Γενικές Πτυχές και Αρμοδιότητες»
26/06/24 Εξειδικευμένο Σεμινάριο Ανίχνευση Ψεύδους, Γλώσσα του Σώματος και Μέθοδοι Ανάκρισης
24/06/24 Unified Patent Court: One year on
20/06/24 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου με θέμα «Anti-Money Laundering / Countering the Financing of Terrorism (AML/CTF)»
19/06/24 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με θέμα «AML - Economic Profile & Transactions Monitoring Critical Considerations 2024: A Case Studies Approach» ΛΕΥΚΩΣΙΑ
18/06/24 Η Δύναμη των Λέξεων: Αναγνώριση και Αντιμετώπιση της Ρητορικής Μίσους
17/06/24 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με θέμα «AML - Economic Profile & Transactions Monitoring Critical Considerations 2024: A Case Studies Approach» - ΛΕΜΕΣΟΣ
14/06/24 LEGAL CONFERENCE COMMON LAW IN EUROPE 2024
12/06/24 Putting Theory into Practice: Advanced Level Application of AML & Compliance
11/06/24 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2024 – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ
07/06/24 20o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ – ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
05/06/24 Training of Lawyers on European Law relating to vulnerable groups of migrants (TRALVU)
03/06/24 Διαδικτυακό σεμινάριο «Προστασία των Ξένων Επενδύσεων στην Κύπρο»
30/05/24 A Practical Approach for Essential Compliance Officer and Professionals
29/05/24 Anti-money laundering for lawyers. The new EU AML package and general practical advice
23/05/24 7o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ - ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΔΣ – ΜΑΙΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Events Calendar

Τραπεζικές Συμβάσεις με Καταναλωτές
Thursday 22 December 2022, 03:00pm
Hits : 2820
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Cyprus Center for ADR διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο "Τραπεζικές Συμβάσεις με Καταναλωτές" το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού  Συλλόγου.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τηνΠέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 15:00, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Ευριπίδης Χατζηνέστορος –  Συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Δ. Χατζηνέστορος & ΣΙΑ ΔΕΠΕ και ιδρυτής του Cyprus Center for Alternative Dispute Resolution. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής διαιτησίας και διαμεσολάβησης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΑΝΑΔ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου νομικής, LLB στο Πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου το 2009, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο εταιρικό δίκαιο LLM, στο University College του Λονδίνου. Το 2016 ο Ευριπίδης δημοσίευσε το βιβλίο «Δίκαιο Πώλησης Αγαθών και Προστασία Καταναλωτή στην Κύπρο» το οποίο εκδόθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη και ήταν επικεφαλής της ομάδας που έχει συγγράψει τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021. Έχει διδάξει και διδάσκει εκτενώς σε θέματα που αφορούν το εμπορικό και καταναλωτικό δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει γίνει αναφορά στο έργο του από διάφορα συγγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο πρόσφατα σε αποφάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου. Το 2021 έχει επιλεγεί ως ανεξάρτητη προσωπικότητα για επίλυση διαφορών με βάση την Οδηγία (ΕΕ) 2017/1852 και ασχολείται ενεργά στον τομέα της διαμεσολάβησης και της διαιτησίας.

 

Πρόγραμμα:

  • Έννοια του Καταναλωτή (Σύμφωνα με τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο και τη Νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
  • Επίλυση Τραπεζικών Διαφορών με Καταναλωτές
  • Καταχρηστικές Ρήτρες σε Τραπεζικές Συμβάσεις (Ο περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμος Μέρος VII – καταχρηστικές ρήτρες)
  • Σχετικές Νομοθεσίες στο Τραπεζικό Δίκαιο (Ο περί των Συμβάσεων Καταναλωτικής Πίστης Νόμος)
  • Σχετικές Νομοθεσίες στο Τραπεζικό Δίκαιο (Ο περί των Συμβάσεων Πίστωσης σε σχέση με Ακίνητα που Προορίζονται για Κατοικία Νόμος, ο περί της Εξ’ Αποστάσεως Εμπορίας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών προς Καταναλωτές Νόμος)

 

 

Η εκδήλωση αναγνωρίζεται ως πιστοποιημένο πρόγραμμα για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ), σύμφωνα με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π 386/2017 με 3 πιστοποιημένες μονάδες CPD.

 

Τέλος συμμετοχής: 50 ευρώ

 

Για την εγγραφή σας για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά το πρόγραμμα, παρακαλώ όπως απαραιτήτως προβείτε ΚΑΙ στις δύο (2) πιο κάτω ακόλουθες ενέργειες, ούτως ώστε να μπορείτε να παραλάβετε τον σύνδεσμο Ζοοm για την παρακολούθηση:

  1. Πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, ούτως ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemLdTwgfkLDL0XuHiR1AeHvgfq39hQMvIXBsA75tK5zTzRlw/viewform

  1. Πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο για πληρωμή του τέλους συμμετοχής:

https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=1488

 

Σημαντικές Πληροφορίες:

Σε περίπτωση που ΔΕΝ συμπληρώσετε επιτυχώς τόσο τον σύνδεσμο 1 όσο και τον σύνδεσμο 2 ως ανωτέρω, τότε ΔΕΝ θα λάβετε σύνδεσμο για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής, το ποσό δεν είναι επιστρεπτέο. Άκυρη θα θεωρείται η εγγραφή, η οποία δεν έχει πληρωθεί.

 

Οι εγγραφές λήγουν στις 21/12/2022 στις 23:59.

 

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης (Zoom) θα σας αποσταλεί με την πάροδο της πιο πάνω ημερομηνίας.

 

Είναι υποχρεωτική η επιτυχής συμπλήρωση τόσο του συνδέσμου 1 όσο και του συνδέσμου 2 ως ανωτέρω, ούτως ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης.

 

Μονάδες παρακολούθησης θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην ολότητά του.

 

Οι μονάδες του Σεμιναρίου θα καταχωρηθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος που είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους δικηγόρους.